2 feb. 2022, 13:08

Duurzame hotspots door heel Nederland!

Duurzame hotspots door heel Nederland!

In deze blog deelt Greenjobs.nl duurzame hotspots! Van Leeuwarden tot Den Haag en tot Breda, ze komen allemaal aan bod. Bij deze leuke duurzame cafés en restaurants kun je bijvoorbeeld zakelijke afspraken houden of werken. En dat allemaal op een duurzame manier! We hebben een overzicht gemaakt van duurzame cafe's en restaurants in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Breda, Leeuwarden, Amersfoort, Den Haag, Eindhoven en Haarlem.

Amsterdam

Alle materialen in deze hotels zijn gerecycled, tweedehands of gemaakt van duurzame materialen. In de restaurants zijn alle producten 100% biologisch. Ook maken ze geen gebruik van mono-verpakkingen en scheiden ze als het afval zorgvuldig. Bekijk alle vier vestigingen van Conscious Hotels in Amsterdam!

Spirit heeft het bio-keurmerk van Stichting Keurmerk Agrarische Landbouw en verkoopt alleen biologische en vegetarische producten. Je kunt hier ontbijten, lunchen, dineren en je mag zelf opscheppen! Het is dus een buffet.

Locatie; Czaar Peterstraat 2a, 1018 PR Amsterdam

Midden in het drukke centrum van Amsterdam vind je Gartine. Hier kun je genieten van een lekker ontbijtje, lunch of high tea. Kom hier helemaal tot rust met producten uit hun eigen moestijn.

Locatie; Taksteeg 7, 1012 PB Amsterdam

Zij koken met ingrediënten die anders verspild zouden worden. ‘’Mislukte’’ tomaten, aardappelen, wortelen, en nog veel meer krijgen bij dit restaurant een plekje. Op deze manier wil Instock voedselverspilling in Nederland op de kaart brengen.

Locatie; Czaar Peterstraat 21, 1018 NW Amsterdam

Op deze mooie locatie kun je 100% biologisch en glutenvrij eten en drinken. Naast alle ingrediënten ook de bieren, frisdranken en wijnen. Hier kun je duurzaam en lekker van eten genieten.

Locatie; Entrepotdok 36, 1018 AD Amsterdam

Niet op 1, maar op 2 plekken in Amsterdam kan je genieten van de vega en vegan gerechten van Meatless District! Het interieur is geïnspireerd op het New Yorkse Meatpacking Disctrict! 

Locatie; Bilderdijkstraat 65-67 of Van Woustraat 189-191, beide Amsterdam

Rotterdam

Bij de groene passage kun je duurzaam winkelen, eten en beleven. In dit winkelcentrum zijn alle plekken goed voor jezelf, voor anderen en voor de planeet. Een gezellige en future-proof plek om jouw werk gerelateerde afspraken te houden!

Locatie; Mariniersweg 9, 3011 NB Rotterdam

Hier koken ze seizoensgebonden, duurzaam en gezond. In een tijd waar boeren onder druk staan en lekker en gezond eten niet op iedere hoek van de straat verkrijgbaar is, is The Harvest tot stand gekomen om hier iets aan te doen. Voedzaam, duurzaam, seizoensproducten en genieten zijn de belangrijkste waarden voor dit restaurant.

Locatie; Proveniersstraat 36a, 3033 CK Rotterdam

Dit restaurant heeft een verse en lekkere Aziatische keuken. Zij gebruiken geen vlees- of visproducten in hun gerechten, de meeste gerechten zijn ook veganistisch en al de ingrediënten zijn lokaal afkomstig!

Locatie; Oostmolenwerf 19, 3011 TL Rotterdam

Zoet zonder suiker. Dat is de motto van SUE. SUE staat voor delicatessen die geraffineerde suikervrij, vegan, glutenvrijen lactosevrij zijn. Een gezond alternatief voor heerlijke zoetigheden! Bij deze hotspot kun je bijvoorbeeld met een collega ook genieten van goede koffie, een lekker ontbijtje, een lekkere lunch of een gezellige borrel.

Locatie; Karel Doormanstraat 372-374, 3012 GR Rotterdam

Dit is een all day plant based, vegan friendly restaurant. Hier in hartje Rotterdam geloven zij in een duurzame toekomst waarbij plantaardig eten meer de hoofdrol speelt. Ontbijten, brunchen, lunchen, dineren, borrelen, het kan hier allemaal!

Locatie; Korte Hoogstraat 14, 3011 GL Rotterdam


Breda

Koken op een natuurlijke manier, dat doen ze bij Loff. Het begrip duurzaamheid staat in de keuken centraal waar ze verse en onbewerkte ingrediënten van het seizoen gebruiken, glazen potten worden hergebruikt en afval wordt hier netjes gescheiden.

Locatie; Oranjeboomplein 7, 4812 AJ Breda

  Bij Zeezicht maken ze geen gebruik van plastic rietjes en stampertjes en er wordt goed gekeken naar voedselverspilling en afvalscheiding. Diner is in het restaurant op de eerste verdieping met een pracht uitzicht op de Grote Markt in hartje Breda.

  Locatie; Ridderstraat 1, 4811 JA Breda

  Een bijzondere combinatie: een fietsenwinkel en een koffiebar/lunchroom. Maar het werkt: Kamu is een heerlijke plek om te zitten. De kaart is zo ingericht dat er heel weinig tot niks weg gegooid hoeft te worden. Geen voedselverspilling dus!

  Locatie; Boschstraat 31, 4811 GA Breda


  Utrecht

  The Green House, een circulair restaurant waar chefs de heerlijkste gerechten bereiden van ingrediënten uit hun eigen urban farm en uit de regio. Het is ook een plek waar je geïnspireerd raakt door verhalen en ontmoetingen over hoe het op een andere manier, duurzamer, kan. Samen streven we naar een circulaire wereld waar geen afval bestaat.

  Locatie; Croeselaan 16, 3521 CA Utrecht

  Alles wat zij serveren is 100% biologisch, veganistisch of vegetarisch en glutenvrij. Ze ontwikkelen ‘real food’ waar je smaakpupillen, je lichaam en de planeet gelukkiger van zal worden.

  Locatie; Voorstraat 77, 3512 AL Utrecht en Amsterdamsestraatweg 113, 3513 AC Utrecht

  Hier kun je lekker eten zonder vlees of vis. Vrijwel alle ingrediënten komen uit de omgeving en het brood komt uit eigen bakkerij. Broei is zeven dagen in de week geopend van 9:00 tot 22:00 uur, dus je kunt hier altijd terecht!

  Locatie; Oosterkade 24, 3582 AV Utrecht

  Ze houden hier van ambacht, daarom maken ze alles zelf. Bijvoorbeeld croissants, soep en quiche. Ze werken op zo’n groen mogelijke manier. Er wordt gebakken op zonne- en windenergie en ze gebruiken alleen biologische ingrediënten.

  Locatie; Twijnstraat 23, 3511 ZG Utrecht

  In dit café/restaurant wordt de liefde voor de wereld benadrukt met biologische producten die lokaal direct verhandeld zijn. Je kunt hier ook vega(n) eten. Met suiker, zonder suiker, glutenvrij, hier hebben ze alle opties.

  Locatie; Burgemeester Fockema Andreaelaan 13, 3582 KA Utrecht


  Leeuwarden

  Eerlijk smaakt het beste. Hier laten ze je kennismaken met de mooiste ingrediënten van Nederland door middel van Nederlandse kooktradities. Bijzondere groentes en bereidingen spelen hier de hoofdrol.

  Locatie; Rengerslaan 8, 8917 DD Leeuwarden

   Bij Dr. Plant willen ze bewijzen dat er geen gebruik van dieren gemaakt hoeft te worden om lekkere gerechten te maken. Heerlijke soepen, burgers, stoof, brownies en nog veel meer is wat ze hier verkopen. Hun kaart wisselt regelmatig, zodat jij zoveel mogelijk kan proeven.

   Locatie; Willemskade 60b, 8911 BC Leeuwarden

   In het leukste winkelstraatje van Leeuwarden zit Barrevoets. Hier tillen ze gastvrijheid naar een hoger niveau door kwaliteit, ambacht en kennis samen te voegen. Ze hebben hier direct trade koffie, huisgemaakt lunch en gebak en nog veel meer lekkere en biologische lekkernijen!

   Locatie; Kleine Kerkstraat 41, 8911 DL Leeuwarden

   Met al deze hotspots hoopt Greenjobs.nl dat er een geschikte werkplek voor jou tussen zit. Of misschien wil je er juist relaxen en helemaal tot rust komen, het kan allemaal!

   Amersfoort

   Het Lokaal. Puur, lekker en vers. Een stoere, industriële locatie, waar streekproducten centraal staan. Je kunt bij ze terecht voor een lokaal ontbijt, lunch en zelfs van donderdag tot zondag een diner die in de basis helemaal vegan is! Naast het restaurant zijn er ook twee multifunctioneel inzetbare ruimtes voor vergaderingen, lezingen of presentaties.

   Locatie: Oliemolenhof 90, 3812 PB Amersfoort

   Bindicafe is een 100% vegan restaurant gevestigd in yogastudio Bindi. Het is een laagdrempelig en knus huiskamerrestaurant met een open keuken! Bindicafe werkt met biologische, plantaardige, seizoens- en streekproducten.

   Locatie: Bergstraat 6, 3811 NH Amersfoort

   Sem is sla en meer. Met de lekkerste biologische saladecombinaties en het gebruik van zoveel mogelijk biologische streekproducten kun je heerlijk lunchen bij SEM. Naast de salades hebben ze ook soepen, sapjes en broodjes. Dit kan vega/vegan of met biologisch vlees. Voor elk wat wils! Daarnaast gebruikt SEM alleen maar biologisch afbreekbaar verpakkingsmateriaal en Fairtrade producten.
   Locatie: Kortegracht 6, 3811 KH Amersfoort

   Gaudi’s bevindt zich op het mooiste plein van Amersfoort, de Hof. Een tapasbar met een ruime keuze uit veganistische en vegetarische gerechten! Het restaurant houdt rekening met jouw wensen. Van vegan kipstuckjes, vegan aioli tot een vegan koekje bij de koffie.

   Locatie: Hof 36, 3811 CK Amersfoort

   Meteen als je binnenstapt zie je wat er zo bijzonder is aan DLC. Het restaurant is volledig opgebouwd uit gerecyclede materialen dat een unieke warme sfeer geeft aan het restaurant. Het lekkere eten begint bij pure, eerlijke ingrediënten uit de buurt. Deze komen uit de eigen moestuin en kas of bij boeren en leveranciers uit de buurt. Vers, gezond en heel duurzaam dus!

   Locatie: Soesterweg 332, 3812 BH Amersfoort


   Den Haag

   Bij dit restaurant koken ze met producten uit hun eigen biodynamische moestuin waar mensen met afstand tot de arbeidsmarkt de groenten en kruiden verbouwen. Greens haalt de overige producten van lokale leveranciers. Ook is het mogelijk om de ‘kleine kas’ te huren voor vergaderingen, workshops of een privé lunch. Greens is een heerlijke plek om even tot rust te komen van de drukte van de stad.

   Locatie: Kapelweg 18, 2587 BM Den Haag

   Veggies on Fire is ontstaan om dierenleed te bestrijden. Ze wilden laten zien hoe je ook stijlvol, smakelijk en op een biologische verantwoorde manier kunt eten met alleen maar plantaardige gerechten. Daarnaast zijn ze in 2020 en 2019 uitgeroepen tot het meest duurzame restaurant van Nederland en België. Veggies on Fire is dus zeker een duurzame hotspot om te dineren.

   Locatie: Beeklaan 385, 2562 AZ Den Haag

   Juni is een voormalig bankgebouw en nu een heerlijk restaurant met verse en groene recepten. Er is een mooie verborgen stadstuin waar je helemaal tot rust kan komen. Daarnaast kan je bij Juni Lokaal op Westeinde 29 vergaderen in een fijne ruimte tussen inspirerende hedendaags kunst.

   Locatie: Riviervismarkt 5, 2513 AM Den Haag

   Zèta heeft een 100% plant-based kaart! Het bevindt zich in het hart van Den Haag, namelijk op de gezellige Grote Markt. Bij Zèta kan je ook fijn flexwerken. Er is een kantoortuin met goede koffie, gratis WiFi, fijne werkplekken en stopcontacten.

   Locatie: Grote Markt 28, 2511 BG Den Haag

   De naam zegt het al, want alles is vegan bij Fast & Vegan. Ze hebben hier onder andere tosti’s, bowls, een BTL, wrap, soep en diverse taarten. Alles op de kaart is dus simpel en toegankelijk. Fast & Vegan zit op de Piet Heinstraat, een straat waar nog veel leuke andere duurzame hotspots, concept stores en tweedehands winkels zitten. Zeker een plek om een keer heen te gaan!

   Locatie: Piet Heinstraat 96a, 2518 CL Den Haag


   Haarlem

   Hier kun je ontbijten, lunchen of een taartje eten, maar het is meer dan dat. The Hive houdt van de bij en ze willen samen met jou er alles aan doen om de bij te redden. Bijen zijn namelijk onmisbaar in ons ecosysteem.The Hive cafe heeft als missie om meer bewustwording te creëren over hoe belangrijkheid de bij is. Bovendien werken ze uitsluitend samen met leveranciers en partners die hun steentje bijdragen aan een beter milieu, zowel voor de bij als voor de mens. Ook zijn alle producten die worden gebruikt natuurlijk op een bij-vriendelijke manier geproduceerd.

   Locatie: Kruisweg 70B, 2011 LG, Haarlem

   De kas van het Kweekcafé staat midden in de Kweektuin van Haarlem. Een plek voor duurzaam denken en doen. In het café wordt grotendeels met groente van de achtergelegen akker gekookt. Ook de inrichting is lekker duurzaam, want het is grotendeels tweedehands. Daarnaast zijn er bijzondere producten te koop van ondernemers die impact maken. Het staat allemaal in het teken van duurzaamheid, innovatie en circulaire economie.

   Locatie: Kleverlaan 9, 2023 JC Haarlem

   Dit plant-based restaurant draagt zeker een steentje bij aan Moeder Aarde (Mama Gaia). Zij willen jou laten proeven hoe lekker het is om plant-based te eten. Ze koken met zoveel mogelijk lokale en verse producten. Ook zijn ze onderdeel van de impact hub Oceans. Een duurzame hub om te werken, events bij te wonen én lekker te eten. Plant-based eten is de toekomst en dat kun je bij Mama Gaia komen proeven.

   Locatie: Gonnetstraat 26, 2011 KA Haarlem

   DeDAKKAS is letterlijk een kas op het dak. Hier kun je heerlijk genieten van een fantastisch uitzicht over de Haarlemse binnenstad. Ze koken het liefst met lokale producten of producten die op een andere manier impact maken. De menukaart wisselt met de seizoenen op basis van de producten die dat seizoen beschikbaar zijn in Nederland. Voornamelijk plantaardige producten, maar ook vlees en vis. Ze willen verantwoord omgaan met wat de natuur ons biedt. Daarnaast is het mogelijk om een aparte zaal te huren voor bijvoorbeeld vergaderingen.

   Locatie: De Witstraat 1A, 2011DV Haarlem

   Eindhoven

   Liek is een versmarkt en restaurant in een. Ze stellen het belang van goed, gezond en duurzaam eten voorop. Daardoor eet en koop je hier met name lokale producten. Neem dus lekker wat verse producten mee of kies voor een ontbijt, lunch of diner uit de proefkeuken.

   Locatie: Roostenlaan 104-106, 5644 GH Eindhoven

   Vegan Heroes is zeker de moeite waard. Ze maken waanzinnige veganistische gerechten, van burgers tot gebakjes. Zo zeggen ze zelf: Changing the world one sexy bite at a time.

   Locatie: Willemstraat 19, 5611 HB Eindhoven


   Elke zaterdag is de Duurzame Weekmarkt op het Wilhelminaplein. Deze markt duurt van 10 tot 4. Alles dat je hier kunt kopen is biologische, 100% vers en zoveel mogelijk van eigen productie.

   Locatie: Wilhelminaplein, 5611 HG Eindhoven

     Bij The Happiness Café kun je terecht voor heerlijke vegetarische en vaak veganistische gerechten. Zowel voor de lunch als het diner, of gewoon een kop koffie met wat lekkers. Ze gebruiken uitsluitend biologische producten, kiezen voor seizoensgebonden ingrediënten en serveren nooit iets dat ze zelf ook niet zouden eten.

     Locatie: Nieuwe Emmasingel 9, 5611 AM Eindhoven


     Ontbreekt er een leuke duurzame werkspot? Mail het naar info@greenjobs.nl en hij wordt aan de lijst toegevoegd!

     Vond je deze blog leuk? Misschien is deze blog dan ook wat voor je: