4 apr. 2022, 17:45

Tips voor leuke en duurzame bedrijfsuitjes!

Tips voor leuke en duurzame bedrijfsuitjes!

In deze blog verteld Greenjobs.nl je meer over duurzame bedrijfsuitjes, want om een goedlopend bedrijf of team te zijn is er ook ontspanning nodig. Greenjobs.nl heeft een aantal leuke ideeën voor jullie op een rijtje gezet. Zo heb je een leuke dag met je team terwijl je duurzaam bezig bent! Twee vliegen in 1 klap.

Duurzame bedrijfuitjes:

🌿Plastic Whale Foundation, ga plasticvissen en maak de grachten weer schoon!

Bij de Plastic Whale Foundation strijdt voor een plasticvrij water en land. Normaal werken zij samen met kinderen, maar volwassenen worden zeker niet uitgesloten, om het probleem van de plastic soep op te lossen. Dit doen zij door educatief leuke cleanups te organiseren. Het plasticvissen in Amsterdam zou dan ook een leuk bedrijfsuitje zijn! Door de grachten van Amsterdam varen en tegelijkertijd het vuil uit het water vissen. Zo ben je duurzaam bezig én heb je een gezellige dag met je team!

🌿 Ga klimmen in een Klimbos Fun Forest

Bij Fun Forest overwin je angsten, leer je je krachten kennen en bouw je aan je team. Perfect voor een bedrijfsuitje! Lekker een dagje klimmen en klauteren in de bomen, dat kan bij Fun Forest. Dankzij jouw bezoek kan Fun Forest jongen mensen, die het moeilijk vinden om werk te vinden, een plek bieden om bij hen te werken. Ze zijn een Social Enterprise met een visie voor een inclusievere maatschappij. Zo maak je dus impact met jou bedrijf!

🌿Doe een E-scooter Tour

Ga met het bedrijf op tour met een E-scooter. Met deze milieuvriendelijke E-scooter op accu’s ben je niet te missen op de weg. Onder begeleiding maak je een mooie tour langs diverse highlight in de regio waar jij je bevindt. De route wordt uitgezet door de verhuurder, waardoor je alleen op de E-scooter hoeft te stappen en kan genieten van je dag. Een dagje lekker crossen met je collega’s en ook nog duurzaam bezig zijn!

🌿Plastic Soup Foundation, ga mee op plastic hunts

Om even weg te zijn van het kantoorleven is een Trash Hunt een goed idee voor bedrijven. Even buiten zijn met zijn allen, of misschien wel een race wie het meeste afval bij elkaar verzamelt. Tijdens een Trash Hunt ruim je op en leg je het gevonden afval vast met behulp van de Litterati-app. Met de informatie die de Plastic Soup Foundation ontvangt via de app, brengen ze het afval in kaart en kunnen ze vervuilers op hun verantwoordelijkheden aanspreken. Bij de Plastic Soup Foundation kan je ook kijken wat jouw CO2-voetafdruk is en wat je daaraan kunt veranderen. Op Greenjobs.nl hebben staat er ook een blog over hoe je jouw CO2-voetafdruk kunt verlagen als bedrijf!

🌿Duurzame Kookworkshop volgen

Het thema duurzaamheid kan in verschillende aspecten worden ingezet. Ook met koken natuurlijk. De Kookworkshop van Vitaliteits Factory zijn anders dan andere kookworkshops. Zij denken hierbij aan hoe kook je duurzamer? Wat kun je nog maken met de restjes in de koelkast? In deze workshop leren jullie je creativiteit te gebruiken in de keuken! Kortom, het wordt een leerzame, gezellige en impactvolle workshop.

🌿Organiseer een Clean-Up

Niets zo makkelijk als het organiseren van een clean-up met je team. Enige wat je nodig hebt zijn vuilniszakken! Vuilgrijpers en handschoenen zijn wel aan te raden leert onze ervaring! Op de website van Nederland Schoon kan je nog veel tips vinden en kan je ook een eigen schoonmaakactie organiseren. Na een clean-up gaat Greenjobs.nl altijd lunchen bij een duurzame hotspot en maakt het altijd een super leuk, gezellig en duurzame teamuitje!

🌿 Boomplantdag - Samen groeien met lokale duurzame initiatieven

Doe mee aan een boomplantdag in samenwerking met lokale duurzame initiatieven. Door gezamenlijk bomen te planten, toon je niet alleen symbolische betrokkenheid bij duurzaamheid, maar draag je ook concreet bij aan het vergroenen van jouw omgeving. Een activiteit die verder reikt dan het bedrijf en positieve impact heeft op het milieu.

🌿 Team Tuinieren

Leg samen een bedrijfstuin aan of onderhoud er een, gevuld met groenten en kruiden. Deze teambuildingactiviteit biedt niet alleen de mogelijkheid om samen te werken aan een groene ruimte, maar stimuleert ook bewustzijn over duurzame voedselbronnen en bevordert een gezonde levensstijl binnen het team. Samen een bedrijfstuin aanleggen of onderhouden is een geweldige teambuildingactiviteit, zelfs als je geen fysieke tuin hebt. Voor bedrijven zonder tuin biedt deze activiteit de mogelijkheid om kantoor-moestuintjes te kweken. Dille & Kamille biedt een zaaipakket aan waarmee je op kantoor je eigen mini-moestuintjes kunt laten groeien. Transformeer deze activiteit in een wedstrijd en ontdek wie de beste wortels kan kweken. Een leuke en competitieve twist aan de bedrijfstuinactiviteit en beloon de winnaar!

🌿 Duurzame Sportdag

Organiseer een sportdag met duurzame activiteiten, zoals fietsen, kanoën of wandelen. Benadruk duurzame mobiliteit en activeer het team op een milieuvriendelijke manier. Deze sportieve en duurzame teambuildingdag bevordert niet alleen een gezonde levensstijl, maar laat ook zien hoe plezier en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan.

🌿 Een sessie bij OnlyFriends

Ontdek een unieke en inspirerende locatie voor een bedrijfsuitje bij Sportclub Only Friends! Iedereen met een lichamelijke of verstandelijke beperking of een chronische ziekte is van harte welkom om bij Only Friends te komen sporten. De club biedt diverse mogelijkheden, waaronder rolstoelbasketbalclinics, teambuildingsactiviteiten en sportclinics. Door voor Only Friends te kiezen, draag je als bedrijf direct bij aan het realiseren van de dromen van de sporters van Only Friends, waardoor ze onbeperkt kunnen blijven sporten op het Friendship Sports Centre. Only Friends staat klaar om samen met je bedrijf een bijzonder en impactvol bedrijfsevenement te creëren!

🌿 Lets Play Equal met de Facilitator

Speel 'Let's Play Equal' als duurzaam teamuitje! Dit bordspel bevordert rechtvaardigheid, gelijkheid en inclusie. Onder begeleiding van een facilitator verkennen deelnemers belangrijke sociale rechtvaardigheidsconcepten. Een interactieve manier om teambanden te versterken en bewustzijn te creëren. 

Heb jij al een duurzaam bedrijfuitje gepland?

Het is belangrijk om activiteiten te doen met je werknemers of bedrijf. Heb jij al een bedrijfsuitje gepland staan? Greenjobs.nl hoopt je met deze duurzame bedrijfsuitjes op weg te helpen met het vinden van het juiste bedrijfsuitje voor jouw bedrijf!

Vond je deze blog leuk? Misschien is een van deze blogs dan ook wat voor je: