24 feb. 2024, 12:55

Gratis online training van Milieu Centraal 'Mijn Stijl iD'

Gratis online training van Milieu Centraal 'Mijn Stijl iD'

Ontdek je stijl en verklein je impact met de gratis online training van Milieu Centraal: 'Mijn Stijl iD'

Wist je dat je gemiddeld 50 kledingstukken per jaar koopt? En dat is niet alleen flinke kledingberg: het heeft ook enorme impact op het klimaat. Voor de productie van elk kledingstuk is bijvoorbeeld veel water nodig. Veel mensen willen wel bewuster kleding kopen. Maar hoe doe je dat? Milieu Centraal helpt je op weg met een gratis online training!

In de training 'Mijn Stijl iD' ontdek je hoe je bewust kan kiezen voor kleding die past bij je identiteit en hoe je met creativiteit de verleidingen van de marketing kunnen weerstaan. Ook leer je om creatief te combineren met kleding die al in de kast hangt, miskopen te voorkomen en te kiezen voor duurzame materialen.

Ben jij op zoek naar een kledingstijl die écht bij jou past? Wil je creatiever omgaan met de kleding die je al hebt en bewuster winkelen? Milieu Centraal biedt de oplossing met hun gratis online training: Mijn Stijl iD.

Wat is de online training, Mijn Stijl iD?

Deze unieke training, ontwikkeld in samenwerking met Psychologie Magazine, modespycholoog Anke Vermeer en stylecoach Mirjam Hamming, is ontworpen om jou te helpen ontdekken welke kleding echt bij jouw identiteit past. Het resultaat? Niet alleen een overzichtelijke kledingkast, maar ook een bewuste keuze om minder (mis)kopen te doen.

Wat Leer Je in Mijn Stijl iD?

De training bestaat uit zes stappen die je helpen jouw stijl te vinden en tegelijkertijd bewust om te gaan met je impact op het milieu.

  • Stap 1: Jouw identiteit. Ontdek wie je bent en wat voor jou belangrijk is.
  • Stap 2: Jouw look. Leer welke kleding past bij wie jij bent.
  • Stap 3: Sterk in je schoenen. Ontdek de verleidingen van kopen en waarom het zo verslavend is.
  • Stap 4: Alles uit de kast. Leer wat je al in huis hebt en beslis bewust wat je wel en niet meer gaat kopen.
  • Stap 5: Verklein je footprint. Onderzoek welk effect jouw kledingkeuzes hebben op mens en milieu.
  • Stap 6: Yes you can! Verklein concreet jouw impact en leer hoe je dit vol kunt houden.

Impact van de Kledingindustrie

In Nederland komen jaarlijks bijna 1 miljard kledingstukken op de markt, en gemiddeld koopt een Nederlander zo'n 50 kledingstukken per jaar. Hoewel bijna twee derde van de Nederlanders erkent dat minder kopen beter is voor het milieu, geeft slechts één op de drie aan bewust minder kleding te kopen.

Een opmerkelijk feit is dat als alle Nederlanders jaarlijks slechts 6 kledingstukken minder zouden kopen, dit zou resulteren in een CO2-uitstootvermindering die gelijkstaat aan 85.000 keer de wereld rondrijden met de auto. Dus, ontdek jouw stijl met Mijn Stijl iD en draag bij aan een positieve verandering voor mens en milieu. De training is gratis en binnen handbereik – waar wacht je nog op?

Goed bezig Milieu Centraal!

De gratis online training 'Mijn Stijl iD' is ontwikkeld door Milieu Centraal in samenwerking met Psychologie Magazine. Het doel van de campagne is om jou te helpen jouw ware kledingstijl te vinden, zodat je een meer geordende kledingkast hebt en bewuster keuzes kunt maken bij het winkelen zodat je minder koopt. Hopelijk inspireert het velen om minder nieuwe kleding te kopen en we bedanken jullie voor het maken van deze leuke informerende training! Meer erover lezen? Volg de #mijnstijlid op de socials om de laatste nieuwtjes te lezen.

Vond je deze blog interessant Wellicht is een van deze blogs ook interessant: