22 feb. 2022, 15:31

Zo verlaag je de CO2-uitstoot van je organisatie

Zo verlaag je de CO2-uitstoot van je organisatie

Ben jij al bezig met het maken van je impact rapport? Dan komt vast ook de vraag voorbij hoe jouw organisatie de CO-2 uitstoot van het bedrijf kan compenseren. CO2-uitstoot produceer je door energieverbruik, niet duurzame externe partners, afval of door het telkens pakken van de auto. Niet alleen privé, maar ook op werkgebied kan hierin verandering komen. Vandaar dat Greenjobs.nl een aantal organisaties op een rijtje hebben gezet die jouw bedrijf een handje kunnen helpen met het verlagen en/of compenseren van de CO2-uitstoot!


Hoe compenseer je CO2-uitstoot met je organisatie?


🌱 Climate partner

Climate Partner verzamelt gegevens en zet deze om in CO2-equivalenten waardoor jij kunt zien hoe jouw CO2-voetafdruk is opgebouwd en wat voor een impact afzonderlijke onderdelen hierop hebben. Vervolgens wordt er door Climate Partner een klimaatbeschermingsstrategie opgesteld voor jouw bedrijf. Hierdoor zal het duidelijk worden wat je kunt doen om de CO2-voetafdruk van jouw bedrijf effectief te verlagen. Kijk op de website van Climate Partner hoe jij je CO2 uistoot kan verlagen. 

🌱 Trees for All

Via de bosprojecten van Trees for All kun je op een duurzame en impactvolle manier jouw CO2-uitstoot compenseren. Door het planten van nieuwe bossen, het herstellen van gedegradeerde bossen en het zorgen voor bewustwording over het belang van bomen, gaat Trees for All klimaatverandering en het verlies van biodiversiteit tegen. Als bedrijf kun je op verschillende manieren bijdragen. Zo kan je ervoor kiezen om partner te worden, een boom te planten, bomen cadeau te geven of donaties te leveren om daarmee vliegreizen, autoritten en/of energieverbruik te compenseren. Wist je dat Greenjobs door middel van Trees for All al hun CO2-uitstoot heeft weten te compenseren van 2019, 2020 en 2021? Kies op de website van Trees for All hoe jij met jouw bedrijf wilt bijdragen!

🌱 Regreener

Regreener heeft de missie om de wereld te vergroenen. Dit doen zij door de beste oplossingen te steunen en klimaatverandering tegen te gaan. Regreener werkt samen met verschillende duurzame organisaties en projecten die er zijn om een constante impact te hebben op de natuur en gemeenschappen. Op de website van Regreener kan je kiezen tussen een abonnement of een eenmalige bijdrage, waarmee je jouw CO2-voetdruk kunt verlagen. Kijk op de website van Regreener voor de verschillende mogelijkheden hoe jij de Co2 footprint kan verlagen!

🌱 The Green Branch

B Corp The Green Branch is projectontwikkelaar van gecertificeerde herbebossingsprojecten om jouw ecologische voetafdruk te compenseren en impact op de lange termijn mogelijk te maken. The Green Branch heeft de missie om de aarde weer groen te maken.

Door bij te dragen aan de projecten van The Green Branch help je om gedegradeerd land om te vormen tot bossen met een grote biodiversiteit. Hierdoor neutraliseer je de CO2-uitstoot van jouw bedrijf door middel van een impactvol herbebossingsprojecten en maak je niet alleen direct impact op landherstel, maar ook op biodiversiteit en de lokale gemeenschap. Onderneem nu actie via The Green Branch en verlaag je CO2 uitstoot!

Sinds december 2021 maakt The Green Branch deel uit van de B Corp Community, dit betekent dat zij een gecertificeerd B Corp certificaat hebben. Lees deze blog over het zijn van een B Corp voor meer informatie over B Corps!

Stel als bedrijf de vraag: Wat kan ik doen voor het klimaat. Het hele klimaatprobleem oplossen gaat natuurlijk niet alleen. Daarom hopen we dat we jullie door middel van deze blog hebben geïnspireerd om de CO2-voetafdruk van jouw bedrijf te verlagen en de wereld zo een stukje groener te maken én te houden! 

Vond je deze blog leuk? Misschien is een van deze blogs dan ook wat voor je: