26 sep. 2023, 15:49

Let’s play equal - Het bordspel over diversiteit en inclusiviteit

Let’s play equal - Het bordspel over diversiteit en inclusiviteit

Nieuws over Diversiteit en Inclusie - Let’s play equal - Het bordspel over diversiteit en inclusiviteit

‘Let’s play equal’, the most unfair game in the world, een spel dat is ontworpen om meer diversiteit, inclusiviteit en gelijkheid op de werkvloer te stimuleren, is nu officieel verkrijgbaar. Het bordspel is tot stand gekomen op initiatief van vier Nederlandse B Corps, Blyde Benelux, BR-ND PeopleMisteli Creative Agency en Greenjobs.nl in samenwerking met B Lab Benelux. ‘Let’s play equal’ biedt organisaties een platform om belangrijke en soms ongemakkelijke gesprekken over diversiteit en inclusie te voeren.

Spelenderwijs sociale kwesties aanpakken met Let's play equal

Helaas is het nog steeds zo dat bepaalde groepen historisch gezien bevoordeeld zijn ten opzichte van andere. Deze voordelen/privileges kunnen zich manifesteren in verschillende aspecten van het leven, zoals toegang tot onderwijs, werkgelegenheid, gezondheidszorg, veiligheid, rechtvaardigheid, en algemene behandeling door anderen. Bij ‘Let’s play equal’ kom je er met het team achter hoe bepaalde factoren ons helpen of belemmeren terwijl we door het leven gaan. Hoe beïnvloeden ze succes, liefde, carrières, mindsets en de ervaring van het dagelijks leven? Hoe ziet privilege eruit en hoe beïnvloedt ongelijkheid verschillende mensen?

Naast dat het spel leuk is om met het team te doen biedt het een innovatieve en effectieve manier om complexe sociale kwesties bespreekbaar te maken en wederzijds begrip op de werkvloer te bevorderen. Maak kennis met ‘Let's play equal, the most unfair game in the world’.

Over 'Let’s play equal', the most unfair game in the world

Bij aanvang van het spel ontvangt elke speler een kaart van een persoon met bepaalde eigenschappen, zoals gender, mentale gezondheid, culturele achtergrond, opleidingsniveau en seksuele voorkeur. Deze eigenschappen bepalen de startposities en privileges van de spelers, net zoals in het echte leven. Tijdens het spel gaan deelnemers met elkaar in gesprek over verschillende levensgebeurtenissen, variërend van liefde voor iemand van hetzelfde geslacht tot discriminatie of streven naar promotie op het werk. Jouw privileges beïnvloeden de uitkomst van deze gebeurtenissen en jouw voortgang in het spel. Het bordspel daagt spelers uit om na te denken over wie de grootste kans heeft om te winnen in 'the game of life' en moedigt hen aan om te streven naar meer bewustzijn en begrip.

  •  ‘Let’s play equal’ is te bestellen via www.letsplayequal.com.
  • Diepte-interviews inspireren de karakterverhalen met echte mensen.
  • Het spel is geschikt om in een groep van minimaal 4 en maximaal 8 spelers te spelen en duurt 90 minuten.
  • Prijs: € 276 excl.BTW
  • De winst van het bordspel gaat naar initiatieven die bijdragen aan een meer inclusieve samenleving.

Begin met het maken van verschil op de werkvloer met ‘Lets play Equal’!

Uit onderzoek blijkt dat de intentie van werkgevers om een inclusieve werkcultuur te creëren, niet altijd overeenkomt met de realiteit op de werkvloer. Afgelopen jaar had 35% van de Nederlandse werknemers naar eigen zeggen te maken met discriminerende opmerkingen, negeren of buitensluiten*.

Speel het spel om reflecties op diversiteit, (on)gelijkheid en inclusie te inspireren. Bespreek, leer, reflecteer en probeer te winnen. Te bestellen via www.letsplayequal.com. Op de hoogte blijven van Let’s Play Equal? Neem dan een kijkje op de LinkedIn pagina van 'Let’s play equal'. Daar vind je meer informatie omtrent het spel en worden er interessante artikelen en evenementen gedeeld over diversiteit en inclusie.

*Bewijs uit onderzoek uitgevoerd door PwC in 2021, gebaseerd op meer dan 970 reacties in meer dan 19 landen en 26 sectoren. Bron: european-report.pdf (pwc.com)

Vond je deze blog interessant? Misschien is een van deze blogs dan ook wat voor je: