27 okt. 2022, 15:09

Luistertips van Greenjobs.nl: 21 inspirerende duurzame podcasts

Luistertips van Greenjobs.nl: 21 inspirerende duurzame podcasts

Luistertips van Greenjobs.nl: 21 Inspirerende Duurzame Podcasts

Ben jij ook zo’n fan van podcasts en ben jij op zoek naar meer inspiratie rondom het thema duurzaamheid? Greenjobs.nl heeft 21 duurzame podcasts voor jullie op een rijtje gezet, met inspiratie over hoe jij duurzamer kunt leven, omdenken, en überhaupt leerzame luistertips met de nieuwste updates van de sector. Greenjob.nl wenst jullie veel luisterplezier!

1.De Duurzame Podcast - De Duurzame Adviseurs. De adviseurs gaan in gesprek met verschillende experts in het veld van duurzaamheid over verschillende onderwerpen incl tips waarmee jij zelf ook aan de slag kunt. Een leerzame, interessante podcast die je écht aan het nadenken zet! 

2. Systeem op de Schop – Social Enterprise NL. In deze podcast gaan Stefan Panhuijsen en Willemijn Verloop in gesprek met ondernemers die werken aan een radicaal betere wereld. Luister naar de interessante gesprekken met sociaal ondernemers, politici, investeerders, beleidsmakers, wetenschappers en corporates. Luister de podcast hier

3. De Energie Gasten – Timo Spijkerboer & Peter Melis. De Energie Gasten volgen de wereldwijde overgang naar duurzame energie op de voet. Samen spreken Timo en Peter inspirerende gasten over de nieuwste ontwikkelingen in de energietransitie.

4. Het Groene Hart – Growthinkers. Deze podcast gaat de diepte in over duurzaamheid en klimaatverandering. Jelle Derkx onderzoekt elke aflevering het groene hart van zijn inspirerende gasten. 

5. The Sustainability Agenda. Deze podcast teckelt elke aflevering de grootste onderwerpen in duurzaamheid. Toonaangevende duurzaamheidsdenkers geven hun mening over de grootste uitdagingen op het gebied van duurzaamheid, delen de nieuwste ideeën, identificeren wat werkt - en wat er moet veranderen - en denken na over de toekomst van duurzaamheid.

6. Klimaattherapie de Podcast – Cecilia Adorée. In deze podcast zoekt Cecilia uit hoe je een mens moet zijn in tijden van klimaatonwrichting. Ze gaan in gesprek met verchillende experts in het veld van duurzaamheid om zo nieuwe perspectieven te onderzoeken.

7. Tess to Sustainability – Tess Schram. In deze podcast gaat Tess op zoek naar een duurzamer leven, en hoop jou hierin mee te nemen en te inspireren om mee te doen. Ben jij op zoek naar tips & tricks voor een duurzame lifestyle? 

8. Geen Hond in de Podcast. Deze podcast gaat over veganistisch en vegatarisch eten. Luister mee over de nieuwste food tips en laat je inspireren om klimaatvriendelijker te koken. 

9. Sustainability Defined – Jay Siegel & Scott Breen. In deze podcast gaan Jay en Scott op zoek naar de ware betekenis van duurzaamheid met veel humor en leergierigheid. 

10. The Green Girls Podcast – A.W. Bruna
. Een podcast waarbij Marieke van den Berg een community voor opzet voor vrouwen die op weg zijn naar een duurzamer leven. Ze nodigt interessante vrouwelijke sprekers uit om duurzame thema’s uit te lichten en verder te onderzoeken. Super leuk, Annemiek Nusmeijer van Greenjobs.nl kan je hier ook horen in een van de afleveringen!

11. De 'Forces for Good' de podcast serie van B Corp
, die het verhaal vertelt van de verandering van economische systemen door de lens van de B Corp-beweging, heeft een aparte aflevering over greenwashing. 'How can Business Combat Greenwashing' verteld je meer over greenwashing en hoe je het kan herkennen en borduurt voort op deze blog. Een aanrader om te luisteren! 

12. Een ijzersterke podcast van De Correspondent met niemand minder dan Greta Thunberg over de planetaire crisis en wat we daar samen tegen kunnen doen. 

13. De Idealenpodcast - In moeilijke tijden staan er altijd mensen op. Gewone mensen die wakker liggen van sociale en ecologische problemen. Ze gooien het roer om en doen er alles aan om de wereld een betere plek te maken. Wat motiveert ze? Hoe beginnen ze? Hoe krijgen ze anderen mee? En hoe houden ze het vol?In deze podcast gaan wij, idealisten Marnix Geus en Raoul Oei, in gesprek met bijzondere gasten over het verwezenlijken van hun idealen.

14. Onsje Groener - van Saskia van TheGreenlist.nl. Verwacht in deze podcast geen zware klimaatpraat of opgeheven vingertje, maar vooral veel leuke en handige duurzame budgettips, anekdotes en hard gelach. Want duurzamer leven is belangrijk, maar vooral ook erg leuk om te doen! Ga luisteren en ontdek hoe ook jij een onsje groener (en goedkoper) kunt leven!

15Niet groen de podcast - gaat over over de duurzame modewereld. Rachel Castillo, Nynke Eggen en Susan Keizers nemen je mee op hun reis in de (nog niet zo groene) modewereld. Ze delen dezelfde missie; positieve duurzame impact maken in de kledingindustrie.

16. Groene oren - van Staatsbosbeheer. In de podcastserie Groene Oren vertellen planten, bomen en dieren zélf hun verhaal: wie zijn ze, hoe ziet hun dagelijks leven er uit? En hoe is het om vanuit hun perspectief de wereld te ervaren?

17. Groene Gasten - de podcast van Wetenschappelijk Bureau GroenLinks. De denktank voor groene, progressieve en linkse politiek. Elke paar weken voeren zij een gesprek met denkers en doeners die de wereld eerlijker en duurzamer maken.

18. DEGREES - real talk about planet saving careersAls directeur van Drawdown Labs dringt Jamie Beck Alexander er bij elk bedrijf op de planeet op aan om de klimaatverandering te bestrijden. Hoe? Door de kracht van de stemmen van werknemers te benutten om systemen van binnenuit ten goede te veranderen. Luister snel de podcast om het hele verhaal te horen!

19. Rethink - Leading thinkers from across the globe give us their route maps to a better tomorrow. In deze podcast-serie van Engelse bodem bespreken internationale denkers hun routekaart voor een betere toekomst. De afleveringen gaan over onderwerpen als leiderschap, groene economie, nieuwe banen en energieveiligheid.

20. Morele ambitie, de podcast. Morele ambitie is de wil om bij de besten te horen, maar met andere maatstaven van succes. Geen dik salaris of deftige titel, maar een carrière die is gewijd aan de beste oplossingen voor de grootste wereldproblemen. In ‘Morele ambitie, de podcast’ gaat het om de vraag: hoe zet jij je carrière in voor een betere wereld? En wat kun je leren van mensen die dit al doen?

21. Podcast Groen Ondernemen 
Ontdek de toekomst van ondernemerschapsonderwijs in de nieuwe podcastreeks 'Groen Ondernemen'! Gonneke Leereveld leidt het gesprek met experts over duurzaam ondernemerschap in het MBO, HBO en WO. Luister en krijg inzicht én inspiratie voor een duurzame toekomst!

Heb jij nog luister-tips? Of staat jouw duurzame podcast hier nog niet tussen? Laat het weten door ons te mailen via info@greenjobs.nl en we zetten hem op deze podcast lijst!

Vond je deze blog leuk? Misschien zijn deze blogs dan ook wat voor je: