21 feb. 2024, 15:11

B Corp Month 2024 - ‘This Way Forward’

B Corp Month 2024 - ‘This Way Forward’

B Corp Month 2024 - ‘This Way Forward’

Maart staat in het teken van #BCorpMonth met dit jaar als thema #ThisWayForward. Deze B Corp month laten B Corps zien hoe je als gecertificeerde #BCorp vooruit blijf gaat en verder gaat dan ‘Business as usual’. Deze maand besteedt Greenjob.nl extra veel aandacht aan vacatures bij andere B Corporations en hoe zij ervoor zorgen dat ze impact blijven maken. In deze blog lees je alles over B Corp month!


Wat
Greenjobs.nl doet tijdens B Corp Month

Met het thema #ThisWayForward wordt er extra aandacht besteed aan hoe Greenjobs.nl vooruit blijf gaan met de wereld een stukje mooier maken, maar ook hoe mede B Corps dit aanpakken. Want hoe zorgen B Corps ervoor dat ze blijven groeien met het maken van impact én welke B Corps zijn bezig met het uitbreiden van hun team en zullen met vacatures op Greenjobs.nl te zien zijn? In maart besteed Greenjobs.nl daarom extra aandacht aan de vacatures bij B Corps maar ook de verhalen achter die B Corporations. Greenjobs.nl hoopt op deze manier nog meer mensen bewust te maken van het bestaan van B Corps, mensen inlichten over wat een B Corp zijn inhoudt en een mooie samenwerking met andere B Corps te creëren.


Waarom Greenjobs.nl een B Corp is

Greenjobs.nl deelt graag wat het betekent om als gecertificeerde B Corp deel uit te maken van deze beweging, samen met bedrijven als Patagonia, Naif skincare, Triodos Bank en anderen die zich inzetten voor duurzaamheid. Als voorbeeld van 'Benefit for All' streeft Greenjobs.nl sinds eind 2019 naar zakendoen met oprechte intenties. De B Corp-certificering, behaald na een uitgebreide assessment op gebieden zoals governance, klanten, medewerkers, milieu en gemeenschap, illustreert de betrokkenheid van Greenjobs.nl. Met een huidige score van 100,2 punten, en een groei van 20 punten ten opzichte van het jaar daarvoor, is Greenjobs.nl ontzettend blij.

Wil je hier meer over lezen? Lees dan de blog: Waarom Greenjobs.nl een B Corp is.

Hoe wordt een onderneming een B Corp?

Greenjobs.nl is inmiddels 4 jaar een B Corp. Maar hoe wordt je onderneming een B Corp? Het certificeringsproces om een B Corp te worden vereist een minimumscore van 80 punten (van 200) door het invullen van het B Impact Assessment. Dit omvat een uitgebreide vragenlijst over governance, werknemers, gemeenschap, milieu en klanten. De zes stappen omvatten het invullen van het assessment, het inventariseren van je impact, het aanpakken van verbeterpunten, het invullen en indienen van het assessment, het laten nakijken van de score door B Lab, en het afronden van de B Corp-certificering. Lees deze blog om uitgebreider te lezen over hoe je als onderneming een B Corp wordt.

Lees ook de blog van B Corp Month 2023 waarin een aantal B corps in het zonnetje worden zetten.

Je toekomst begint op Greenjobs.nl

Het thema #THisWayForward, sluit goed aan bij Greenjobs.nl. Op Greenjobs.nl hopen we zoveel mogelijk mensen met een passie voor duurzaamheid en een betere wereld te verbinden met impactvolle bedrijven voor een duurzamere en mooiere toekomst. Na het impact report van 2023 is het duidelijk waar Greenjobs.nl tevreden mee is en waar we nog kunnen groeien en verbeteren. Nog meer groei, nog meer diversiteit, nog meer sollicitanten, nog meer duurzame banen en nog meer samenwerkingen met B corps en op die manier een nog mooiere toekomst voor iedereen.

Leuke (gratis) events tijdens B Corp maand!

Tijdens B Corp maand worden er veel leuke, interessante, inspirerende event georganiseerd door B Lab Benelux, maar ook door B Corps zelf. Hieronder een overzicht:

07 maart, 12:00 - 13:00. Positive Workplace Activism: Empowering Employee-led Change, Online@zoom
07 maart, 17:00-20:30. B Together, Locatie: Amsterdam
14 maart, 12:00-13:00. Biomimicry: Sustainable Innovation Inspired by Nature, Online@zoom
19 maart, 12:00-13:30. Impact Meten en Verbeteren: Het B Impact Assessment, Online@zoom
25 maart: 12:00-13:00. Expectations and Preparations for the Green Claims Directive, Online@zoom
28 maart, 15:00-18:00. Justice, Equity, Diversity, Inclusion, Locatie: Amsterdam (komt snel online)


Werken voor een B Corp

Wil je werken voor een B Corp? Wist je dat er op Greenjobs.nl een aparte zoekcategorie is voor banen bij B Corps? Check snel alle vacatures van o.a. Too Good To Go en KplusV en ga ook aan de slag bij een B Corp!

Vond je deze blog leuk? Misschien zijn deze blogs dan ook wat voor je: