WAT VOOR SOORT DUURZAME BAAN ZOEK JE?

DE REDEN OM OP TE STAAN. Of de reden van zijn. In Japan noemen ze het Ikigai. De Fransen zeggen Raison d'être. We hebben het hier over je kernenergie: dat waardoor je sneller gaat rennen. Waardoor je net een beetje hoger springt.

Je bewust worden van je kernenergie is cruciaal, vooral als je op zoek bent naar een nieuwe duurzame baan. Want als je van je werk houdt, werk je nooit meer!

TALENT & PASSIE

TALENT: DAT WAAR JE GOED IN BENT
Het vinden van je kernenergie betekent bewustwording van je talenten, want niemand zal juichen voor tegenvallende resultaten. Je eigen talent ontdekken is helaas niet eenvoudig. Er zijn er natuurlijk een paar waarvan je je niet eens bewust bent omdat ze zo natuurlijk zijn voor jou.

De volgende vragen helpen jou je eigen talent te vinden?

- Wat zeggen je dierbaren over jou?
- In welke situaties vragen mensen jou om hulp?
- Waar krijg je complimenten over?


PASSIE: DAT WAT JE WILT DOEN
Je kernenergie is niet alleen gebaseerd op je vaardigheden. Veel mensen blinken immers ook uit in dingen die ze helemaal niet zo leuk vinden. Daarom is het cruciaal om erachter te komen wat je écht leuk vindt. Niet alleen voor jou, maar ook voor je toekomstige werkgever. Plezier in je baan betekent namelijk perfectie in het uitgevoerde werk.

Stel jezelf eens de volgende vragen:
- Over wat kan ik niet ophouden met praten?
- Als geld geen rol speelde, wat zou ik dan doen?
- Wat zijn de rode draden van mijn leven?

JOUW BIJDRAGE AAN DE WERELD

Het uitvoeren van een taak met positieve impact op de wereld geeft een doel aan je inspanningen, buiten gewoon geld verdienen om. Het vervult je, biedt je een gevoel van nut en authenticiteit.

Daarnaast zijn wereldproblemen juist een geweldige manier om nieuwe kansen te ontdekken. Probleemoplossing is een vorm van waardecreatie. En waarde is iets waarvoor je kunt worden betaald. Dus vraag jezelf af.. wat heeft onze wereld echt nodig? Daag jezelf uit door na te denken hoe jouw droombaan kan worden gecombineerd met het maken van impact!


Je weet nu dat je een duurzame ambitie nastreeft, wat voor soort baan je wilt uitvoeren en waar je zou willen werken. Het moment is aangebroken dat je gaat solliciteren voor de bedrijven die jij zo bewondert en waar je wilt meehelpen de gezette doelen te behalen. Tijd om je loopbaan futureproof te maken!

Maar.. HOE VIND JE JOUW DUURZAME BAAN?