Duurzame Kerstkado tips!

Duurzame Kerstkado tips!

Sinterklaas is het land nog niet uit of we zijn alweer bezig met kerst… En wat is er nou leuker dan kerst vieren met duurzame cadeaus? Om jullie te helpen met het vinden van het perfecte duurzame kerstcadeau is duurzame vacaturebank Greenjobs op zoek gegaan en hebben we voor jullie een lijstje samengesteld!

Lekker voor je smaak

🌿 Koekjes van de Farm Brothers Gember Citroen

Deze koekjes zijn biologisch en vrij van palmolie. Het motto van de Farm Brothers is ‘Eat Cookies, Change the Earth!’

Farm Brothers

🌿 Chocolade van Tony Chocolonely

Tony’s missie is samen 100% slaafvrij de norm in chocolade maken.

🌿 Chocolatemakers pakket van de chocolatemakers

Chocolatemakers maakt hun chocolade zelf: van cacaoboon tot chocoladereep. Ze kopen biologische cacaobonen voor een eerlijke prijs, halen deze naar Amsterdam en in hun duurzame chocoladefabriek in de Amsterdamse haven maken ze dan de heerlijkste chocoladerepen.


Heerlijk voor je lijf

🌿 Giftset Unwaste

De giftset Unwaste is een set met drie verschillende soorten duurzame zeepjes. De ingredienten zijn voor 99,9% van natuurlijke oorsprong, vegan, biologisch afbreekbaar en gemaakt in Nederland. Bovendien wordt de set verzonden in een duurzame verpakking.

Unwaste

🌿 Seepje

Seepje maakt afwasmiddelen, allesreinigers, wasmiddelen, wasverzachters én handzeep van de beste en schoonste ingrediënten uit de natuur.

🌿 Blokzeep

Het pakket is volledig zelf samen te stellen en daardoor gegarandeerd uniek cadeau! Je hebt keuze uit een ruim assortiment van verschillende producten die ook nog eens 100% plasticvrij, dierproefvrij, vegan en natuurlijk zijn.

🌿 Giftbox van Loofy’s

De giftbox bevat een duurzame shampoo bar en conditioner bar waarmee je je haar op een natuurlijke manier kan laten stralen.

Loofy'sLeuk voor thuis

🌿 Paper On The Rocks Stonepaper Notebook

Paper on the Rocks is een activistisch stationery bedrijf dat natuurvriendelijke notitieboeken maakt, waar geen boom voor gesneuveld is. Dit aangezien de papierindustrie een van de grootste vervuilers ter wereld is.

🌿 Dopper

De flessen van Dopper worden duurzaam geproduceerd van herbruikbaar plastic. Elke verkochte fles biedt mensen de mogelijkheid om een herbruikbare waterfles te verkiezen boven een single-use fles.

🌿 Overtrekset katoen satijn van Yumeko

De overtreksets van Yumeko zijn gemaakt van het zachtste 100% biologisch en fairtrade katoen. Ze zijn dus helemaal puur, schoon en gifvrij.

🌿 The Good Roll

The Good Roll maakt duurzaam toiletpapier gemaakt van 100% gerecycled papier, zonder chloor, kleur- of geurstoffen. Daarnaast doneren ze 50% van hun winst aan de bouw van toiletten in verschillende landen in Afrika.

🌿 Brandt kaars

Bij Brandt kaarsen vind je handgemaakte, plantaardige kaarsen met alleen natuurlijke geuren.

Brandt Kaarsen

En dan nog een aantal tips om de feestdagen zo duurzaam mogelijk te maken!

💡 Vraag een verlanglijstje. Hierdoor weet je waar je iemand blij mee kunt maken en is de kans kleiner dat een gegeven kado achter in de kast of in de prullenbak belandt.

💡 Niet elk kado hoeft nieuw te zijn. Vergeet niet om ook te kijken in tweedehands winkels of op tweedehands sites (Marktplaats, Vinted) of je daar iets van een verlanglijstje kunt scoren!

💡 Pak je kado duurzaam in! Wees creatief in het inpakken van je kado door bijvoorbeeld gebruik te maken van herbruikbare doosjes, herbruikbaar inpakpapier of oude kranten/tijdschriften.

Wij hopen dat zowel de kadoos als de tips jullie hebben geïnspireerd om er dit jaar een duurzame kerst van te maken! Fijne feestdagen!

Vond je deze blog leuk? Misschien is deze blog dan ook wat voor je: