24 okt. 2023, 14:24

Maak kennis met het team van Greenjobs.nl: werkend aan de toekomst!

Maak kennis met het team van Greenjobs.nl: werkend aan de toekomst!

Bij Greenjobs.nl werken we als een hecht team om onze missie van het verbinden van duurzaam talent met groene carrièremogelijkheden te vervullen. We willen graag dat je ons wat beter leert kennen, dus hier is een introductie van de mensen achter Greenjobs.nl en een paar interessante feitjes over onze vrije tijd en duurzame tips die we met je willen delen.

Mees
Laten we je even voorstellen aan Mees, onze superrelaxte kantoorhond bij Greenjobs.nl, die tegelijkertijd ook onze onofficiële security officer is. Mees is een coole Cocker Spaniël met een houding waar je meteen verliefd op wordt.

In zijn vrije tijd is Mees de koning van het dutje doen, en hij kan ook urenlang ravotten met zijn favoriete bal. Tijdens de pauzes is hij altijd in voor een wandelingetje, wat ons team helpt om even te ontspannen en op te frissen. Mees is niet alleen een geweldige metgezel, maar hij zorgt er ook voor dat de sfeer bij Greenjobs.nl altijd top is. Hij is de harige held die ons kantoor beschermt en tegelijkertijd voor de nodige dosis vrolijkheid zorgt!


Petra

Hoi, ik ben Petra, de Content Creator bij Greenjobs.nl. Ik zorg ervoor dat de contentplanning bij soepel verloopt, zodat we zo veel mogelijk werkzoekenden en duurzame bedrijven bereiken, én dat deze content er ook nog mooi uitziet.

 • Woonplaats: Amsterdam
 • Vrijetijdbesteding: Ik probeer een keer per maand te gaan kamperen met mijn kampeerbusje of tent om midden in het bos tot rust te komen. Als ik thuis ben verzorg ik graag mijn planten, doe aan urban gardening, knuffel met mijn kat Odie (als hij het toelaat), en pak graag oude en nieuwe hobby's op zoals schilderen, kaarsen maken of hakken. Ik heb een kast vol vintage schatten en zoek ook graag toevoegingen bij de kringloop of op markten in het weekend, als ik niet bezig ben met het dansen op snelle tunes samen met mijn vrienden.
 • Sport: Yoga, dansen, fietsen, kickboksen en hiken.
 • Passies & Interesses: De aarde redden, voor een inclusievere wereld instaan & planten! Ik ben plantenmoeder van meer dan 50 kamerplanten en volg momenteel een cursus over kruiden en planten.
 • Duurzame gewoonte: Voedselverspilling vermijden door creatief te zijn met wat je nog in de koelkast hebt, leidt vaak tot de lekkerste gerechten en snacks!
 • Duurzame tip: Kleding die ik niet meer draag of kan verkopen, breng ik naar de Swapshop in Amsterdam en spullen naar de Rataplan kringloop. Zo kan ik er bijna zeker van zijn dat alles in omloop blijft en niet wordt weggegooid.

Muna
Mijn naam is Muna Ibrahim en ik ben 20 jaar. Ik studeer International Business aan de Hogeschool Rotterdam, zit op dit moment in mijn 4e jaar, en ik ben onlangs begonnen als marketing & communication stagiair hierbij Greenjobs.nl.

 • Woonplaats: Vlaardingen
 • Vrijetijdsbesteding: In mijn vrije tijd geniet ik ervan om samen met mijn vriendinnen lekker uit eten te gaan of leuke activiteiten te doen. Daarnaast hecht ik grote waarde aan quality time met mijn familie.
 • Sport: Echt een specifieke sport doe ik niet, maar om in beweging te blijven hou ik ervan om lange wandelingen te maken. Vaak doe ik dat met mijn zus of vriendin. Ik zie het gelijk ook als een mini-workout.
 • Passies en Interesses: Dat is voor mij reizen. Het is een interesse die ik deel met mijn nichtje. We vinden het samen altijd leuk om te genieten van nieuwe plaatsen, culturen, en eten.
 • Duurzame gewoontes: Ook al heb ik een auto, neem ik eigenlijk vaak het openbaar vervoer. Ik fiets ook best vaak of loop. Ik hoor vaker om me heen dan “waarom ga je niet gewoon met de auto”. Vind het zelf niet echt nodig in het dagelijks leven, pas als je niet anders kan.
 • Duurzame tip: Een tip die ik kan geven is, probeer vaker duurzamere vervangers te zoeken als het gaat om eten. Zelf heb ik bijvoorbeeld een keer wholygreens pasta gegeten in plaats van de normale pasta. Wholygreens pasta is namelijk gemaakt van groenten en spelt. Het is duurzamer en smaakt nog eens lekker. Zo kan je dit dus ook met verschillende gerechten doen.


Enza

Mijn naam is Enza (29 jaar) en ik ben Accountmanager bij Greenjobs.nl. Hier heb ik contact met duurzame bedrijven in Nederland, zodat er altijd veel vacatures op de website staan. Het leukste hieraan vind ik dat je ziet dat er steeds meer banen zijn waarbij de focus ligt op het maken van een positieve impact!

 • Woonplaats: Haarlem
 • Vrijetijdsbesteding: Koken, lezen, en afspreken met vriendinnen
 • Sport: Ik heb Classpass en doe fitness, pilates, spinning, boksen en yoga
 • Passies & interesses: Duurzaamheid, healthy lifestyle en psychologie
 • Duurzame gewoontes: (meestal) vegan eten en natuurlijke producten
 • Duurzame tip: Red voedsel zoals heerlijk gebak of borrelhapjes via de Too Good Too Go app! En niet te vergeten de parabeen- en plasticvrije zeepjes en shampoo van Happysoaps!


Annemiek
Hallo, ik ben Annemiek, de trotse eigenaar van Greenjobs.nl, dat ik vijf jaar geleden heb overgenomen. Mijn passie is het redden van de planeet, en ik zet me elke dag met plezier in om het team van Greenjobs.nl te laten groeien.

 • Woonplaats: Amsterdam
 • Vrijetijdsbesteding: Als ik niet werk dan vind je me vaak ergens in de natuur met hond Mees (tevens kantoor buddy), of ik ben met familie en/ of vrienden op pad. Vrije tijd is schaars voor een ondernemerr, dus probeer ik er zoveel mogelijk van te genieten. Rommelmarkten bezoeken en speuren naar vintage en tweedehands schatten gebeurt vaak in de weekenden.
 • Sport: Favo sporten zijn zwemmen en hardlopen. Om bij te komen van het drukke werk en de stress die ondernemen met zich meebrengt doe ik aan yoga. Alhoewel ik hier meer tijd aan zou willen besteden… Voorheen veel gehockeyd en een teamsport is nu wel wat ik nog een beetje mis.
 • Passies & interesses: Ja duh, passie is de planeet en het klimaat redden natuurlijk. Dit is waarom ik mij elke dag 1000% inzet om Greenjobs.nl te laten groeien. Droom is dat Greenjobs.nl niet meer nodig is en dat élke baan een baan met positieve impact is op het klimaat of de maatschappij.
 • Duurzame gewoontes: Kleding koop ik nauwelijks meer nieuw en impulsaankopen zijn verleden tijd. Als ik bijvoorbeeld een mooie jas ergens zie dan kijk ik eerst of ik hem ook op Vinted of Marktplaats kan vinden. Daar heb ik op dat moment vaak geen tijd voor dus ik denk dan ‘ik zoek het straks’ wel op. Later ben ik het of vergeten, of ik denk ‘ik heb eigenlijk helemaal geen nieuwe jas nodig’. Als ik toch nog aan de online zoektocht begin en ik vind die ene mooie jas, dan heb ik hem op zijn minst tweedehands en dan heb ik geen andere jas in de kast hangen die ik aan kan.
 • Duurzame tip: Graag deel ik leuke duurzame tips voor het vieren van een verjaardag! Taart haal je via Too Good To Go en zo voorkom je voedselverspilling en geniet je van lekkere taart.

Geef eens een ander kado, bijvoorbeeld een ervaring. Je hoeft niet altijd ‘iets’ te geven. Een mooie wandeling met een lekkere (vega) lunch is ook een waardevol kado. Toch iets tastbaars willen geven? Dan is een kadobon voor kringloopwinkels een leuk idee! Zo kan de jarige job toch iets kopen, maar is het wel tweedehands!

Moniek
Ik ben Moniek, 30 jaar en ik woon in Amsterdam. Ik werk part-time als project manager bij Greenjobs.nl en de rest van de tijd werk ik aan ontwerp projecten of eigen kunstprojecten. Op die manier kan ik twee van mijn passies combineren.

 • Woonplaats: Amsterdam
 • Vrije tijdsbesteding: Ik haal veel plezier uit koken, nieuwe vega(n) recepten uitproberen of vegan bakken. Ik hou er van om mensen te verassen met hoe lekker een vegan taart kan zijn. Het vegan bakboek van Maartje Borst is een grote aanrader: ‘Taart ende Koeck
 • Sport: Ik hou van yoga voor het meer naar binnen keren en bewust worden van mijn lichaam en ademhaling, en spinnen of hardlopen doe ik graag om juist even al mijn energie kwijt te kunnen.
 • Passies & interesses: Mijn grote passies zijn activisme en kunst. Al jaren lang ben ik bezig met me verdiepen in activisme en me zo goed mogelijk inzetten voor een gelijkwaardige wereld. Zo loop ik bijv. mee met vreedzame demonstraties en plak ik posters tegen menstruatiearmoede om bewustwording te creëren. Een onderdeel van het activisme is duurzaamheid. Dat is ook de reden dat ik bij Greenjobs.nl werk. Ik wil met mijn werk namelijk écht iets bijdragen aan een betere wereld. Kunst is mijn andere passie, het is mijn manier van mezelf uitten. Ik haal er plezier uit en kan veel kwijt in creativiteit én het kan gecombineerd worden met mijn activisme.
 • Duurzame gewoontes: Vanaf jongs af aan zit het er bij mij ingestampt om niks van eten weg te gooien. Ik eet het op, maak er nog iets van en/of vries het in. Zo haal ik wel eens via Too Good To Go een groentepakket bij de groenteboer om de hoek en dan ga ik kijken wat ik er van kan maken. Het vergt soms wat creativiteit maar ik vind koken leuk dus dan komt eigenlijk altijd wel goed. Ook gaat de verwarming niet hoger dan 18 graden en kledingstukken met gaten worden gemaakt of aangepast maar worden zeker niet zomaar weggegooid.
 • Duurzame tip: Sinds een tijdje leen ik wel eens een kledingstuk van Lena The Fashion Library. De laatste paar maanden waren er een aantal bruiloften en momenten waarop ik iets speciaals aan wilde maar geen nieuw kledingstuk aan wilde schaffen. Perfect voor speciale kledingstukken die je maar 1 keer wilt dragen, of voor als je een keer iets anders aan wilt maar niet permanent meer kleren in je kast wilt hebben hangen.


Maarten

Mijn naam is Maarten Dekker en woon in Amsterdam. Momenteel zit ik in mijn 3e jaar van de studie Commerciële Economie aan de Hogeschool van Amsterdam. Ik heb gekozen voor de afstudeerrichting Digital Marketing. Bij Greenjobs.nl ben ik werkzaam als online marketing stagiair. Naast studie heb ik mijn eigen bedrijf in duurzame rietjes Bio Sip.

 • Woonplaats: Amsterdam
 • Vrijetijdsbesteding: In mijn vrije tijd ben ik veel aan het sporten: sportschool, padel, hockey en golf.
 • Sport: Ik sport het liefste in mijn vrije tijd. Ik hockey al sinds mijn 5e jaar.
 • Duurzame gewoontes: Ik drink elke dag uit een herbruikbare waterfles. Verder ben ik bezig met het verminderen van SUP door mijn 100% natuurlijke rietjes te promoten en gebruik ik herbruikbare boodschappen tassen om plastic te verminderen.
 • Duurzame tip: Vermijd online aankopen en retourneren. Zoals kleding in verschillende maten bestellen, dat voorkomt dat de helft weer teruggestuurd moet worden. Bedrijven zouden extra kosten in rekening moeten brengen voor retourneren en meer gebruik maken van My Pup en Cycloon voor duurzamere diensten.

Bij Greenjobs.nl zijn we gepassioneerd over duurzaamheid, zowel in ons werk als in ons dagelijks leven. We hopen dat deze korte introductie je een beter beeld heeft gegeven van wie we zijn en hoe we duurzaamheid in onze levens integreren. Blijf op de hoogte voor meer groene vacatures en duurzame tips van ons team!

Vond je deze blog interessant? Misschien is deze blog dan ook wat voor je: