Duurzame cadeaus voor de feestdagen

3 dec. 2021 @ 13:19

Duurzame cadeaus voor de feestdagen

De feestdagen komen er weer aan! Behalve lekker samen eten betekent dit ook vaak het aanschaffen van cadeau’s voor je dierbaren of werknemers, en wat is er nou leuker dan de feestdagen vieren met duurzame cadeaus? Om jullie te helpen met het vinden van het perfecte duurzame kerstcadeau is Greenjobs.nl op zoek gegaan en hebben we voor jullie een lijstje samengesteld met duurzame cadeaus.

Ga voor tweedehands cadeaus

Gelukkig zijn er tegenwoordig veel tweedehands sites waar je goed op terecht kan om duurzame kadoos te geven. Scoor je tweedehands cadeaus bijvoorbeeld op:

💡Neem eens een kijkje op Swip Swap.nl. Daar vind je tweedehands speelgoed.

💡 Check regelmatig Marktplaats.nl om tweedehands kadootjes te vinden.

💡 Ga langs bij de Kringloopwinkel bij je in de buurt! Er is een handig overzicht van alle kringloopwinkels in Nederland zodat je makkelijk kan zoeken welke in de buurt zit.

Duurzame zoetigheid met de feestdagen? Ga voor Fairtrade en andere tips!

🌿 Koekjes van de Farm Brothers Gember Citroen
Deze koekjes zijn biologisch en vrij van palmolie. Het motto van de Farm Brothers is ‘Eat Cookies, Change the Earth!’

🌿 Chocolade van Tony Chocolonely
Tony’s missie is samen 100% slaafvrij de norm in chocolade maken. Tony Chocolonely geeft het voorbeeld en laat zien dat chocolade maken anders kan: in smaak, verpakking en de manier waarop we zakendoen met cacaoboeren.

🌿 Chocolatemakers pakket van de chocolatemakers
Chocolatemakers maakt hun chocolade zelf: van cacaoboon tot chocoladereep. Ze kopen biologische cacaobonen voor een eerlijke prijs, halen deze naar Amsterdam en in hun duurzame chocoladefabriek in de Amsterdamse haven maken ze dan de heerlijkste chocoladerepen.

🌿 Ga voedselverspilling tegen en bestel iets lekkers via Too Good To Go
Via de Too Good to Go app kan je eten redden wat door jou niet in de prullenbak beland! Bij lokale bakkers en patisseries kan je allerlei lekkers halen. Leuke is dat het echt een verassing is wat je krijgt! 


Duurzame cadeaus voor selfcare:

🌿 Bamboovement
Bamboovement maakt handige verzorgingsproducten gemaakt van bamboo. Op die manier bespaar je plastic en wordt een handig product ineens een stuk duurzamer!

🌿 Giftset Unwaste
De giftset Unwaste is een set met drie verschillende soorten duurzame zeepjes. De ingredienten zijn voor 99,9% van natuurlijke oorsprong, vegan, biologisch afbreekbaar en gemaakt in Nederland. Bovendien wordt de set verzonden in een duurzame verpakking.

🌿 Blokzeep
Het pakket is volledig zelf samen te stellen en daardoor gegarandeerd uniek cadeau! Je hebt keuze uit een ruim assortiment van verschillende producten die ook nog eens 100% plasticvrij, dierproefvrij, vegan en natuurlijk zijn.

🌿 Giftbox van Loofy’s
De giftbox bevat een duurzame shampoo bar en conditioner bar waarmee je je haar op een natuurlijke manier kan laten stralen.

Duurzame cadeaus voor in huis en op kantoor

🌿 Het Faire Oosten
Het Faire Oosten is een duurzame winkel in Amsteram Oost maar ze hebben ook een webshop. Je vindt er van alles! Speelgoed, kleding, drinken, servies. De pijlers van Het Faire Oosten zijn duurzaamheid, vakmanschap & creativiteit. Voor een mooi en eerlijk cadeau kan je hier voor iedere gelegenheid wel wat vinden!

🌿 De seizoenskalender 
De seizoenskalender van Fork Ranger is niet alleen een mooi maar ook een erg handig cadeau! Iedere maand krijg je de seizoensgroenten + 4 bijpassende recepten te zien.

🌿Moyu Notebooks
Ontdek Moyu's volledige aanbod van uitwisbare, steenpapieren schrijfartikelen in de originele MOYU shop.

🌿 Paper On The Rocks Stonepaper Notebook
Paper on the Rocks is een activistisch stationery bedrijf dat natuurvriendelijke notitieboeken maakt, waar geen boom voor gesneuveld is. Dit aangezien de papierindustrie een van de grootste vervuilers ter wereld is.

🌿 Dopper
De flessen van Dopper worden duurzaam geproduceerd van herbruikbaar plastic. Elke verkochte fles biedt mensen de mogelijkheid om een herbruikbare waterfles te verkiezen boven een single-use fles.

🌿 Overtrekset katoen satijn van Yumeko
De overtreksets van Yumeko zijn gemaakt van het zachtste 100% biologisch en fairtrade katoen. Ze zijn dus helemaal puur, schoon en gifvrij.

🌿 The Good Roll
The Good Roll maakt duurzaam toiletpapier gemaakt van 100% gerecycled papier, zonder chloor, kleur- of geurstoffen. Daarnaast doneren ze 50% van hun winst aan de bouw van toiletten in verschillende landen in Afrika.

🌿 Seepje
Seepje maakt afwasmiddelen, allesreinigers, wasmiddelen, wasverzachters én handzeep van de beste en schoonste ingrediënten uit de natuur.

🌿 Brandt kaars
Bij Brandt kaarsen vind je handgemaakte, plantaardige kaarsen met alleen natuurlijke geuren.

En dan nog een aantal tips om de feestdagen zo duurzaam mogelijk te maken!

💡 Vraag een verlanglijstje. Hierdoor weet je waar je iemand blij mee kunt maken en is de kans kleiner dat een gegeven kado achter in de kast of in de prullenbak belandt.

💡 Pak je kado duurzaam in! Wees creatief in het inpakken van je kado door bijvoorbeeld gebruik te maken van herbruikbare doosjes, herbruikbaar inpakpapier of oude kranten/tijdschriften.

💡 Ligt er nog wat in de kast? In plaats van alleen nieuwe cadeaus voor de feestdagen te kopen, kijk thuis eens wat je nog hebt liggen en niet gebruikt. Dit zou je kunnen geven aan iemand die daar heel gelukkig van wordt. Of gebruik het bijvoorbeeld in een ruilspel of dobbelspel.

💡Organiseer met je vrienden een kledingruil. Op die manier maak je misschien iemand anders heel blij met jouw kleding en heb je weer wat ‘nieuws’ om aan te trekken op een feestelijke dag.

Greenjobs.nl hoopt dat zowel de cadeau's als de duurzame tips jullie hebben geïnspireerd om er dit jaar duurzamere feestdagen van te maken! 

Fijne feestdagen!

Vond je deze blog leuk? Misschien is deze blog dan ook wat voor je: