22 dec. 2021, 18:29

Greenjobs.nl, de doelen en waarom we bestaan

Greenjobs.nl, de doelen en waarom we bestaan

Greenjobs.nl, dé vacaturebank met grootste aanbod duurzame vacatures!


Geschreven door: Annemiek Nusmeijer

De transitie naar de nieuwe en duurzame economie kan wat ons betreft niet snel genoeg gaan. Iedereen die wil bijdragen kan daarom van de duurzame vacaturebank Greenjobs.nl, Certified B Corp, gebruik maken. Als duurzame organisatie of als werkzoekende! Van circulaire scale-ups tot gevestigde groene energieleveranciers en fairtrade producenten.

Greenjobs.nl is een B Corporation en zet zich in als een 'force for good,' waarbij mensen en de planeet altijd op de eerste plaats staan. De missie van Greenjobs.nl is het creëren van een duurzame en leefbare toekomst voor iedereen. Greenjobs.nl streeft ernaar om alle banen te transformeren in banen die een positieve impact hebben op het klimaat en de maatschappij. Het doel van Greenjobs.nl is verder om iedereen te helpen bij het vinden van banen die bijdragen aan een betere toekomst.

Wat Greenjobs.nl doet:

- Duurzaam werk de norm maken in plaats van de uitzondering
Werkzoekenden helpen bij een carrière met echte impact in plaats van een baan die de rekeningen betaalt. Het kiezen voor een duurzame baan is voor veel Nederlanders nog helemaal niet aan de orde. Daar willen wij verandering in brengen om zo duurzaamheid de norm te maken, in plaats van de uitzondering. Ook in werk.

Verbeteren van de zichtbaarheid van duurzame banen
Organisaties met een duurzame mindset meer zichtbaarheid geven en helpen groeien. Vacatureplaatsingen op Greenjobs.nl zijn gratis danwel betaalbaar omdat wij vinden dat duurzame organisaties en overheden hun geld goed kunnen gebruiken voor het bereiken van hun missie! 

De duurzame vacatures die je vindt op onze vacaturebank zijn van bedrijven met een duidelijke en meetbare duurzame of maatschappelijk verantwoorde mission statement of van bedrijven die met duurzaamheid aan de slag willen! Duurzame vacatures in de publieke sector vind je ook volop op Greenjobs.nl en we hebben een LinkedIn Groep gemaakt voor Duurzame Vacatures bij de Overheid & Publieke Sector. We dragen hiermee bij aan de verduurzaming van het hele Nederlandse bedrijfsleven en overheid. Daarnaast kan je ons ook vinden op Hpdesign.nl – Online Marketing en nog tal van andere websites!

- Meer duurzame banen creëeren
Door een steeds groter en rijker aanbod aan duurzame functies op onze website en tegelijkertijd steeds meer maatschappelijk bewuste werkzoekenden te bereiken, verspreiden we het idee dat verduurzaming 'm niet alleen zit in het eten van minder vlees of een kortere douchebeurt. Ook met je baankeuze kun je enorme impact maken! Met www.greenjobs.nl willen we aan zowel organisaties als werkzoekend Nederland duidelijk maken dat verandering kan en moet plaatsvinden. Zo creëren we gezamenlijk meer duurzame banen en dragen we bij aan een houdbare toekomst.

- Practice wat you preach
De diensten van Greenjobs.nl zijn natuurlijk online, maar ons kleine team is ook in het 'echte' leven veel met duurzaamheid bezig! Zo zijn bijna al onze meubels van de kringloopwinkel of van langs de weg, is de lunch vegetarisch/veganistisch, gebruiken we gerecyled papier en scheiden we ons afval. Met Trees 4 All compenseren we onze CO2 uitstoot

Daarnaast houdt Greenjobs.nl de (kantoor)omgeving schoon door met het team een maandelijkse clean-up te organiseren en zwerfafval te rapen. Mocht je een keer mee willen met een clean-up van Greenjobs.nl om zwerfaval tegen te gaan, dat kan zeker! Stuur ons een mailtje naar info@greenjobs.nl en we vertellen je graag wat de volgende datum is.

Samen werken we aan de verduurzaming van onze dierbare planeet.

Vond je deze blog leuk? Misschien is een van deze blogs op Greenjobs.nl dan ook wat voor je: