9 mrt. 2023, 12:52

B Corp Month 2023 ‘We Go Beyond’ - Wat is B Corp Month?

B Corp Month 2023 ‘We Go Beyond’ - Wat is B Corp Month?

B Corp Month 2023 ‘We Go Beyond’ - Wat is B Corp Month?

Wat is B Corp Month?

Elk jaar in maart komen B Lab, en de wereldwijde B Corp-gemeenschap samen om alles te vieren wat het betekent om een B Corp te zijn. Heel maart wordt er bewustzijn opgebouwd over en door B Corps en wordt er geïnformeerd over de B Corp beweging. Door te praten en delen over wat het betekent om een B Corp te zijn wordt de betekenis versterkt en verspreid. Ieder jaar heeft de B Corp Month een thema en dit jaar is het ‘We Go Beyond’. Een maand lang worden impactvolle bedrijven voorgesteld aan de wereld. Bedrijven die echt actie ondernemen en verder gaan dan de schadelijke status quo.

Als je een gecertificeerd B Corp bent betekend het dat je verdergaat dan business as usual en je bedrijf gebruikt als een force for good, en niet alleen om winst te maken. B Corp is een certificering die je alleen krijgt als je voldoet aan bepaalde voorwaarden en een zwaar assessment door komt. Mede B Corps zijn bijvoorbeeld: Seepje, BR-ND People, Too Good To Go, FairClimateFund, Climate Neutral Group, Fairtrade Original, KplusV, Triodos Bank, Secrid en Edgar & Cooper

Wil je uitgebreider lezen over wat een B Corp is? Lees dan onze blog: Waarom Greenjobs.nl een B Corp is (en wat een B Corp eigenlijk is), of: Hoe wordt je onderneming een B Corp?

Waarom is B Corp Month belangrijk?

Er zijn een hoop bedrijven die kiezen om winst voorrang te geven boven mensen en de planeet. Het milieu en sociale rechtvaardigheid zijn voorbeelden van gebieden die lijden doordat voor veel bedrijven winst maken het belangrijkst is, ten koste van alles. Er zijn niet alleen een hoop bedrijven die de aarde vervuilen maar die daar bovenop ook nog aan greenwashing doen. Ze proberen zich dan groener voor te doen dan ze zijn. Dit is erg misleidend voor de consument en slecht voor de planeet. (Lees ook onze blog over Greenwashing als je hier meer over wilt weten)

B Corp Month belangrijk omdat het een maand is waarin alle B Corps zoveel mogelijk mensen en bedrijven proberen te bereiken en te informeren. Het zal mensen uitnodigen om te begrijpen waarom en hoe B Corps ervoor hebben gekozen een pad met meer impact te volgen. Hopelijk inspireert het andere bedrijven dit ook na te streven en worden consumenten geïnformeerd over hoe ze greenwashing kunnen herkennen. Het zal laten zien dat de B Corp certificering niet alleen een teken is; het is een wereldwijde beweging van mensen die laten zien dat er een betere manier is om zaken te doen.

Wat betekend B Corp Month voor Greenjobs.nl?

Als een gecertificeerde B Corp is Greenjobs.nl een force for good, waarbij mensen en de planeet op de eerste plaats worden gezet. Het feit dat Greenjobs.nl een Benefit Corporation is, is een groot onderdeel van de identiteit. Wat dat precies inhoudt als bedrijf zijnde en voor de consument delen we dan ook graag! Greenjobs.nl gaat verder dan de diensten die we leveren, verder dan verwachtingen en verder dan greenwashing.

Greenjobs.nl heeft als duurzame vacaturebank de missie om zoveel mogelijk mensen aan een duurzame baan te helpen. We willen natuurlijk niet alleen mensen aan een duurzame baan helpen maar als bedrijf ook zo duurzaam mogelijk zijn, een prettige werkomgeving creëren en zoveel mogelijk positieve impact achterlaten. Daarom vind Greenjobs.nl het belangrijk om zoveel mogelijk bedrijven en mensen bewust te maken hoe je je bedrijf kunt inzetten voor een betere wereld of hoe het hebben van een duurzame baan het verschil kan maken. Er zijn inmiddels al meer dan 6,300 B Corporations en hopelijk worden dat er nog veel meer!

Meer leren over B Corps / de B Corp certificering?

Wil je meer leren over B corps en de B Corp Certificering? Sluit dan aan bij een van de events:

B Corps zijn overal!

Wist je voor het lezen van deze blog, of het voorbij zien komen van de ‘We go beyond’ campagne nog niet wat een B Corp was en kende je het logo en de campagne nog niet, dan hoopt Greenjobs.nl dat je het nu ineens overal zult zien. Kan je niet wachten totdat je het tegenkomt en ben je nieuwsgierig naar welke bedrijven nou allemaal B Corps zijn, neem dan een kijkje op de B Corp website met de lijst met B Corps of zoek op sociale media op #bcorpmonth of #WeGoBeyond en laat je inspireren!

Ben je nog opzoek naar een baan en wil je graag werken voor een B Corp? Greenjobs.nl heeft en speciale selectie functie voor B Corps. Bekijk hier welke B Corp vacatures er online staan.

Vond je deze blog leuk? Misschien zijn deze blogs dan ook wat voor je: