30 mei 2024, 11:52

Op zoek naar een baan in de duurzame sector? Laat je helpen door een recruiter!

Op zoek naar een baan in de duurzame sector? Laat je helpen door een recruiter!

Op zoek naar een baan in de duurzame sector? Laat je helpen door een recruiter!

De wereld om ons heen verandert snel. Steeds meer mensen zijn zich bewust van de impact van hun keuzes op het milieu en zoeken dan ook een baan in de duurzame sector. Maar waar vind je die perfecte baan? En hoe kun je je kansen op de arbeidsmarkt vergroten?

In deze blog interviewt Greenjobs.nl twee experts van recruitmentbureaus die gespecialiseerd zijn in duurzame vacatures: CeresGreen en kWh People. Mensen van CeresGreen en kWh People vertellen je alles over de dienstverlening van hun recruitmentbureau's en hoe een recruiter je kan helpen om de duurzame baan van je dromen te vinden.

Benieuwd naar wat kWh People en CeresGreen te zeggen hebben? Lees dan snel verder!

Interview met recruitmentbureau kWh People

1. Welke soorten duurzame vacatures en opdrachtgevers zijn typisch voor jullie recruitmentbureau?

  Onze opdrachtgevers en opdrachten hebben allemaal een link met energie. Wij focussen ons hoofdzakelijk op werkgevers in de duurzame energiesector, maar kijken ook naar andere organisaties met vacatures op het gebied van energie en duurzaamheid.

  Voorbeelden van typische opdrachtgevers zijn energieleveranciers, netbeheerders en bedrijven die energie opwekken en opslaan. Daarnaast werken wij samen met overheden die belangrijke doelstellingen hebben op dit gebied. Wij staan ook klaar om grote energieverbruikers te helpen die deskundigen zoeken om hun energieverbruik te verduurzamen en te beheren. En niet te vergeten, wij ondersteunen ook brancheorganisaties in de duurzame energie, wat natuurlijk extra bijzonder is!

  2. Hoe helpen jullie werkzoekenden? Werven jullie voor vaste, tijdelijke en/of interim functies?

   Onze vacatures zijn voornamelijk gericht op HBO- en WO-niveau, zowel specialisten als management posities. Wij helpen onze opdrachtgevers met de invulling van vaste posities en tijdelijke posities. kWh People beschikt over het grootste netwerk van interim/freelance professionals in de Nederlandse energiemarkt!

   3. Waarom zouden werkzoekenden die geïnteresseerd zijn in een duurzame carrière juist met jullie bureau contact moeten opnemen?

    Wij bieden toegang tot véél mogelijkheden binnen deze sector. Dankzij onze 15 jaar aan ervaring en voortdurende marktkennis begrijpen wij wat werkzoekenden in deze sector nodig hebben. Bovendien heeft kWh People een warm netwerk en hebben wij goed contact met onze vaste opdrachtgevers, waardoor wij altijd op de hoogte zijn van de nieuwste kansen.

    4. Wat maakt jullie een betrouwbare recruitmentpartner voor werkzoekenden?

     kWh People is een marktleider binnen de wereld van energie; ons netwerk is onovertroffen. Onze consultants zijn inhoudelijk op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de sector. Daardoor kunnen wij werkzoekenden echt adviseren over de mogelijkheden, passend bij hun ambities en expertise.

     5. Welke organisaties kunnen jullie goed helpen met jullie recruitmentdiensten?

      Wij helpen organisaties met het invullen van moeilijke- en cruciale posities. Als specifieke kennis of netwerk in de sector belangrijk is, is onze toegevoegde waarde nóg groter.

      Dankzij ons uitgebreide netwerk, opgebouwd over de afgelopen 15 jaar, zijn wij in staat om geschikte kandidaten te vinden en te benaderen. Zo kunnen wij organisaties in deze dynamische branche optimaal ondersteunen.

      6. P.s. Wat is nog handig om te weten?

       Wij zijn ook op zoek naar nieuwe collega’s. Dus als je graag bij het leukste recruitment bureau van Nederland wil werken, neem contact met ons op!

       Wij geloven sterk in de kracht van ons netwerk en zien onszelf als een écht netwerkbedrijf. Dit betekent dat wij langdurige relaties opbouwen met zowel onze kandidaten als onze klanten. Het komt vaak voor dat klanten later kandidaten worden en vice versa, wat ons helpt om een inzicht te krijgen in de behoeften van beide partijen.

       Daarnaast zijn wij aanwezig op diverse kennis evenementen en beurzen, waar wij ons graag presenteren in de markt. Dit stelt ons in staat om direct contact te leggen met professionals en organisaties binnen de duurzame energiesector en om onze reputatie als betrouwbare recruitmentpartner te versterken.

       Dank kWh People voor het meewerken aan het artikel. Je kan hier alle vacatures bekijken bij kWh People.

       Naast kWh People heeft Greenjobs.nl ook CeresGreen vragen gesteld. Hieronder lees je alles over CeresGreen en hun recruitment services.

       Interview met recruitmentbureau CeresGreen

       1.Welke soorten duurzame vacatures en opdrachtgevers zijn typisch voor jullie recruitmentbureau?

       Bij CeresGreen richten we ons op een breed scala aan duurzame vacatures en opdrachtgevers. Onze focus ligt op diverse sectoren: klimaat & energie, industrie, agri & food, bouw, natuur & milieu en de overheid. Onze opdrachtgevers variëren van duurzame startups tot grote bedrijven en non-profitorganisaties die actief zijn op het gebied van duurzaamheid.

       We bemiddelen voor functies op zowel hbo- als wo-niveau. Van young professional tot aan directie en executive posities. Duurzame vacatures die wij bijvoorbeeld vervullen zijn functies als sustainability manager, energieadviseur, projectmanager gebiedsprocessen, milieucoördinator en ecoloog. Ook vervullen we voor organisaties die duurzaamheid als speerpunt hebben functies zoals business developer, relatiemanager, themaspecialist, onderzoeker en directie- en managementfuncties.

       Daarnaast zijn ESG (Environmental, Social & Governance) aspecten een belangrijk onderdeel van de functies die we aanbieden. ESG-criteria spelen een cruciale rol in de duurzame transformatie van organisaties. Onze ESG consultant Bart Jan vertelt je met veel plezier meer over ESG functies en de werving en selectie daarvoor.

       2. Hoe helpen jullie werkzoekenden? Werven jullie voor vaste, tijdelijke en/of interim functies?

       We helpen werkzoekenden door hen te matchen met vacatures die aansluiten bij hun ervaring, vaardigheden en passie voor duurzaamheid. Wij kijken verder dan je CV en denken met je mee over een passende carrièrestap.

       Wij werven voor zowel vaste functies als interim opdrachten. Onze interim consultant Henk weet welke opdrachten er spelen en welke professionals beschikbaar zijn.

       3. Waarom zouden werkzoekenden die geïnteresseerd zijn in een duurzame carrière juist met jullie bureau contact moeten opnemen?

       De combinatie: recruitment en duurzaamheid. Onze consultants hebben niet alleen jarenlange ervaring in recruitment, maar ook in de duurzame sectoren waarin wij actief zijn. Zij kunnen meespreken over de kansen en uitdagingen op het gebied van duurzaamheid en de duurzame arbeidsmarkt en zijn hier gepassioneerd over. Ze weten welke kennis en vaardigheden er écht nodig zijn voor de functie en hebben oog voor jouw motivatie en persoonlijkheid.

       Bij CeresGreen geloven we in de kracht van samenwerking en innovatie om een duurzamere toekomst te creëren. We zijn trots op onze rol als matchmaker tussen gemotiveerde professionals en organisaties die streven naar positieve verandering in de wereld. Met ons bureau kunnen werkzoekenden en opdrachtgevers vertrouwen op een partner die hun visie deelt en zich inzet voor een duurzame toekomst voor iedereen.

       4. Wat maakt jullie een betrouwbare recruitmentpartner voor werkzoekenden? Wat is jullie werkwijze?

       Persoonlijk contact en langdurige relaties met zowel werkzoekenden als opdrachtgevers, dat is waar wij voor staan! Wij kijken goed naar jouw kracht, motivatie en wensen en matchen dit met onze opdrachtgevers. Wij gaan voor kwaliteit en leren jou daarom graag kennen door middel van een (online) gesprek.

       Benieuwd hoe wij werken?

       Solliciteer op één van de duurzame vacatures of schrijf je in bij CeresGreen! Op basis van je cv en motivatie kijken wij wat we kunnen betekenen. Ben jij degene die onze opdrachtgever zoekt of denken wij op termijn wat voor je te kunnen betekenen, dan maken we graag beter kennis met jou door middel van een gesprek, online of op één van onze kantoren in Meppel, Naaldwijk en Gent.

       Van sollicitatie tot aan contract begeleidt CeresGreen jou door het proces heen. Indien gewenst adviseren wij je ove r het voeren van het sollicitatiegesprek, vergroten je zelfbewustzijn door middel van een persoonlijkheidstest en kunnen ondersteunen bij de arbeidsvoorwaardenonderhandelingen.

       Ook nadat je gestart bent bij je nieuwe werkgever houden we contact. We evalueren graag met je of je goed op je plek zit en of het voldoet aan je verwachtingen.

       5. Welke organisaties kunnen jullie goed helpen met jullie recruitmentdiensten?

       Wij werken samen met organisaties die duurzaamheid als core business hebben, evenals met organisaties die willen verduurzamen. De expertise van onze consultants strekt zich uit over meerdere sectoren, waardoor wij organisaties kunnen helpen bij werving en selectie op het gebied van:

       • ESG
       • Duurzame energie
       • Circulaire economie
       • Verduurzaming van Agri & Food
       • Regeneratieve landbouw
       • Verduurzaming van de industrie
       • Overheidsinstellingen
       • Natuur, Milieu & Leefomgeving
       • Duurzame Bouw
       • Groene Technologie

       We zijn niet alleen gericht op het vervullen van individuele vacatures, maar kunnen ook helpen bij het opbouwen en uitbreiden van sustainability teams.

       6. P.s. Wat is nog handig om te weten?

       Wist je dat wij naast Nederland ook internationaal actief zijn? Wij vervullen ook duurzame vacatures in België, Frankrijk, Duitsland, Polen en Italië.

       Dank CeresGreen voor het meewerken aan het artikel. 

       We hopen dat deze blog je helpt om meer te weten te komen over de duurzame arbeidsmarkt en hoe je met behulp van een recruiter je duurzame impact baan kunt vinden.

       Vond je deze blog interessant? Wellicht is een van deze blogs dan ook leuk om te lezen: