4 mrt. 2022, 07:23

HELP! Wat (niet) te doen op een krappe arbeidsmarkt?

HELP! Wat (niet) te doen op een krappe arbeidsmarkt?

Nu we te maken hebben met een ongekend krappe arbeidsmarkt, kan je jezelf afvragen of het plaatsen van je duurzame vacatures nog wel nut heeft. Wellicht denk je dat je toch niemand kan vinden op deze oververhitte, krappe arbeidsmarkt. Bij Greenjobs.nl vinden we echter dat er toch redenen te over zijn om juist wél actief te blijven met je wervingscampagnes. In deze blog leggen we daarom uit wat het nut is van werving op een krappe arbeidsmarkt en wat je wel en niet moet doen. Daarnaast geeft Greenjobs.nl tips over wat je nog meer kan doen om je vacature meer onder de aandacht te brengen en zo de juiste kandidaten - en juist nu – aan te trekken.


Waarom het tocht loont om je duurzame vacature te plaatsen?

Er zijn altijd mensen die een overstap willen maken, ook als er een krappe arbeidsmarkt is. Daarnaast winnen duurzame banen steeds meer aan populariteit t.o.v. niet duurzame banen dus is de vraag er blijvend. Tijdens de Coronapandemie-tijden waren mensen iets meer huiverig om een overstap te maken en keken veel mensen ‘de situatie nog wel even aan’ bij hun werkgever. Men was minder snel bereid de overstap te maken. Nu corona op zijn retour lijkt is de durf en de wens weer aan het groeien om een stap te maken in hun carrière.

Ten tweede helpt exposure van je vacatures aan het bouwen van je employer brand op de lange termijn. Op de korte termijn wil je je vacature natuurlijk zo snel mogelijk vervullen, maar het plaatsen van vacatures heeft ook op de lange termijn zeer veel nut. Immers, mensen blijven in contact met je bedrijf doordat ze je vacatures zien. Dit kan op een later moment, wanneer men wel gaat zoeken, weer heel handig zijn en zal de kandidaat zich jouw bedrijf herinneren. De beleving zal zijn dat jouw bedrijf, ondanks crisissen en slechte tijden, toch gegroeid is en het hoofd boven water gehouden heeft. Een gezond bedrijf dus! Daar wil je werken en onderdeel van zijn!

In het kort nog de tips voor je duurzame vacatures:

We raden je aan om altijd je vacatures te blijven plaatsen, ook als er een krappe arbeidsmarkt is. Als duurzame vacaturebank zien we dagelijks vele vacatures die we kunnen analyseren op succes en delen we graag blijvend tips.

Waar kan je extra op letten bij het plaatsen van je (duurzame) vacature en werven op een krappe arbeidsmarkt?

🌿 Zorg dat je een complete en wervende vacaturetekst hebt. 

Doe moeite voor het schrijven van een vacature en zorg dat je de aandacht van de lezer behoudt in je vacaturetekst. Laat duidelijk zien wie je bent als bedrijf, wat je cultuur is en wat je de werkzoekende biedt. Geef duidelijk aan wat de arbeidsvoorwaarden zijn. Het noemen van een salaris is echt de moeite waard en mensen reageren dan eerder op je vacature dan wanneer je het niet meldt in je vacaturetekst.

🌿 Zorg ervoor dat je je vacature op de juiste online kanalen uitzet. 

Bij Greenjobs.nl hebben we een Premium Social pakket waarbij je vacatures geplaatst worden op alle 4 de social mediakanalen van Greenjobs (LinkedIn, Twitter, Facebook en Instagram) en krijgt je vacature veel meer aandacht! Aanrader dus om je duurzame vacature te boosten.

🌿 Kijk nog eens naar het eisen-pakket en het profiel van de gewenste kandidaat. 

Kunnen een aantal vereisten aangeleerd worden door het aanbieden van een opleiding? Stel, je hebt een sollicitatie ontvangen, maar je mist bepaalde ervaring op het CV, bedenk dan of je dit kan aanpakken met het aanbieden van een opleiding aan de kandidaat. Zo kan je toch een nieuw teamlid aannemen die al een deel van de vaardigheden bezit en kan je team verder groeien. Er zijn verschillende opleidingsinstituten die veel IT-, Technische-, Online-, Project Management-, en tal van andere opleidingen aanbieden!

    Greenjobs.nl heeft 2 blogs geschreven vol handige tips over hoe je je vacature beter onder de aandacht brengt en geven we tips voor het schrijven van een sterke vacaturetekst:


    Wees pro-actief

    We weten dat we te maken hebben met een krappe arbeidsmarkt. Blijf daarom altijd pro-actief met je vacature-planning en -plaatsing. Ons advies, blijf werven!

    Heel veel succes met het vinden van de juiste kandidaat in deze krappe arbeidsmarkt! Mocht jij tips hebben over werven in een krappe arbeidsmarkt, dan horen we die ook graag! Mail deze naar info@greenjobs.nl.

    Vond je deze blog leuk en kan je nog meer tips gebruiken? Misschien is een van deze blogs dan ook wat voor je: