31 okt. 2023, 15:04

Enquête uitslag - Weer positieve meningen over Greenjobs.nl

Enquête uitslag - Weer positieve meningen over Greenjobs.nl

Bij Greenjobs.nl vinden we het belangrijk om de ervaring op de website te optimaliseren voor de website bezoekers. Dit doen we door te luisteren en feedback te ontvangen. D.m.v. een korte enquête hebben we afgelopen maanden aan werkzoekenden hun mening over Greenjobs.nl gevraagd! Deze keer hebben we alleen werkzoekenden om hun feedback gevraagd. De enquête is uitgevoerd in de laatste maanden van 2023. We delen de resultaten graag met jullie.

De uitslagen van de enquête - weer veel positieve antwoorden!

Greenjobs.nl deelt de uitslagen graag met jullie. De enquête bevatte een paar vragen over Greenjobs.nl, de vindbaarheid en recruitment bureaus.

 • 91,8% zou Greenjobs.nl aanraden! Waarvan 29,5% van de werkzoekenden zou Greenjobs.nl zeer zeker aanraden aan hun omgeving! We hebben werkzoekenden gevraagd of ze Greenjobs.nl zouden aanraden aan hun omgeving. In totaal zou 91,8% Greenjobs.nl aanraden, 29,5% zal zeer zeker Greenjobs.nl aanraden aan hun omgeving en 62,3% zou Greenjobs.nl aanraden.
 • 49.2% van de werkzoekende vindt het makkelijk om de door hun gezochte vacatures te vinden op Greenjobs.nl. 21.3% daarvan vind het heel makkelijk om de door hun gezochte vacatures te vinden op Greenjobs.nlWe hebben werkzoekenden gevraagd hoe gemakkelijk de door hun gezochte vacatures te vinden zijn op Greenjobs.nl.
 • 85,3% van de werkzoekenden vindt de site van Greenjobs.nl makkelijk te vinden. Daarvan vindt 41% de website van Greenjobs.nl heel makkelijk te vinden! En 44,3% vindt de site makkelijk te vinden.
  We hebben gevraagd of de site van Greenjobs.nl makkelijk vindbaar is.
 • 74% van de werkzoekenden vindt het fijn om gegevens op te nemen in een CV-database zodat recruitment bureaus contact kunnen opnemen met ze.
  We hebben werkzoekenden gevraagd of ze het fijn zouden vinden om hun gegevens op te nemen in een cv-database zodat recruitment bureaus contact met kunnen opnemen.
 • 77% van de werkzoekenden vindt het fijn om een lijst met relevante recruitment bureaus te zien op Greenjobs.nl.
  We hebben werkzoekenden gevraagd of ze het fijn vinden om een lijst met relevante recruitment bureaus te zien op Greenjobs.nl.
 • 79% van de werkzoekenden wil het liefst op de hoogte gebracht worden van de laatste vacatures via Job alerts.
  We hebben werkzoekenden gevraagd hoe ze het liefst op de hoogte gebracht willen worden van de laatste vacatures. 79% wil het liefst via job alerts op de hoogte gebracht worden en 45% via LinkedIn. De opties waar uit gekozen konden worden waren: Job Alert, Newsletter, Instagram, LinkedIn, Facebook, TikTok, Website, Tv en Radio. Ze konden meerdere opties aanvinken.Een aantal meningen die uit de enquête kwamen

In de enquête was er ook ruimte om commentaar achter te laten en we delen een aantal meningen van de werkzoekenden die de enquete hebben ingevuld.

 • Bedankt dat jullie er zijn. Heb jullie al vaak aangeraden!
 • ‘Nog meer duurzame vacatures zien, succes!’
 • Relevante recruitmentbureaus, ja graag!

Suggesties die uit de enquête kwamen

In het verschillende commentaar stonden ook een aantal opmerkingen over hoe we kunnen verbeteren, ook die delen we graag met jullie. Greenjobs.nl is blij met de feedback want zo weten hoe we de website kunnen optimaliseren! Hieronder een samenvatting van de verbeterpunten op de site van Greenjobs.nl:

 •  Ik krijg veel irrelevante functies in mijn jobalert: seniorfuncties, ver weg, e.d. Daar is dus nog veel ruimte voor verbetering.

  Reactie Greenjobs.nl: Goed punt en nemen we mee! We willen de job alerts continue verbeteren en interessant houden voor de werkzoekenden, dus deze feedback is erg fijn.
 • Betere, flexibele en meer filters om te zoeken. O.a. ook op salaris. Eigen profielschets toevoegen. Dus niet alleen cv. In contact kunnen komen met relevante recruiters. Uitgebreider profiel van bedrijven weergeven.

  Reactie Greenjobs.nl: Goed punt en nemen we mee. We willen de zoekopties continue verbeteren en optimaliseren, dus deze feedback is erg fijn!
 • Categorieën maken vast/freelance

  Reactie Greenjobs.nl: Bedankt voor de feedback! Onder ‘dienstverband’ is het mogelijk om hierop te filteren. De accountmanagers van Greenjobs.nl doen hun best om zoveel mogelijk vacatures aan te leveren.
 • Ik zou het fijn vinden als jullie je ook zouden richten op non-profit organisaties. Omdat ik in Frankrijk woon zoek ik een remote klantenkontakt baan bij zo’n organisatie.

  Reactie Greenjobs.nl: Goed punt en nemen we mee. We willen de zoekopties continue verbeteren en optimaliseren, dus deze feedback is erg fijn.
 • Ik vinkte zuid holland aan maar kreeg alsnog vacatures te zien die in andere provincies waren. Niet handig dus. En wat wel fijn zou zijn bij zoeken is als je net als bij marktplaats je postcode of plaatsnaam kan invullen en dan een straal kan aangeven bijvoorbeeld van bijv 15 km. Dan zie ik alleen de vacatures die ik dichtbij genoeg vind. Tenslotte gaat het om duurzame jobs en het is niet bepaald duurzaam om lang te forenzen elke dag. Er mag van mij ook veel meer vacatures bij maar dat hebben jullie misschien niet in de hand?

  Reactie Greenjobs.nl: Goed punt en nemen we mee. We willen de zoekopties continue verbeteren en optimaliseren, dus deze feedback is erg fijn. We zijn bezig met het optimaliseren van de zoekresultaten.
 • Betere filters. Op een bedrijf selecteren en dan functies. Meer ‘senior’ functies . Onderscheid maken wat nu echt duurzaam is? Toevoegen van vrijwilliger jobs.

  Reactie Greenjobs.nl: Dank je voor de feedback. Er is reeds een filter voor vrijwilligers functies, die kan je vinden onder ‘dienstverband’.Het is moeilijk om een echt onderscheid te maken over wat echt duurzaam is, maar er in een FAQ over Greenjobs.nl, met daarbij uitsluitingscriteria over welke functies niet welkom zijn op Greenjobs.nl, hopelijk helpt dat al wat met antwoord geven op wat nu echt duurzaam is.
 • Filter optie voor gedeeltelijk en volledig thuiswerken.

  Reactie Greenjobs.nl: Op dit moment hebben we deze optie inderdaad nog niet, we nemen hem mee als aandachtspunt. Dank voor de feedback.
 • Ik kon vaak alleen een preview zien van de vacature en niet de hele tekst. Dan moest ik vanuit met e-mail klikken of de vacature googelen. Er gaat soms iets mis volgens mij!’ Ook: ik vind betere alerts beter dan irritante recruiters.

  Reactie Greenjobs.nl: Vervelend te horen dat je de vacature niet kon zien. Als er meer problemen zijn geweest horen we het graag.
 • Je usp voor mij is dat je ook freelance opdrachten had, dat heeft LinkedIn weinig of vrijwel niet.

  Reactie Greenjobs.nl: Bedankt voor de feedback. Onder ‘dienstverband’ is het mogelijk om hierop te filteren. De accountmanagers van Greenjobs.nl doen hun best om zoveel mogelijk freelance opdrachten op Greenjobs.nl publiceren.

 • Cv uploaden is alleen fijn als het een api met LinkedIn is. Ik ga niet copy paste doen.
  Er is een koppeling met LinkedIn, dus dit zou moeten lukken.

 • Misschien zou het handig zijn om banen te kunnen filteren op uren of parttime/ fulltime.

  Reactie Greenjobs.nl: Bedankt voor je feedback! Onder ‘dienstverband’ is het mogelijk om hierop te filteren. De accountmanagers van Greenjobs.nl doen hun best om zoveel mogelijk vacatures aan te leveren.
 • In de nieuwsbrief / job alerts sorteren op plaats (voor veel mensen een heel relevant criterium, vergemakkelijkt het overzicht.)

  Reactie Greenjobs.nl: Goed punt en nemen we mee! De job-alerts kan je ook aanpassen, dus een tip om dat eens te proberen om te kijken of de resultaten dan beter passen.
 • Tweemaal via UWV werk moeten zoeken. Ik mis daar de link met duurzame banen en carrières. En social enterprises. Geldt ook voor Werkgevers Servicepunten en dergelijke partijen.

  Reactie Greenjobs.nl: Goed punt en nemen we mee. We willen werkzoekenden verbinden aan duurzame banen en carrières, dus deze feedback is erg fijn. Met het UWV proberen we al geruime tijd in contact te komen, hopelijk is Greenjobs.nl binnenkort te vinden bij het UWV ook.
 • Verder zou communicatie over green washing en green hushing meer aandacht kunnen krijgen. Voor werkgevers en werknemers en werkzoekenden.

  Reactie Greenjobs.nl: Goed punt ook! We zijn fel tegen greenwashing. Daarom controleren we elke vacature handmatig of de vacature wel past op Greenjobs.nl en dat het geen functie is waar greenwashing in voorkomt. Verder is er een handige blog over greenwashing op de site te vinden, ‘Wat is Greenwashing’, wellicht ook nog een leuke tip om te lezen.
 • De zoekfunctie, en daarmee de website, is nagenoeg onbruikbaar omdat er (behalve locatie) geen enkele filtermogelijkheid is. Check ff hoe nat vacaturebank dat doet, want hoewel ik het idee van deze website heel tof vind, gebruik ik hem nu niet.

  Reactie Greenjobs.nl: vervelend dat het niet lukte. Er zijn echter veel filtermogelijkheden voor vacatures, die vind je allemaal onder ‘filters’.
 • Het zou fijn zijn als er vaste categorieën zijn om vacatures te kunnen vinden. Nu kun je alleen zelf een functie titel invullen, maar als je nog niet precies een functie weet en je bent je aan het oriënteren, dan zijn categorieën zoals projectleider, adviseur of administratie of dat soort dingen wel handig!

  Reactie Greenjobs.nl: Bedankt voor de feedback. Je kunt onder filters meerdere ‘functiegroepen’ aanvinken om te zoeken. Hopelijk helpt dit de baan te vinden die je zoekt!


Wil jij ook iets kwijt aan Greenjobs.nl en heb je de enquête gemist? Laat je reactie achter via team@greenjobs.nl en we luisteren ook graag naar jouw feedback.

Vond je deze blog interessant? Misschien is een van deze blogs ook leuk om te lezen!