13 mrt. 2024, 11:22

Greenjobs.nl verkent Let's play equal: Duik in diversiteit en privileges

Greenjobs.nl verkent Let's play equal: Duik in diversiteit en privileges

Heb je je ooit afgevraagd hoe divers je inner circle eigenlijk is? Of nagedacht over het voorrecht waarin je geboren bent? Deze vragen openen onze ogen voor de wereld om ons heen, nietwaar? Dat is precies waarom een groep gepassioneerde individuen besloot om ‘Let's play equal’ te creëren - een spel dat is ontworpen om deze essentiële thema's te verkennen. Hun missie? Barrières doorbreken en eerlijkheid voor iedereen bevorderen.

Ervaringen delen: Inzichten van het team van Greenjobs.nl

Om je een beter idee te geven waar Let's play equal over gaat en de impact ervan, deelt het team van Greenjobs.nl hun eigen ervaringen. Door twee van de speelkaarten te beantwoorden-"Hoe heeft dit spel je laten voelen?" en "Wat betekent diversiteit voor jou?" Dit zal je helpen te begrijpen waar Let's play equal over gaat en waarom het belangrijk is. Met de antwoorden op de eerste vraag krijg je een beter idee wat het doel van het spel is:

Hoe heeft dit spel je laten voelen?

💜 “Zeer bevoorrecht en nederig. Ik wist dat ik bevoorrecht was, maar door dit spel werd het steeds duidelijker. Ook was ik me niet bewust van zoveel feiten rondom discriminatie.”

💙"Door het spel te spelen voelde ik me verdrietig over de ongelijkheid en onrechtvaardigheid in deze wereld, maar ook gemotiveerd om te werken aan het veranderen van de status quo."

💚"Het spel gaf me een gevoel van inspiratie en bewustzijn, vooral toen ik zag dat anderen tijdens het spelen meer aandacht kregen voor belangrijke zaken."

💛"Let’s play equal is een geweldige manier om niet alleen iets te leren in het algemeen, maar ook om je collega's beter te leren kennen of ze op een nieuwe manier te zien. Het is een geweldige manier om de bedrijfscultuur te verbeteren. Ik voelde me gewaardeerd toen we het samen speelden."

🧡"Dit spel geeft me een goed gevoel omdat het leuk is om een spel te spelen met het team, en tegelijkertijd creëert het mooie en diepe gesprekken over moeilijke onderwerpen zodat het ook verbindt.”

❤️"Let's play equal gaf me een herinnering aan alle privileges die ik heb en alle ongelijkheden die er bestaan. Het was een interessante en speelse manier om meer te leren over dit belangrijke onderwerp."

🤎"Let's play equal is een spel dat is ontwikkeld om een ongemakkelijk onderwerp te verlichten, niet om het te bagatelliseren maar om het ijs te breken en een basis te creëren voor mensen om zich open te stellen. Alle keren dat ik het met andere teams speelde was ik in het begin een beetje gespannen, omdat je nooit weet wat er gaat komen. Dit verandert snel als je voelt dat er een veilige ruimte is en er geen goed of fout is, alleen een kans om van elkaar te leren. Ik denk dat de moderator hier een grote rol in speelt. Gedurende het spel word ik me meer bewust van mijn privileges en de dingen waar mensen mee kunnen worstelen die niet altijd zichtbaar zijn. Er is ruimte voor discussie en het delen van persoonlijke ervaringen, wat nuance kan aanbrengen en een band kan opbouwen tussen individuele deelnemers. Concluderend: na het spelen voelde ik me meer bewust van de verschillende factoren die een impact kunnen hebben op mensen in het algemeen, en een dieper begrip voor de andere spelers."Nu gaan we een andere belangrijke vraag beantwoorden:

Wat betekent diversiteit voor jou?

💜"Naar mijn mening is diversiteit heel belangrijk voor een gezonde organisatie. Het is niet alleen eerlijk om gelijke kansen te bieden aan verschillende subgroepen van de samenleving, maar het voorkomt ook groepsdenken en eenzijdige ideeën. Mensen met verschillende achtergronden, nationaliteiten, geslachten, seksuele geaardheden etc. zullen verschillende meningen toevoegen die een bedrijf uiteindelijk sterker kunnen maken en meer aangepast aan de buitenwereld. Een goede vertegenwoordiging van de maatschappij is echter nog niet genoeg om iedereen zich geaccepteerd te laten voelen, daarom is een actieve inspanning van alle betrokken partijen nodig. Dit is waar inclusie om de hoek komt kijken. Er is een gezegde dat luidt "diversiteit is uitgenodigd worden op het feest, inclusie is ten dans gevraagd worden", dus ik denk dat de wisselwerking tussen deze 2 concepten essentieel is. Ik denk dat Let's play equal bijdraagt aan dit bewustzijn door werknemers op een speelse manier bij dit onderwerp te betrekken."

💙"Deze vraag beantwoorden is altijd moeilijk, maar voor mij betekent het simpelweg, verschillende mensen met verschillende achtergronden met verschillende verhalen en ervaringen."

💚"Ik waardeer de schoonheid van diversiteit. Niemand is (precies) hetzelfde en het is verbazingwekkend om te zien hoe verschillend iedereen kan zijn. Ik heb mensen ontmoet die compleet het tegenovergestelde van mij zijn en ik heb vrienden die allemaal hun eigen unieke persoonlijkheid hebben. Ik denk dat het heel saai zou zijn als iedereen precies hetzelfde was. Ik vind het leuk om mensen en hun interesses te leren kennen; het maakt me nieuwsgierig en blij om ze beter te leren kennen."

💛"Voor mij betekent diversiteit, balans. Een divers team bestaat uit mensen met veel verschillende achtergronden en levens, van allerlei etniciteiten en geslachten. Ik geloof dat alleen een team (of samenleving) dat zo divers mogelijk is, gezond is en kan slagen."

🧡"Diversiteit gaat voor mij over het erkennen, omarmen en vieren van onze verschillen. Het is de erkenning dat elk individu unieke perspectieven, ervaringen en sterke punten meebrengt, die bijdragen aan een rijkere en levendigere gemeenschap. Het belangrijkste is dat we een omgeving creëren waarin iedereen zich op zijn gemak voelt en gewaardeerd wordt."

❤️"Diversiteit betekent voor mij dat iedereen zich inbegrepen voelt, los van al hun verschillen. Het gaat erom dat iedereen elkaars verschillen begrijpt en omarmt.”

🤎"Diversiteit gaat voor mij over gelijkheid. Het gaat er niet alleen om dat je je bewust bent van wat diversiteit is, maar dat je echt luistert naar mensen die anders zijn dan jij. Mensen met een andere cultuur, een andere opvoeding, een andere leeftijd, een andere seksuele geaardheid enz. Diversiteit betekent voor mij dat de wereld een plek is voor iedereen en niet alleen voor de meest bevoorrechte mensen."

Doe mee en speel Let's play equal!

Ben je geïnteresseerd om zelf meer van deze vragen te beantwoorden? Waarom doe je niet met ons mee en speel je Let's play equal? Het is meer dan alleen een spel - het is een hulpmiddel om meer te leren over diversiteit. Door samen te spelen kunnen we gesprekken op gang brengen, empathie opbouwen en een meer inclusieve omgeving bevorderen. Of je nu een team op het werk, een groep vrienden of een gemeenschap bent die contact zoekt, Let's play equal biedt een leuke en boeiende manier om zinvolle discussies op gang te brengen.

Laten we barrières doorbreken en de wereld inclusiever maken, één spel tegelijk met Let's play equal!


Vond je deze blog interessant? Misschien is een van deze blogs dan ook wat voor je: