28 feb. 2022, 10:10

7 tips over hoe je jouw vacatures beter onder de aandacht brengt

7 tips over hoe je jouw vacatures beter onder de aandacht brengt

'Hoe kan dat nou? De vorige keer dat we een vacature hadden was hij zo vervuld en nu zoeken we al maanden?' Als jij je met werving bezighoudt is dit vast herkenbaar! Helaas kunnen we niet altijd nagaan waarom de ene vacature wat beter loopt dan de ander. Maar soms kan het helpen om nog eens naar de vacaturetekst te kijken. Hieronder heeft Greenjobs.nl 7 tips die misschien kunnen helpen om toch snel de juiste kandidaat te vinden.


7 Tips over hoe je jouw vacature onder de aandacht brengt


👉 1. Is de vacaturetekst compleet? Staat alles erin wat een werkzoekende graag wil weten? 

Denk aan een omschrijving van wat de organisatie doet en wat de missie is, locatie van het kantoor, waar men elkaar treft (online/ remote). Geef duidelijk aan wat de arbeidsvoorwaarden zijn. Het noemen van een salaris en andere arbeidsvoorwaarden is echt de moeite waard en mensen reageren dan eerder op je vacature dan wanneer je het niet meldt in je vacaturetekst. Dus zorg ervoor dat je vacaturetekst compleet is.


👉 2. Is de vacaturetekst aansprekend voor de doelgroep? 

Een IT-er vind misschien andere zaken belangrijk zoals met welke IT programma's gewerkt wordt, een marketing medewerker is juist weer geïnteresseerd in andere zaken, dus zorg dat je jouw vacaturetekst schrijft voor de juiste doelgroep.


👉 3. Is in het functieprofiel duidelijk wie er gezocht wordt, wat er geboden wordt en waarom het een leuke functie is? 

Vraag aan de hiring manager de 'perks' van de job en benoem ze! Zorg dat de arbeidsvoorwaarden die jullie hebben genoemd worden in de functie. Deel de (duurzame) missie van je organisatie in de vacaturetekst! Werkzoekenden kennen je organisatie misschien nog niet, dus deel je duurzame missie in de vacaturetekst zodat ze direct enthousiast kunnen worden over waar jullie voor staan en welke duurzame missie jullie hebben.


👉 4. Heeft iedereen binnen de organisatie de functie al gedeeld in zijn/haar netwerk? 

Via je eigen netwerk werkt nog steeds goed bij het vinden van mensen en een link delen van de vacature op LinkedIn en andere social mediakanalen is erg makkelijk om te doen. 


👉 5. Is de vacature al opnieuw geplaatst? 

Is het een tijdje geleden dat hij online staat, plaats hem opnieuw, dan staat hij vaak weer bovenaan. Op Greenjobs kan je gratis duurzame vacatures plaatsen, dus dit kan al kosteloos.


👉 6. Wat is het salaris? 

Salaris, tarief of marktconform? Het is altijd aan te raden iets over vergoeding te melden dan helemaal niks. Veel onderzoeken hebben uitgewezen dat vacatures die iets melden over vergoeding en salaris betere resultaten hebben dan vacatures die 'marktconform' hebben staan bij het salaris.


Zoals je in deze blog hebt kunnen lezen zijn er nog veel manieren om toch nog snel de juiste kandidaat voor jouw bedrijf te vinden. Het vergt wat aandacht en tijd, maar dan heb je ook sneller een nieuwe werknemer voor je duurzame vacature! En natuurlijk een tip die Greenjobs.nl niet kan vergeten:

👉 7. Duurzame vacature? Plaats hem dan snel op www.greenjobs.nl

Heel veel succes met het vinden van de juiste kandidaat! Mocht jij tips hebben, dan hoort Greenjobs.nl die ook graag! Mail deze naar info@greenjobs.nl.

Vond je deze blog leuk en kan je nog meer tips gebruiken? Misschien is een van deze blogs dan ook wat voor je: