14 mrt. 2023, 09:44

Enquête uitslag 2023 - Positieve meningen over Greenjobs.nl onder werkzoekenden

Enquête uitslag 2023 - Positieve meningen over Greenjobs.nl onder werkzoekenden

Enquête uitslagen 2023 - Positieve meningen over Greenjobs.nl onder werkzoekenden!

Bij Greenjobs.nl vinden we het belangrijk om de ervaring op de website te optimaliseren voor de website bezoekers. Dit doen we door te luisteren en feedback te ontvangen. D.m.v. een korte enquête hebben we afgelopen maanden aan werkzoekenden hun mening over Greenjobs.nl gevraagd! Deze keer hebben we alleen werkzoekenden om hun feedback gevraagd. De enquête is uitgevoerd in de eerste maanden van 2023. We delen de resultaten graag met jullie.

De uitslagen van de enquête - positieve antwoorden!

Greenjobs.nl deelt de uitslagen graag met jullie. De enquête bevatte een paar vragen over Greenjobs.nl, de vindbaarheid en de aangeboden vacatures.

 • 75% van de werkzoekenden zou Greenjobs.nl zeer zeker aanraden aan hun omgeving!
  We hebben werkzoekenden gevraagd of ze Greenjobs.nl zouden aanraden aan hun omgeving. 75% zal zeer zeker Greenjobs.nl aanraden aan hun omgeving en 22% zou Greenjobs.nl aanraden.
 • 61% van de werkzoekende vindt het heel makkelijk om de door hun gezochte vacatures te vinden op Greenjobs.nl! 30% vind het makkelijk om de door hun gezochte vacatures te vinden op Greenjobs.nl.
  We hebben werkzoekenden gevraagd hoe gemakkelijk de door hun gezochte vacatures te vinden zijn op Greenjobs.nl.
 • 67% van de werkzoekenden vindt de site van Greenjobs.nl heel makkelijk te vinden! 30% vindt de site makkelijk te vinden.
  We hebben gevraagd of de site van Greenjobs.nl makkelijk vindbaar is.
 • 74% van de werkzoekenden vindt het heel makkelijk om te solliciteren via Greenjobs.nl.
  We hebben werkzoekenden gevraagd hoe het solliciteren via Greenjobs.nl verliep.
  45% van de sollicitanten solliciteerde niet via de Greenjobs.nl website maar via de website van de werkgever in de vacature. Die 45% hebben we uit de cijfers gelaten van deze vraag.

Een aantal meningen die uit de enquête kwamen

In de enquête was er ook ruimte om commentaar achter te laten en we delen een aantal meningen van de werkzoekenden die de enquete hebben ingevuld.

 • ‘Ik heb echt mijn droombaan gevonden via Greenjobs.nl, dus helemaal top dit!’
 • ‘Ga zo door!’
 • ‘Nog meer reclamekanalen opzoeken, want dit was voor mij de eerste keer dat ik het überhaupt was tegengekomen terwijl ik al een tijdje zoek naar duurzaam werk.’
 • ‘De grootste worden ;) Nu zijn groene vacatures nog overal en nergens te vinden. In elk geval erg versnipperd.’


Suggesties die uit de enquête kwamen

In het verschillende commentaar stonden ook een aantal opmerkingen over hoe we kunnen verbeteren, ook die delen we graag met jullie. Greenjobs.nl is blij met de feedback want zo weten hoe we de website kunnen optimaliseren! Hieronder een samenvatting van de verbeterpunten op de site van Greenjobs.nl:

 • ‘Ik vind het soms nog lastig te bepalen hoe "green" de greenjobs zijn, het zou mooi zijn als jullie een framework zouden hebben waar uitgelegd wordt wat de vereisten zijn voor een "green job". Ook al is dat best lastig kan ik me voorstellen. Nu heerst er bij mij nog wat achterdocht dat bedrijven best wel gemakkelijk een job op jullie site kunnen plaatsen, die misschien niet helemaal green is. Het zou al helpen door hier transparant over te zijn.

  Reactie Greenjobs.nl: Goed punt! in de FAQ van Greenjobs.nl staat wat (in onze ogen) een green job is, hopelijk geeft dit wat meer uitleg.

 • ‘Een ontvangstbevestiging (of überhaupt contact) van het desbetreffende bedrijf zou een voorwaarde moeten zijn om een vacature te plaatsen. Misschien is dat al een voorwaarde, maar dan hebben ze zich er niet aan gehouden ;) Al snap ik dat die verantwoordelijkheid bij het bedrijf ligt.’

  Reactie Greenjobs.nl: We proberen werkgevers hierin tips te geven en zijn het eens dat een reactie op een sollicitatie wel zo netjes is!
 • ‘Iets meer filter mogelijkheid in werkervaring of opleidingsachtergrond.’

  Reactie Greenjobs.nl: Goed punt en nemen we mee! We willen de zoekopties continue verbeteren en optimaliseren, dus deze feedback is erg fijn!
 • ‘Als je nieuw bent in de groene sector dan is het niet altijd duidelijk wat de functie inhoudt ten opzichte van niet groen. Dus welke extra skills en know how zijn er nodig?’

  Reactie Greenjobs.nl: We proberen werkgevers hierin tips te geven dat ze hun vacatures zo duidelijk mogelijk omschrijven en zoveel mogelijk informatie vermelden in de vacatureteksten.
  • ‘Verdeel banen ook onder in opleiding en ervaring.’

   Reactie Greenjobs.nl: Goed punt en nemen we mee! We willen de zoekopties continue verbeteren en optimaliseren, dus deze feedback is erg fijn!
  • ‘Ik zou ook graag op instapniveau willen kunnen selecteren als starter’

   Reactie Greenjobs.nl: Goed punt en nemen we mee! We willen de zoekopties continue verbeteren en optimaliseren, dus deze feedback is erg fijn!
  • ‘‘Ik zou graag wat meer non-profit/ngo-functies willen zien staan op jullie website. Het meeste gaat over gemeentes en bedrijven in de energietransitie.’

   Reactie Greenjobs.nl: Goed punt en nemen we mee! We willen de zoekopties continue verbeteren en optimaliseren, dus deze feedback is erg fijn!

  Greenjobs.nl is zeer dankbaar voor alle ontvangen feedback en meningen. De reacties waren heel positief en hier zijn wij trots op! Dankzij jullie kunnen we ons nog verder gaan verbeteren.

  Vond je deze blog interessant? Misschien is een van deze blogs ook leuk om te lezen!

  - 9 Tips bij een sollicitatie om een goede indruk bij je kandidaat achter te laten

  - Meer lezen over Duurzaamheid? Met deze duurzame boekenlijst kom je goed op weg!

  - 17 Sustainable Development Goals (SDG'S): Wat zijn deze 17 duurzame ontwikkelingsdoelen?