Waarom kiezen voor een loopbaan in duurzaamheid?

3 dec. 2021 @ 13:06

Waarom kiezen voor een loopbaan in duurzaamheid?

Waarom kiezen voor een duurzame loopbaan? In Nederland werken we gemiddeld 31 uur per week, en dit 40 jaar lang. Het gemiddeld aantal werkweken is 45 weken per jaar. Dit alles komt erop neer dat Nederlanders gemiddeld 55.800 uur werken in hun leven. En waarom zou je deze tijd niet impactvoller maken en meer betekenis geven door deze uren in een duurzame baan te steken? Duurzame vacaturebank Greenjobs.nl verteld je er meer over!

Wat is een duurzame baan?

Een duurzame baan/ mvo baan is een functie waarbij je door het uitvoeren, ondersteunen, verkopen of maken van een product of dienst een bijdrage levert aan het welzijn van mens, dier en klimaat. Door het uitvoeren van deze functie werk je actief mee aan het verbeteren van de wereld. En wat is er nou mooier dan dat?

Voor onze gezamenlijke toekomst kunnen we alle handen gebruiken om een aantal problemen te minderen. Denk hierbij aan de klimaatcrisis, vervuiling, afval management, natuurbehoud, biodiversiteit, energietransitie, en ga zo maar door. Genoeg problemen waar oplossingen voor te vinden zijn en waar mensen zich hard voor kunnen maken om zo hun steentje bij kunnen dragen aan een mooiere wereld voor ons allemaal.

Wat is een duurzame werkgever?

Er zijn meerdere organisaties die zich hard inzetten voor een volledig duurzame toekomst. Denk hierbij aan Seepje, Tony's Chocolonely, Too Good To Go, Dopper, Yoni en nog veel meer (B Corps). Deze mooie, impactvolle organisaties hebben allemaal een duidelijke missie en doen er alles aan om deze te voltooien en zo hun steentje bij te dragen. Ze zijn trots op wat ze doen en stralen dit ook uit.

Wanneer je van je werk houdt, werk je nooit meer. Daarom is het van belang dat je je bewust wordt van je kernenergie, ook wel ‘de reden om op te staan’ of ‘de reden van zijn’. Wanneer je je kernenergie hebt gevonden, word je je bewust van je talenten en kom je erachter wat je écht leuk vindt. Hierdoor zal je plezier in je baan krijgen en dat betekent perfectie in het uitgevoerde werk.

Volg je passie, ga voor een duurzame baan

Een baan met een positieve impact op de wereld geeft een extra doel aan je inspanningen, waardoor je niet alleen meer werkt om geld te verdienen maar ook om een gevoel van nut en authenticiteit te ervaren. Vraag jezelf dus eens af wat de wereld écht nodig heeft, en daag jezelf uit door na te denken hoe jouw droombaan kan worden gecombineerd met het maken van impact!

Waar vind ik een duurzame baan?

Het aanbod van duurzame mvo banen is door de urgentie ervan in de laatste jaren toegenomen. Hierdoor zijn er veel openstaande vacatures in de duurzame en mvo sector. Veel van deze mvo vacatures worden gedeeld op de website www.greenjobs.nl, de grootste vacaturebank van Nederland voor duurzame banen en mvo banen. Neem voor het vinden van een baan met impact dus zeker een kijkje op de website en solliciteer bij jouw duurzame droombaan!

Vond je deze blog leuk? Misschien is deze blog dan ook wat voor je: