20 jun. 2024, 16:18

Duurzame Bedrijfsuitjes: Summer Edit!

Duurzame Bedrijfsuitjes: Summer Edit!

Duurzame Bedrijfsuitjes: Summer Edit!

De zomer is het perfecte moment om met je team naar buiten te gaan en te genieten van de zon. Maar waarom van je teamuitje niet meteen iets goeds doen voor de planeet en er een duurzaam bedrijfsuitje van maken? Duurzame bedrijfsuitjes combineren plezier met verantwoordelijkheid en versterken de band binnen je team. Of je nu een beach cleanup organiseert, een workshop over duurzaamheid volgt of deelneemt aan een trash hunt, er zijn talloze mogelijkheden om samen een positieve impact te maken. In deze blog delen we enkele inspirerende en praktische tips voor duurzame bedrijfsuitjes die niet alleen bijdragen aan een betere wereld, maar ook zorgen voor onvergetelijke ervaringen en een hechter team.

Maar wat voor leuke zomer bedrijfsuitjes zijn er te doen in de zomermaanden?

Overzicht Duurzame Teamuitjes - Maak Impact Met je Team!

Maar wat voor leuke zomer bedrijfsuitjes zijn er te doen in de zomermaanden?
Hieronder vind je een overzicht van duurzame teamuitjes waarbij je niet alleen werkt aan teambonding, maar de wereld ook een stukje schoner achterlaat.

Staatsbosbeheer: Staatsbosbeheer beheert het groene erfgoed van Nederland en beschermt 270.000 hectare natuur. Ze organiseren op verschillende locaties in Nederland leuke en leerzame activiteiten, zoals boomplantacties, wildobservaties en excursies. Hier kun je veel leren over de natuur en tegelijkertijd een leuke dag beleven met je collega’s.

Plastic Soup Foundation Wil je even weg van het kantoorleven? Een Trash Hunt van de Plastic Soup Foundation is een goed idee voor een bedrijfsuitje met je team. Ga samen met je team naar buiten en maak er een wedstrijd van wie het meeste afval verzamelt. Tijdens een Trash Hunt ruim je op en leg je het gevonden afval vast met de Litterati-app. De Plastic Soup Foundation gebruikt deze informatie om afval in kaart te brengen en vervuilers aan te spreken. Daarnaast kun je bij de Plastic Soup Foundation jouw CO2-voetafdruk berekenen en leren hoe je deze kunt verlagen.

Plastic Whale Foundation: Bij de Plastic Whale Foundation kun je een bijzonder teamuitje beleven met één missie: samen werken aan een plasticvrije wereld op het land en in de zee. Kies uit drie activiteiten: varen door de grachten om plastic te vissen, deelnemen aan een beach cleanup of meedoen aan het online Cleanup-programma, waar teams wereldwijd kunnen strijden. Daag elkaar uit met een trash bingo en plastic quiz, verdien duurzame prijzen en lever een waardevolle bijdrage aan een schonere omgeving.

Clean up on Tour: Bij Clean up on Tour kun je een uniek bedrijfsuitje organiseren dat niet alleen bijdraagt aan een duurzame toekomst, maar ook de teambuilding bevordert. Dit initiatief van het Watersportverbond introduceert volwassenen in de wereld van SUPPEN (Stand Up Paddleboarden) en moedigt hen aan om hun omgeving schoon te houden. Tijdens een Clean up worden deelnemers bewust gemaakt van de afvalproblematiek en ruimen ze afval op uit het water. Na afloop wordt het verzamelde afval op verantwoorde wijze afgevoerd.

De groene reis: Bij De Groene Reis kun je kiezen uit diverse duurzame teamuitjes die niet alleen leuk zijn, maar ook bijdragen aan een groenere wereld. Met natuurgids Hetty Versnel als gids, neemt De Groene Reis jouw team mee buiten de gebaande paden. Ontdek samen de natuur, laat je inspireren en verbind met elkaar. Deze uitjes zijn perfect om samen met je team impact te maken op een positieve en ecologische manier

Tuinieren: Samen een bedrijfstuin aanleggen of onderhouden, gevuld met groenten en kruiden, is een uitstekende teambuildingactiviteit. Het creëert niet alleen een groene ruimte, maar ook bewustzijn over duurzame voedselbronnen en stimuleert een gezonde levensstijl binnen het team. Zelfs zonder fysieke tuin kunnen bedrijven kantoor-moestuintjes kweken. B Corp Dille & Kamille biedt een zaaipakket waarmee je op kantoor mini-moestuintjes kunt laten groeien. Maak er een wedstrijd van om te zien wie de beste wortels kan kweken, voor een leuke en competitieve twist aan de activiteit. Natuurmonumenten helpt je op weg met een gratis ‘bij en vlinderpakket’, hiermee maak je samen zelf een bij- en vlinderkast met de bouwtekeningen. Laat de bijen en vlinders maar komen in je bedrijventuin!

Organiseer een Clean-up: Organiseer zelf een clean-up met je team. Het is eenvoudig: je hebt vuilniszakken, vuilgrijpers en handschoenen nodig. Vuilgrijpers kun je aanvragen bij je gemeente. Op de website van Nederland Schoon vind je veel handige tips en kun je je eigen schoonmaakactie organiseren. Na een clean-up gaat Greenjobs.nl altijd lunchen bij een duurzame hotspot en maakt het altijd een super leuk, gezellig en duurzame teamuitje!

Beach cleanup: Doe mee aan een beach cleanup en help mee om het strand schoon te maken! Een beach cleanup is een geweldige manier om als bedrijf bij te dragen aan een schonere omgeving en tegelijkertijd te werken aan teambuilding. Hier zijn enkele bedrijven en organisaties waarmee je een beach cleanup kunt organiseren:

  1. Boskalis Beach Cleanup: Bij de Boskalis Beach Cleanup Tour kun je deelnemen aan een strandopruimactie en helpen om onze kusten schoon te houden! Dit initiatief van Boskalis en Stichting De Noordzee organiseert jaarlijks opruimacties langs de Nederlandse kust. Het is een geweldige kans voor bedrijven om zich aan te sluiten en samen een verschil te maken in de strijd tegen plasticvervuiling.
  2. Plastic Soup Foundation: De Plastic Soup Foundation is een Nederlandse organisatie die zich inzet tegen de plasticvervuiling in oceanen. Ze bieden ondersteuning en begeleiding bij het organiseren van beach cleanups.
  3. - Foundation Europe: Deze organisatie heeft als missie om oceanen, stranden en kustlijnen te beschermen. Ze organiseren regelmatig beach cleanups in samenwerking met bedrijven.
  4. TrashUre Hunt: TrashUre Hunt organiseert speelse en avontuurlijke opruimacties op stranden, waarbij teamwork en plezier centraal staan. Ze bieden mogelijkheden voor bedrijven om mee te doen en bij te dragen aan een schonere omgeving.

Met deze organisaties kun je gemakkelijk een beach cleanup plannen die niet alleen bijdraagt aan een schonere kustlijn, maar ook zorgt voor een onvergetelijke en waardevolle ervaring voor je team.

Maak van je teamuitje geen verplicht nummertje en ga samen met je team impact maken! Samen iets doen voor de wereld versterkt niet alleen de banden binnen je team, maar draagt ook actief bij aan positieve veranderingen. Of het nu gaat om het opruimen van stranden, het planten van bomen, of het ontdekken van duurzame initiatieven, elk moment samen zorgt voor waardevolle herinneringen en versterkt de onderlinge band. Dus ga naar buiten, geniet van de zomerzon en maak van jullie volgende teamuitje een onvergetelijke ervaring vol betrokkenheid en duurzaamheid. Samen kunnen jullie echt een verschil maken, zowel voor de planeet als voor elkaar.

Vond je deze blog interessant? Wellicht is een van deze blogs ook leuk om te lezen: