20 jun. 2022, 08:39

Tips voor duurzame relatiegeschenken

Tips voor duurzame relatiegeschenken

Misschien denk je bij relatiegeschenken meteen aan pennen, powerbanks, USB-sticks, waterflessen of paraplu’s. Veel spullen waar je uiteindelijk niks mee doet en weer in de prullenbak belanden. Dit kan en moet anders. Maak jouw relatiegeschenk persoonlijker en duurzamer! Greenjobs.nl helpt jou graag op weg bij het vinden van het perfecte en duurzame relatiegeschenk voor jouw gewaardeerde klanten en/of personeel.

Geef een ervaring als cadeau

Ten eerste hoeft een relatiegeschenk niet altijd een fysiek cadeau te zijn, maar kan je ook een ervaring cadeau doen. Dit is een stuk duurzamer! Zoals proeverijen, workshops of geef een doenkado! Doenkado heeft uiteenlopende activiteiten van kajakken tot een outdoor escape room. Er is voor ieder wat wils. Met deze activiteiten zullen jouw relaties met plezier terugdenken aan je bedrijf!


Kies een geschenk met een verhaal

Als je toch wel echt een fysiek cadeau wil geven, kies dan voor een geschenk met een verhaal. Een duurzaam relatiegeschenk dat ook bijdraagt aan een betere wereld!

Geef cadeaus van B Corps

B Corporations zijn internationale gecertificeerde bedrijven die als missie hebben om niet alleen winst te maken, maar ook impact te hebben op mens, milieu en maatschappij. Deze bedrijven hebben allerlei leuke en impactvolle relatiegeschenken. Hieronder een lijstje met duurzame relatiegeschenken van B corps:

Daarnaast kan je ook een kijkje nemen bij de Rotterdamse startup BDeals. Zij leveren relatiegeschenken met daarin uitsluitend producten van B Corp-certificeerde merken. Bij veel producten is het ook leuk om persoonsnamen te laten bedrukken op het geschenk. Dit maakt het veel persoonlijker! Bijvoorbeeld de Dopper laten bedrukken bij Greengiving.


Iets terug geven aan de maatschappij of planeet

Er zijn veel merken die iets teruggeven aan mens of planeet als jij een product bij ze koopt.

Bijvoorbeeld:

  • Het Nederlandse merk Four Leaves maakt duurzaam bedden- en badgoed met het giving back principe. Voor elke bedlinnen set die ze verkopen, doneren zij een slaapzak aan een kindertehuis in Sri Lanka.
  • Er zijn nog meer bedrijven die iets teruggeven aan de mensen die de producten maken zoals het merk Toms. Zij geven één derde van de winst aan sociale initiatieven.
  • Ook het Nederlandse bedrijf Return to Sender verkoopt handgemaakte producten. Deze producten zijn gemaakt door vrouwen in de armste regio’s van de wereld. Zij geven deze vrouwen een veilige, eerlijke werkplek en betere loon.
  • Met Treedom of Trees for all kun je een boom cadeau doen. Bij Treedom kan je jouw koffie, cacao, bananen of avocado boom cadeau doen. Die boom wordt ergens ter wereld bij een duurzame boer geplant. En vervolgens kun je blijven volgen hoeveel CO2 jouw eigen boom aan CO2 ontneemt. Bij Trees for All kan je ook een boom cadeau geven en hierbij ontvang je nog een persoonlijk certificaat!

Met de feestdagen doneren aan Goede Doelen

Ook kan het een mooi gebaar zijn om geld te doneren voor mens, dier en/of aarde. Zo kan je een lot kopen van Care A Lot. Een loterij waarmee je automatisch doneert aan een goed doel naar keuze. Voor de mensen die alles al hebben kan je nog altijd het NIKSCadeau van Greenpeace geven. Dit is een mooi cadeaudoosje van gerecycled karton waarmee je NIKS cadeau doet, maar een mooie bijdrage geeft aan het redden van de aarde.

Cadeaubonnen geven met de feestdagen

Ook zijn cadeaubonnen een goed idee om een duurzamer kado te geven! Hierdoor kan iemand zelf iets uitkiezen wat hij of zij echt leuk vindt en daadwerkelijk gaat gebruiken. Dit voorkomt verspilling. Denk bijvoorbeeld aan de cadeaubonnen van Sustainable Fashion Giftcard, Nationale Groene Kadobon en Eco Kadobon

Zelf aan de slag voor een leuk cadeau

Als laatste is het ook leuk om een actiever cadeau te geven waar je zelf aan de slag kan gaan. Bijvoorbeeld producten die je zelf plant of kweekt zoals groeipaper kaartjes of een zakje met zaden.

Of ‘Let’s grow together’ planten giftbox van PLNTS. Het is een leuke en laagdrempelige manier om mensen bewuster met het groeiproces van planten bezig te laten zijn. Een geschenk dat daadwerkelijk iets ‘groens’ oplevert!


Kies bewust, kies duurzaam

Hopelijk hebben deze tips jou geholpen bij het vinden van een mooi en duurzaam relatiegeschenk! Onthoud één ding bij het kopen van jouw relatiegeschenk: kies bewust, kies duurzaam! Dat is goed voor de wereld én je relaties.

Vond je deze blog leuk? Misschien zijn deze blogs dan ook wat voor je: