23 mei 2023, 14:37

Fijne buitenwerkplekken voor warme dagen

Fijne buitenwerkplekken voor warme dagen

Fijne buitenwerkplekken voor warme dagen - 

Waar je in de buitenlucht kan werken 

Bij Greenjobs.nl zijn we dol op ons kantoor maar het is met het warme weer ook fijn om zo nu en dan buiten te werken. De frisse buitenlucht en contact met de natuur zorgt voor minder stress, meer inspiratie en energie. Het Greenjobs.nl kantoor ligt in Amsterdam dus zijn we op zoek gegaan naar fijne buitenwerkplekken in en rondom Amsterdam. Plekken buiten waar je lekker kunt werken aan het strand of omringt bent door bomen met fluitende vogels of met uitzicht op het Ij. Waar kan je fijn buiten werken op warme dagen vroegen we ons af en bleek dat het best lastig te vinden was, dus we hebben deze fijne buitenwerkplekken voor je op een rijtje gezet.

Greenjobs.nl heeft een paar heerlijke buitenwerkplekken in Amsterdam voor je op een rijtje gezet. Plekken waar je op warme dagen in de buitenlucht kan werken en goed verzorgd wordt. Alle locaties in de buitenlucht hebben een fijn groot terras en schaduw. Verder een heerlijke menu-kaart voor een gezonde lunch in de buitenlucht en genoeg ruimte om met een aantal collega's buiten te kunnen werken en aan de slag te gaan.

1. Pllek - Amsterdam Noord

Bij Pllek in Amsterdam Noord kan je vanaf 9:30 lekker zitten in de buitenlucht met een klein strandje erbij. Naast de leuke evenementen die ze organiseren kan je er dus ook fijn werken en lunchen. Met het menu dragen ze bij aan een betere wereld. Ze maken bewuste keuzes wat betreft leveranciers, producten & ingrediënten en dat is terug te zien aan hun menukaart met veel vegetarisch en veganistische opties.

TT Neveritaweg 59 | 1033 WB | Amsterdam

2. Hotel Buiten - Amsterdam Nieuw West

Hotel Buiten is een creatieve en inspirerende plek in Amsterdam Nieuw West, voornamelijk opgebouwd uit hergebruikte materialen. Vanaf 11:00 kan je op het terras boven of beneden genieten van het prachtig uitzicht over Sloterplas, strand en park. Geniet van Amsterdamse kruidenthee, vers gebrande koffie, home made lemonade of iced-tea, biologisch schepijs en local craft beer. De keuken werkt met producten uit de buurt en in het seizoen.

Th J Lammerslaan 3 | 1064 DH | Amsterdam

3. House of Bird - Diemerbos

Bij House of Bird zit je in het Diemerbos. Naast de fijne locatie kan je er tijdens het werk ook lekker lunchen. Ze maken zoveel mogelijk gebruik van lokale partners en seizoensproducten. Dagelijks zijn zij vanaf 10:00 geopend voor koffie, huisgemaakt gebak en smakelijke lunch en diner.

Diemerbospad 1a | 1111PZ | Diemen

4. Parnassia aan zee - Overveen 

Oke, niet in Amsterdam, maar je bent er zo. De naam zegt het al. Bij Parnassia aan zee kan je heerlijk genieten van een uitzicht op en het geluid van de zee. Parnassia is 365 dagen in het jaar geopend. Wil jij een dagje werken met een geweldig uitzicht en een ontspannen sfeer dan is Parnassia aan zee de juiste plek!

Parnassiaweg 1 | 2051 EA | Overveen

5. Buurtboerderij ‘Ons Genoegen’ - Amsterdam West / Sloterdijk

Buurtboerderij 'Ons Genoegen' ligt op een heerlijke locatie in het Amsterdamse groen vlak achter Westerpark. Er is een restaurant en een heerlijke tuin. Je kan er rustig werken, een kopje koffie drinken, een broodje bestellen of een pannenkoek en tussendoor een kijkje nemen bij schapen.

Bij de Buurtboerderij werken mensen met allerlei achtergronden. Het wordt gerund door een combinatie van vaste medewerkers, vrijwilligers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Samen zorgen zij voor een fijne werkvloer waar iedereen tot bloei kan komen.

Spaarndammerdijk 319 | 1014 AA | Amsterdam

6. Cafe De School - Amsterdam Nieuw West

Cafe de School is een plek in Amsterdam Nieuw West om te ontmoeten, eten, drinken en werken/studeren. Naast een plant-focused diner bieden kan je ook overdag in de tuin werken met een lekker kopje koffie of thee. Mocht je na werk willen sporten kan je ook nog langs het gymlokaal voor een sportlesje.

Doctor Jan van Breemenstraat 3 | 1056 AB | Amsterdam


7. Dignita - Amsterdam Oost

Het prachtige café-restaurant bevindt zich in het idyllische groen van de Hoftuin, tussen het Holocaust Namenmonument en museum Hermitage in het centrum van Amsterdam. Dignita Hoftuin is elke dag open tussen 09:00 en 17:00. Als je er lang zit te werken kan je ook nog kiezen voor heerlijke brunch, snacks en/of taartjes gemaakt door hun eigen patisserie-team. Op de menukaart vind je creatieve gerechten, waarbij ze gebruik maken van verse kruiden en seizoensgroenten, waar mogelijk biologisch en lokaal geproduceerd.

Nieuwe Herengracht 18a | 1018 DP | Amsterdam

8. PARK Cafe/Restaurant - Amsterdam Oost

Bij PARK Cafe/restaurant is het alsof je in het Oosterpark zit. Heerlijke plek om te werken met eten bereid met ambachtelijke ingrediënten van Amsterdamse en duurzame partners én je bent al vanaf 7 uur ochtends welkom. Het is onderdeel van Hotel Arena en is te vinden op de hoek van Oosterpark.

’s-Gravesandestraat 55 | 1092 AA | Amsterdam


9. Hortus Botanicus - Amsterdam Centrum

De Hortus Botanicus is een prachtige botanische tuin in het centrum van Amsterdam. Je kunt hier vanaf 10:00 uur in de ochtend werken tussen de prachtige planten en bloemen. Er zijn bankjes en rustige hoekjes waar je kunt zitten en je kunt gebruik maken van de Wi-Fi van het café in de tuin. Tussendoor kan je een wandeling nemen en genieten van verscheidene tropische planten in de plantenkas.

Plantage Middenlaan 2A | 1018DD | Amsterdam

Met deze prettige werkplekken kan je in de zomer je werk doen en wat extra vitamine D binnen krijgen. Weet jij andere fijne plekken om buiten te werken die er nog niet tussen staan? Laat het ons weten en dan zet Greenjos.nl hem op deze lijst! Mail het naar info@greenjobs.nl en we zetten ze erbij op deze lijst

Vond je deze blog leuk? Misschien zijn deze blogs dan ook wat voor je: