FAQ – 9 Vragen beantwoord over Greenjobs.nl!

4 jan. 2022 @ 11:35

FAQ – 9 Vragen beantwoord over Greenjobs.nl!


Bij Greenjobs.nl krijgen wel eens vragen over de vacaturebank en de dienstverlening, dus die leggen we in deze blog uit! Een soort FAQ over Greenjobs.nl, een antwoord op de 9 meest gestelde vragen over Greenjobs.nl.


Veel gestelde vragen (FAQ’s) over Greenjobs.nl 


1. Waarom zijn jullie ook gratis te gebruiken?

Waarom is Greenjobs.nl een gratis vacaturebank? Een vraag die we heel vaak krijgen is waarom zijn jullie gratis te gebruiken en waarom kan je kosteloos een duurzame vacature plaatsen? Het antwoord is heel simpel! Greenjobs.nl is een missie-gedreven vacaturebank waar we meewerken aan een belangrijke missie om een meer duurzame planeet te creëren en te werken aan een duurzame toekomst. Omdat we meer mensen aan een duurzame baan willen helpen willen we de duurzame vacaturebank toegankelijk houden voor alle duurzame vacatures van organisaties en overheden. Dat is waarom we de vacaturebank dus ook gratis aanbieden. 

We willen een platform aanbieden voor álle duurzame vacatures. Immers, hoe meer mensen aan een duurzame baan hoe beter! Ook als organisaties een kleiner budget of geen budget hebben om een vacature te plaatsen kunnen ze dus altijd terecht op Greenjobs.nl Dit zal altijd zo blijven. De transitie naar de nieuwe en duurzame economie kan wat ons betreft niet snel genoeg gaan. Iedereen die daar aan wil bijdragen, kan daarom van onze vacaturebank Greenjobs.nl gratis gebruik maken.


2. Wat is een duurzame baan?

Bij Greenjobs.nl hanteren we de volgende richtlijnen over wat een duurzame vacature is:

Grijs gebied over of een vacature nu echt duurzaam is zal altijd blijven bestaan en we doen ons best om te voorkomen dat bedrijven die meer bezig zijn met greenwashing dan duurzaamheid op Greenjobs.nl komen te staan. Daarom wordt elke vacature die op Greenjobs.nl verschijnt gecontroleerd door het Accountmanagement team. Bij twijfel wordt de vacature verwijdert van de vacaturebank.


3. Hoe komen jullie aan sollicitanten en kandidaten voor de vacatures?

Leuk al die honderden duurzame vacatures, maar hoe komen jullie dan aan kandidaten en werkzoekenden zodat de vacatures ook bekeken worden? Een vacaturebank zonder bezoekers daar heeft niemand wat aan. Daarom werken we met het team van Greenjobs.nl keihard om meer mensen te enthousiasmeren en informeren voor een duurzame baan! Via de 4 social mediakanalen op LinkedIn, Twitter, Facebook en Instagram spreken we een hele grote doelgroep aan. Inmiddels hebben we zo’n +22.000 volgers! Verder hebben we de afgelopen jaren erg hard gewerkt aan het vergroten van de naamsbekendheid van Greenjobs.nl en weten gelukkig steeds meer mensen Greenjobs.nl te vinden voor een nieuwe baan. Op LinkedIn en Facebook zijn we lid van veel groepen waar we geregeld vacatures en duurzame tips in delen. Voor duurzame vacatures bij de Overheid en Publieke sector hebben we een handige LinkedIn groep gemaakt waar je veel duurzame vacatures bij de overheid kan vinden.

Greenjobs.nl is een vacaturebank, geen werving- en selectiebureau, dus we kunnen daarom geen beloftes doen over of je vacature vervuld wordt als je hem op Greenjobs.nl plaatst. Ook over het aantal views voor een vacature kunnen we geen voorspellingen doen. Het succes van een vacature ligt aan vele factoren, zoals de technische vereisten, of gewenste opleidingen, het arbeidsklimaat (nu oververhitte arbeidsmarkt), locatie, vergoeding en nog andere zaken. Als je de vacature boost en hem Premium of Premium Social maakt, dan krijgt je functie zeker meer views dan bij een Freemium, je vacature staat namelijk langer op de website, hoger op de website én wordt in de nieuwsbrief genoemd. Bij een Premium Social pakket krijg de vacature ook een Social Media campagne en worden de views enorm geboost.


4. Hoe plaats je een vacature op www.greenjobs.nl?

Het plaatsen van een vacature is super makkelijk en binnen 2 minuten staat je duurzame vacature online op Greenjobs.nl

Via Greenjobs.nl kan je een login maken. Hiermee kan je inloggen op je eigen dashboard en starten met het plaatsen van je vacatures! Bij het plaatsen kies je dan of je gebruik wilt maken van de gratis plaatsing, of dat je je vacatures een booster geeft door een Premium of Premium Social pakket te kiezen. Je kan kiezen om gelijk online te betalen via IDeal, of dat je liever een factuur ontvangt.

Bij het plaatsen kan je kiezen uit drie opties:

  • Freemium: de vacature staat 20 dagen online. Het gebruik van een e-mailadres of externe link in de vacaturetekst is niet toegestaan. De vacature wordt niet uitgelicht. Er is een max van 2 Freemium vacatures per periode van 30 dagen.
  • Premium: de vacature staat 35 dagen online. Het gebruik van een e-mailadres of externe link in de vacaturetekst is wel toegestaan. De vacature wordt uitgelicht in de nieuwsbrief en staat hoger in de lijst van vacatures.
  • Premium Social: De vacature staat 60 dagen online. Het gebruik van een e-mailadres of externe link in de vacaturetekst is wel toegestaan. De vacature wordt uitgelicht in de nieuwsbrief en staat hoger in de lijst van vacatures. Bij de Premium Social post krijgt de vacature ook extra aandacht op alle 4 de social mediakanalen van Greenjobs met +21.000 volgers! Super voor je employer branding!


5. Hoe kan een vacaturebank duurzaam zijn?

De diensten van Greenjobs.nl zijn natuurlijk online, maar ons kleine team is ook in het 'echte' leven veel met duurzaamheid bezig! We vertellen het verhaal van Greenjobs.nl vaak aan studenten van universiteiten en Hogescholen om zo mensen al vroeg in hun carrière te informeren en enthousiasmeren over een duurzame baan. Verder delen we niet alleen de laatste vacatures in onze nieuwsbrieven en onze social mediaposts, maar geven we ook heel vaak duurzame lifestyle tips over bijvoorbeeld duurzame kadoos, duurzame studies, duurzame reistips, leuke webinar- en leestips, etc! Ook de laatste duurzame nieuwtjes lezen? Meld je aan voor de Greenjobs.nl nieuwsbrief!

Zo zijn bijna al onze meubels van de kringloopwinkel of van grofvuil, is de lunch vegetarisch/veganistisch of van Too Good To Go, gebruiken we gerecycled papier en scheiden we ons afval. Met Trees for All compenseren we de CO2 uitstoot, alle relatiegeschenken zijn duurzaam en onze kantoorartikelen ook. Laptops die we gebruiken zijn refurbished, we browsen standaard met browser Ecosia om bomen te planten en we reizen met de trein. We lopen er allemaal heel fashionable bij (vinden wij zelf) in onze veelal tweedehandskleding van o.a. Marktplaats en Vinted, of we ruilen kleding onderling en zien zo nog eens een kledingstuk gedragen door iemand anders.Daarnaast houden we de (kantoor)omgeving schoon door met het team een maandelijkse clean-up te organiseren en zwerfafval te rapen. Mocht je een keer mee willen met een clean-up van Greenjobs.nl om zwerfaval tegen te gaan, dat kan zeker! Stuur ons een mailtje naar info@greenjobs.nl en we vertellen je graag wat de volgende datum is.

Daarnaast is Greenjobs.nl een B Corp wat betekent dat we een zwaar assessment hebben doorlopen en op 5 criteria getoetst zijn op sustainability en duurzaam zaken doen. Zo werken we bijvoorbeeld uitsluitend voor duurzame vacatures, bankieren we bij de Triodos Bank en zorgen we heel goed voor onze medewerkers!


6. Hoe zijn jullie anders dan andere vacaturebanken?

We weten natuurlijk dat een organisatie met zijn vacature gebruik kan maken van vele vacaturebanken! Recent zijn er veel vacaturebanken bijgekomen die ook met duurzaamheid bezig zijn. Maar wat maakt Greenjobs.nl nou anders?

  • Greenjobs.nl is een B Corp, hiermee laten we zien dat we écht serieus zijn met onze missie en duurzaamheid in alle vezels van de onderneming zit;
  • Elke vacature wordt gecontroleerd en door het Accountmanagement team goed gekeurd (of afgekeurd);
  • Greenjobs.nl zal altijd kosteloos te gebruiken zijn;
  • Greenjobs.nl staat vaak op beurzen en events en geeft lezingen over een duurzame loopbaan. We staan in nauw contact met Hogescholen en Universiteiten om studenten te informeren over een duurzame loopbaan en duurzame startersbanen. Hierin worden ook altijd de bedrijven en overheidsinstanties genoemd die gebruik maken van Greenjobs;
  • Greenjobs.nl is een missie-gedreven onderneming. Puur winstoogmerk hebben we niet. De intenties zijn oprecht en transparant. Samen werken we aan de verduurzaming van de planeet.


7. Hoeveel nieuwsbrief lezers hebben jullie?

Twee keer per maand wordt er een nieuwsbrief verstuurd. Aan het begin van de maand een volle nieuwsbrief met duurzame lifestyle tips en vacatures. Rond de 15e van de maand sturen we nog een nieuwsbrief, deze bevat alleen de laatste vacatures en is de ‘jobs-only’ nieuwsbrief. Op dit moment hebben we +7.400 nieuwsbrieflezers! Wil je ook de leuke Greenjobs.nl duurzame nieuwsbrief ontvangen, meld je snel aan.


8. Met welke organisaties/bedrijven werken jullie samen?

Greenjobs.nl is van mening dat je samen met collective action meer kan bereiken dan in je uppie, daarom werken we niet alleen veel samen met andere B Corps, maar verwijzen we ook vaak mensen door naar bijvoorbeeld Sustainable Talent en Betekenisbaan voor coaching en hulp bij het verkrijgen van een duurzame baan. Immers, samen bereik je meer. Verder zijn we veel te vinden bij lezingen op Hogescholen en Universiteiten zoals op de Green Career Days van UvA of bij de Impact Hub Amsterdam op het Nationaal Young Impact Makers (YIM) event.

Met duurzamestudies.nl werkt Greenjobs.nl ook samen om meer mensen te informeren over duurzame studies, wat weer kan helpen bij een duurzame carrière en loopbaan. 


9. Zijn jullie een recruitmentbureau?

Nee, Greenjobs.nl is geen werving & selectiebureau, enkel een vacaturebank waar we organisaties met duurzame vacatures matchen met mensen die op zoek naar een betekenisvolle, duurzame baan. Greenjobs is wel onderdeel van een holding waar The Sustainable Recruiter ook deel van uit maakt. The Sustainable Recruiter werft enkel voor duurzame vacatures en streeft dezelfde duurzame doelen na als Greenjobs.nl. Greenjobs.nl is dus een vacaturebank en hier kan je dus veel duurzame banen vinden en kunnen bedrijven en overheden hun duurzame vacatures plaatsen, en The Sustainable Recruiter is wel een recruitmentbureau gericht op het vullen van duurzame vacatures. Karin Nusmeijer werkt als recruiter bij The Sustainable Recruiter en kan je hier meer over vertellen!


Heb je nog andere vragen over Greenjobs.nl? Neem contact met ons op via info@greenjobs.nl en we beantwoorden je vragen graag!


Vond je deze blog leuk? Misschien is een van deze blogs dan ook wat voor je: