Tips voor freelancers die met duurzaamheid bezig willen zijn!

12 okt. 2022 @ 15:58

Tips voor freelancers die met duurzaamheid bezig willen zijn!

Tips voor Freelancers die met duurzaamheid bezig willen zijn

Greenjobs.nl helpt veel mensen aan een duurzame baan en daar zijn we ontzettend blij mee. Greenjobs.nl merkt dat er onder de freelancers ook steeds meer vraag is naar duurzame opdrachtgevers. Maar waar vind je die? Op Greenjobs.nl kan je specifiek zoeken op freelance opdrachten. Greenjobs.nl wil namelijk heel graag freelancers en opdrachtgevers die beide een passie hebben voor duurzaamheid met elkaar verbinden. Daarbij is het ook belangrijk dat we genoeg bedrijven hebben die op zoek zijn naar freelancers. Ben jij op zoek naar freelancers voor jouw duurzame interim klussen? Zet vooral je freelance opdrachten op www.greenjobs.nl!


Hoe ga je als freelancer te werk?

Als freelancer ga je anders te werk dan als werknemer bij een bedrijf. Als eigen ondernemer heb je een sterk netwerk nodig. Een van de plekken waar je je netwerk kunt vinden is Qommunity. Qommunity is opgericht in 2018 en is een online platform voor freelancers. Hun missie is om van freelancen het leukste beroep van de wereld te maken. Ze helpen de zelfstandige freelancer aan een netwerk en natuurlijk aan nieuwe klussen. Qommunity is uitgegroeid tot een online platform waar freelancers elke dag met elkaar kunnen verbinden. Zo zijn er app-groepen, een slack account, en ieder kwartaal een borrel.

Het fijne aan freelancer zijn is dat je in alle vrijheid kan werken voor wie en waar je wilt. 

Lees onderstaande tips om te weten hoe je begint als freelancer:

  • Schrijf je in bij de Kamer van Koophandel. Dit kost je eenmalig €52,30 en is vrij eenvoudig gedaan.
  • Heb duidelijk voor jezelf waar je voor staat en wat je doet.
  • Ben goed vindbaar online.
  • Regel je financiën goed en open een zakelijke rekening.
  • Stel je algemene voorwaarden en regels vast voor potentiële opdrachtgevers.
  • Regel op tijd je pensioen. Als freelancer moet je dit namelijk zelf doen.
  • Bepaal je uurloon op basis van je werkervaring, de hoeveelheid uren die je per maand wilt werken en het bedrag wat je nodig hebt om de maand rond te komen.

Al deze praktische tips zijn een goed begin maar een van de belangrijkste dingen als freelancer blijft je netwerk. Je moet immers ergens je opdrachten vandaan halen. Dus sluit je aan bij een freelance community, werk op een flex plek, ga naar netwerk borrels en houd www.greenjobs.nl in de gaten voor duurzame freelance klussen.

Vond je deze blog leuk? Misschien is een van deze blogs op Greenjobs.nl dan ook wat voor je:

- Waarom Greenjobs.nl een B Corp is (en wat een B Corp eigenlijk is)

- Zo verlaag je de CO2 uitstoot van jouw organisatie

    - Wat betekent duurzaamheid, IPCC, ESG en SDG nou eigenlijk?