Dé duurzame evenementen van 2022!

Dé duurzame evenementen van 2022!

Het jaar is nog maar net begonnen en wij brengen jou graag op de hoogte van alle duurzame evenementen die dit jaar aan bod gaan komen. Het mooie aan nationale en internationale duurzame evenementen is dat je samen écht iets moois voor de wereld kunt doen. Door bijvoorbeeld samen een maand lang veganistisch te leven maken we meer impact, en kunnen we elkaar helpen en stimuleren! We zetten alle duurzame evenementen van 2022 even voor je op een rijtje:

Januari

Dat brengt ons bij het eerste op de kalender: Vegan January! Misschien deed je al mee, en anders kan je vanaf nu meedoen door de rest van de maand en een veganistische leefstijl leven. Op deze website vind je recepten, nieuws en je kunt je aanmelden voor mailtjes met onder andere tips van coaches!

Heb jij moeite met maaltijden bereiden of heb je er simpelweg niet genoeg tijd voor? Plant B wilt jou hierbij helpen. Via hun site kun je vegan maaltijden bestellen, die worden bevroren bij jou thuis bezorgd, deze kun je tot 6 maanden in je vriezer behouden en klaarmaken wanneer jij wilt! Via de website van Plant B kun je de maaltijden bestellen. Heb je wel de tijd en zin om zelf recepten te maken? Living the Green Life heeft er veel op hun site staan! Fruitsalades, brownies of hutspot, je vindt het hier allemaal.

Februari

7 t/m 12 februari: In februari vindt de Week van de Circulaire Economie plaats. De hele week, die start op 7 februari, vinden er online evenementen plaats die het doel hebben om bezoekers te laten zien hoe circulair ondernemen in de praktijk werkt. Meedoen is kosteloos - er zijn meer dan 200 evenementen door het hele land. Ben je erbij? Bekijk alle evenementen waar je je voor kunt aanmelden!

9 februari organiseert MVO Nederland een online masterclass over starten met Circulair Ondernemen! Deze online masterclass helpt je graag op weg! Met circulair ondernemen kan elk bedrijf aan de slag. Alleen waar begin je? En welke kansen en uitdagingen liggen er voor jouw bedrijf? In deze masterclass krijg je - onder meer van koplopers Vepa the furniture factory en Copper8 - praktische handvatten om zelf te starten.

11 februari is het Warme Truiendag! Meedoen is simpel: Trek je lievelings warme trui uit de kast, zet de verwarming lager en bespaar 6% energie en CO2 per graad. Als heel Nederland op 1 dag 1 graad lager stookt, besparen we 6,3 miljoen kilo CO2. Doen we dat een heel stookseizoen lang, dan besparen we maar liefst 1 megaton CO2!

Maart

De hele maand maart is het B Corp Month

Zoals elk jaar is het de hele maand maart B Corp-maand. Vorig jaar gaf B Corp Benelux 5 weken lang livestreams en de mogelijkheid om met testimonials te kletsen. Tijdens de eerste week stonden de werknemers centraal, in de tweede week de klanten, in week drie lag de focus op het milieu, in week vier werd er ingezoomd op de gemeenschap en in de laatste week op het bestuur. 

Het is dus een jaarlijks terugkerende campagne om de groeiende beweging in het zonnetje te zetten en het bewustzijn over haar bijdrage te vergroten. Wat is het doel? Vertrouwen en openlijkheid opbouwen. Op die manier hopen we dat andere bedrijven geïnspireerd raken hun impact te meten - én verbeteren. Is het jou nog niet duidelijk wat B corp is en waarom Greenjobs er een is? Lees dan onze andere blog over de B Corp certificering van Greenjobs.

7 - 13 maart: Niet meegedaan aan veganuary? In maart kun je de tweede week meedoen aan de Week zonder Vlees, dit jaar ook zonder zuivel! Meld je snel aan om mee te doen en toegang te krijgen tot het Week Zonder Vlees & Zuivel magazine en de nieuwsbrief! Verder kun je in maart op de 22e meehelpen met de Wereldwaterdag. Tijdens deze 14e editie gaan ze weer in elke provincie een rivier schoonmaken! Wil je deelnemen of meer informatie vinden? Dat kan op de website van Wereldwaterdag!

Op 9 maart vindt in Alkmaar de Inspiratiedag Energie & Duurzaamheid plaats. Inspirerende sprekers in een leerzaam congres, een beurs vol innovaties voor ondernemers en een zaal vol studenten uit de regio worden ondernemers, overheid en onderwijs verbonden. Meld je snel aan via de website van de Inspiratiedag Energie & Duurzaamheid.

Op 12 maart is er weer een klimaatmars! De gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart komen steeds dichterbij! Dit is een strategisch moment om in gemeentes klimaatrechtvaardigheid op de kaart te zetten. Daarom is er op zaterdag 12 maart, vier dagen voor de verkiezingen, een landelijke actiedag met campagnes gericht op de lokale politiek. Klimaatcoalities zullen door middel van debatten, acties op straat en gesprekken met bewoners strijden voor het nodige beleid: bijvoorbeeld de isolatie van woningen, een verbod op fossiele reclame, een stop op de kap van bossen, en nog veel meer.

Op 19 maart is het de Landelijke Opschoondag! De gezamenlijke voorjaarsschoonmaak; een dag waarop iedereen met zijn buren, vereniging, de sportclub, school of collega's samen de buurt schoonmaken. Wist je dat Greenjobs elke maand een opschoondag heeft? We organiseren elke maand met het team een clean-up en ruimen dan zwerfafval op! 

Op 26 maart is het Earth Hour. Doe je mee en zet om 20:30 uur je lichten uit en help mee om meer bewustzijn te creëren voor onze planeet!

April

22 April: In April staan we op de 22e stil bij de aarde. Het is dan namelijk de dag van de aarde. Schenk die dag een extra beetje aandacht aan de aarde door bijvoorbeeld een clean-up te doen in jouw omgeving. Team Greenjobs doet dit al maandelijks!

23 April: Om zoveel mogelijk over de stand van onze bijen in Nederland te weten te komen wordt in het weekend van 23 april de Nationale Bijentelling gehouden. Wat voor bijdrage leveren bijen aan onze samenleving? De bestuiving die zij doen is noodzakelijk voor meer dan 75% van de voedingsgewassen. Het leefmilieu voor bijen wordt steeds slechter en daarom neemt het aantal af. Op 23 en 24 april kan je helpen met het tellen door eerst een kijkje te nemen op de website van Nationale Bijentelling voor meer informatie. Door mee te tellen komen onderzoekers meer over de bij te weten en kunnen we ze helpen!

Mei

13 mei: Nieuwe Economie Festival van MVO Nederland! Ze gaan het hier hebben over hoe je als ondernemer, als bedrijf, als overheid en als mens kan veranderen om de nieuwe economie te bereiken. Je zal hier leren dwars door het ongemak te gaan. Benieuwd hiernaar? Haal je tickets voor het Nieuwe Economie Festival van MVO Nederland via de link. 

19 mei: In mei is het op de 19e het fiets naar je werk dag! Is het voor jou mogelijk om naar jou werk te fietsen? Doe dit deze dag dan zeker. Als het écht te ver is probeer dan met het openbaar vervoer te gaan.

Juni

8 juni is het Wereld Oceanen Dag. Op deze dag wordt er extra aandacht gevraagd voor de vervuiling van de oceanen!

Zondag 19 juni is er een nieuwe Klimaatmars! Dit keer in Rotterdam. De klimaatcrisis is nu en wacht niet. Door samen de straat op te gaan kunnen we zorgen voor verandering. Loop je mee?

Juli & Augustus

Wij hebben nog geen duurzame evenementen gespot in juli en augustus, jij wel? Meld het ons via info@greenjobs en we zetten ze er gelijk bij!

September

6 September: Duurzame Dinsdag is dit jaar op 6 september. Een speciale dag waarop duurzame ideeën en initiatieven een podium krijgen in politiek Den Haag. Meer weten? Op de website van Duurzame Dinsdag lees je er meer over!

9 September is er het festival Fairminds, georganiseerd door B Corp Synergie. 2-Daags festival Fairminds is hét Oerol van Business for Good! Wat als we Oerol zouden kunnen organiseren over Business for Good? Met alleen ondernemers, CEO’s, impactondernemers? Want de impactorganisaties van morgen worden niet bedacht in de wereld van vandaag. Fairminds organiseert dit op 9 en 10 september op Terschelling. Denk aan twee dagen verdiepen in purpose, het organiseren ervan en opschalen voor impact. Op verrassende plekken op het eiland, waar je je in kleine groepen steeds naartoe verplaatst. Zo ga je letterlijk op reis langs inspiratie. Met een collega, want per kaart zijn twee mensen welkom (CEO/ ondernemer/ MT-lid eindbeslisser met een jongere collega).

12 - 18 September: In de week van 12 september is het Verspillingsvrijeweek. De Verspillingsvrije Week daagt heel Nederland uit om een week lang zo min mogelijk voedsel weg te gooien. Goed voor het milieu én je portemonnee! 

17 September: World Clean-Up Day! De grootste wereldwijde opruimactie van het jaar vindt ook deze maand plaats! Samen met 180 andere landen gaan we hard aan het werk op 17 september om onze planeet wat schoner te maken.

Van vrijdag 23 september tot zondag 25 september vindt het evenement EV Experience plaats op Circuit Zandvoort. Heb jij een interesse voor auto’s? Op dit event vind je alleen maar elektrische auto’s en kan je workshops volgen of zelfs misschien een proefrit maken, supervet! Klik hier voor verdere details.

Oktober

Op 1 oktober staan kringlopen in de schijnwerpers. Kringloopwinkels laten op deze zaterdag zien wat zij betekenen voor mensen en het milieu. Zo’n 200 winkels doen mee! Dit alles gaat in samenwerking met de Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland (BKN). Meer lezen over de Nationale Kringloopdag, bezoek snel de website.

10 oktober: de Dag van de Duurzaamheid. Op deze dag worden er duurzame onderwijsactiviteiten door het hele land neergezet, waarbij de Sustainable Development Goals centraal staan.

November

26 november: Green Friday ontvangt steeds meer aandacht in Nederland. Op deze dag verzetten we ons tegen de koopgekte die Black Friday veroorzaakt. Koop op deze dag juist niets om een overvloed van afval te voorkomen.

December

Wij hebben nog geen duurzame evenementen gespot in December 2022, jij wel? Meld het ons via info@greenjobs en we zetten ze er gelijk bij!


Het hele jaar door duurzame evenementen, lezingen, workshops en bijeenkomsten

Ook zijn er duurzame evenementen, lezingen, bijeenkomsten, workshops en trainingen die het hele jaar door gaan!

Het hele jaar door geven BetekenisBaan en Sustainable Talent verschillende webinars over een duurzame baan. Ze zijn loopbaanadviesbureau’s die jou helpen bij het vinden van een impactvolle loopbaan die bij jou past. Wij raden je aan een kijkje te neem op hun websites!

Change Inc, Platform voor duurzaam nieuws in het bedrijfsleven organiseert vaak interessante webinars en roundtables! Tip om de website in de gaten te houden! 

CIRCL uit Amsterdam organiseert vaak interessante lezingen, trainingen en bijeenkomsten over allerlei duurzame thema's. Ze hebben een handige agenda met allemaal duurzame evenementen.

Website Duurzaamheid.nl heeft ook een handige agenda met tal van leuke en interessante duurzame evenementen
Op Duurzaamheid.nl maak je kennis met de nieuwe generatie vernieuwers. Met mensen die het anders doen. Zij delen hun verhalen.

Hopelijk inspireren onder andere deze dagen jou om van 2022 een duurzaam jaar te maken. Zijn er nog meer dagen die wij over het hoofd hebben gezien? Laat het ons zeker weten! Wij gaan dit jaar gewoon weer verder met duurzame vacatures te plaatsen om voor een betere wereld te zorgen, zet jij je ook in?

Vond je deze blog leuk? Misschien is een van deze blogs dan ook wat voor je: