6 dec. 2021, 16:17

6 Voordelen van een carrière in duurzaamheid

6 Voordelen van een carrière in duurzaamheid

In de laatste jaren zijn steeds meer mensen in gaan zien waarom het belangrijk is om duurzaam te gaan leven. Bij een duurzaam leven hoort ook een duurzame baan! Greenjobs.nl zet de 6 voordelen van een carrière in duurzaamheid voor je op een rijtje!


6 Voordelen van het hebben van een duurzame baan

🌿 1. Je creëert een positieve impact met je werk
Door te werken in de duurzame mvo sector en een duurzame functie te vervullen draag je je steentje bij aan het mooier maken van de wereld en zo laat je een positieve impact achter. Hierdoor wordt werken niet alleen maar geld verdienen, maar zal je ook het gevoel van nut en authenticiteit ervaren.

🌿 2. Duurzame MVO banen bieden veel carrière kansen
Aangezien veel duurzame initiatieven redelijk nieuw zijn, zijn er veel doorgroeimogelijkheden. Een duurzame baan biedt dus veel carrièrekansen.

🌿 3. De duurzame MVO sector groeit snel
Zo’n driekwart van de consumenten heeft laten weten dat hij/zij het belangrijk vindt dat een bedrijf een bijdrage levert aan de maatschappij, het milieu en het welzijn van de mensen om zo een maatschappelijke rol te vervullen. Aangezien de toekomst ervoor bedrijven die hier niet op anticiperen en geen verandering brengen er niet rooskleurig uitziet, hebben veel bedrijven ervoor gekozen om te gaan vergroenen en is duurzame sector gegroeid (MVO, maatschappelijk Verantwoord Ondernemen). Dit betekent meer duurzame banen, yes!!

🌿 4. Het salaris in een duurzame baan is goed
Er is een misvatting dat je minder betaalt krijgt in de duurzame sector maar dat is niet zo. Je wordt goed beloond voor je werkzaamheden en er valt in deze sector zeker geld te verdienen!

🌿 5. Je werkt voor innovatie, inspirerende bedrijven
Wanneer je ervoor kiest om een duurzame functie te vervullen, kies je er ook voor om bij een innovatief en inspirerend bedrijf te gaan werken.

🌿 6. Aan de toekomst werken is iets om trots op te zijn
Zoals al eerder benoemd werk je, wanneer je een duurzame mvo functie vervuld, niet alleen meer om geld te verdienen maar ook om het gevoel van nut en authenticiteit te ervaren. Je werkt aan een betere toekomst voor iedereen en doet er alles aan om deze zo mooi mogelijk te maken. Daar mag je trots op zijn!

Maak nu snel een duurzame carrièreswitch via Greenjobs.nl

Kortom, een duurzame baan kent veel voordelen. Maak dus snel die carrièreswitch en kies voor een duurzame baan met toekomst! Snel op zoek naar een baan binnen duurzaamheid en de MVO sector, alle duurzame MVO vacatures staan op Greenjobs.nl.Vond je deze blog leuk? Misschien is een van deze blogs dan ook wat voor je: