11 jan. 2023, 12:03

Enquête uitslag - Meningen over Greenjobs.nl van werkgevers

Enquête uitslag - Meningen over Greenjobs.nl van werkgevers

Enquête uitslag - Meningen over Greenjobs.nl van werkgevers

Greenjobs.nl vindt het belangrijk om naar hun klanten te luisteren en feedback te ontvangen. Dit hebben we ook afgelopen maanden gedaan; d.m.v. een korte enquête hebben we aan werkgevers hun mening over Greenjobs.nl gevraagd! De enquête is uitgevoerd in de laatste maanden van 2022 onder werkgevers die een Premium of Premium Social vacature hadden geplaatst. Greenjobs.nl zal vaker om meningen en feedback van werkzoekenden en werkgevers vragen en deze resultaten ook weer transparant delen met stakeholders, volgers, werkzoekenden en werkgevers.


De uitslagen van de enquête

Greenjobs.nl deelt de uitslagen van deze enquête graag. De enquête bevatte een paar korte vragen over Greenjobs.nl, het plaatsen van vacatures en het vinden van de juiste kandidaat. De vragen konden beantwoord worden door te kiezen voor 'heel moeilijk' tot 'heel makkelijk' op een schaal van nul tot vijf. De respondenten hebben de enquête volledig anoniem ingevuld, er zijn geen namen en/of bedrijfsnamen genoteerd.

 • +81% van de werkgevers vindt de site van Greenjobs.nl makkelijk vindbaar.
  In de enquête werd gevraagd of de site van Greenjobs.nl makkelijk vindbaar is.
 • +95% van de werkgevers vindt het makkelijk om vacatures te plaatsen op Greenjobs.nl.
  In de enquête werd gevraagd of klanten het plaatsen van vacatures op Greenjobs.nl makkelijk vonden.
 • +61% van de werkgevers vindt sneller geschikte kandidaten door vacatures te plaatsen op Greenjobs.nl.
  In de enquête werd gevraagd of de werkgevers/organisaties sneller geschikte kandidaten hebben gevonden via Greenjobs.nl.
 • +90% van de werkgevers vindt dat hun organisatie een positiever imago krijgt doordat hun vacatures op Greenjobs.nl staan.
  In de enquête werd gevraagd of werkgevers/organisatie een positiever imago krijgt door hun vacatures op Greenjobs.nl te plaatsen.
 • +90% zegt Greenjobs.nl aan te raden aan andere organisaties met duurzame vacatures.
  In de enquête werd gevraagd hoe groot de kans is dat ze vacaturebank Greenjobs.nl zouden aanraden aan andere organisaties die duurzame vacatures hebben.


Extra diensten die werkgevers graag zouden krijgen bij het plaatsen van vacatures - vacatureteksten in trek

In de enquête werd gevraagd naar extra diensten die Greenjobs.nl zou kunnen aanbieden. Meer dan 50% van de respondenten gaf aan dan meer ondersteuning te willen krijgen van Greenjobs.nl bij het schrijven van de vacatureteksten. Voor nu biedt Greenjobs.nl hulp met het schrijven van een vacaturetekst in deze blog: Greenjobs.nl geeft 7 tips voor een ijzersterke vacaturetekst. Daarin lees je een aantal handige en bruikbare tips om een zo goed mogelijke vacaturetekst te schrijven. Wellicht gaat Greenjobs.nl in de toekomst nog andere diensten aanbieden.


Meningen die uit de enquête kwamen

In de enquête was er ook ruimte om commentaar achter te laten en we delen een aantal meningen van de werkgevers die de enquête hebben ingevuld.

 • 'Fijn contact en snelle reactie + actie. Heel prettig.’
 • 'Jullie zijn heel proactief en reactief op emails als er vragen zijn betreft de werking van het platform. Jullie hebben een leuke, positieve manier van schrijven en reageren: doe zo voort ;).’

Verbeterpunten die uit de enquête kwamen

In het verschillende commentaar stonden ook een aantal opmerkingen over hoe Greenjobs.nl kan verbeteren, ook die delen we graag met jullie. Greenjobs.nl is blij met de feedback, want zo weten hoe we de website kunnen optimaliseren! Hieronder een samenvatting van de verbeterpunten op de site van Greenjobs.nl:

 • ‘Wij zouden het fijn vinden om een functiegroep Horeca te zien.’
  Op dit moment heeft Greenjobs.nl 17 functiegroepen, waardoor je makkelijk vacatures kunt bekijken in de sector waar je naar opzoek bent. De functiegroep Horeca heeft Greenjobs.nl nog niet maar we zullen dit zeker meenemen in de verbeteringen van de website.
 • ‘Wij hebben nu een paar keer geadverteerd en zo ongeveer nul reacties gekregen. We houden vol hoor, maar het is wel een beetje teleurstellend, eigenlijk.’
  Helaas lukt het soms niet om de geschikte kandidaat te vinden. We zijn natuurlijk ontzettend blij met de 62% die sneller geschikte kandidaten heeft gevonden via Greenjobs.nl maar dat betekend ook dat 38% dat nog niet is gelukt. Helaas is de arbeidsmarkt krap en zijn er meer vacatures dan kandidaten. We hopen uiteindelijk nog meer werkgevers te kunnen koppelen met de geschikte kandidaat en spannen ons dagelijks is om een grotere groep (latent) werkzoekenden aan te spreken. Er zijn veel blogs te vinden op Greenjobs.nl met tips voor werkgevers die je kunnen helpen bij het vinden van het juiste talent voor je vacatures.


Greenjobs.nl is zeer dankbaar voor alle ontvangen feedback en meningen. De reacties waren heel positief en hier zijn wij trots op! Dankzij jullie kunnen we de dienstverlening van Greenjobs.nl nog verder gaan verbeteren.

Vond je deze blog interessant? Misschien is deze blog dan ook wat voor je: