HOE VIND JE JOUW DUURZAME BAAN?

DE HEILIGE GRAAL
We zoeken allemaal naar de heilige graal - een baan die aansluit bij onze overtuigingen, behoeften en competenties. Mensen komen vaak naar het team van Greenjobs toe voor advies over het vinden van een baan in de duurzaamheidssector.

Er zijn functies bij duurzame organisaties of duurzame functies in organisaties. Waar je ook naar op zoek bent, als je het bedrijf van jouw voorkeur hebt gevonden, zul je je alsnog een weg moeten banen door hun selectieproces.

GEBRUIK JE BESTAANDE NETWERK
80% van de banen wordt gevonden via bestaande professionele kennissen, vrienden en familie! Dit biedt meestal de meest vruchtbare leads. Besteed daarom je tijd goed aan het investeren in en ontwikkelen (of opnieuw opbouwen) van je bestaande netwerk. Andere mensen bieden immers een realtime toegang tot de informatie over nieuwe banen - idealiter voordat ze openbaar worden gemaakt. Dus: tijd om veel koffie (of thee) afspraken in te plannen en aan de slag te gaan met netwerken!

BESPREEK HET BELANG VAN DUURZAAMHEID

Als je een vacature hebt gevonden die je bevalt, is het tijd om je motivatiebrief en cv op te stellen. Je motivatiebrief is jouw kans om te delen waarom jij geïnteresseerd bent in werken voor een duurzame organisatie. Deze bedrijven willen namelijk horen waarom duurzaamheid belangrijk is voor jou. Dus vertel het ze! We zien vaak brieven voorbij komen waarin kandidaten vergeten dit onderwerp aan de orde te stellen. Wees niet één van hen en laat je interesse horen!

STOP TIJD IN JE CV
Je cv moet jou als potentiële nieuwe collega weerspiegelen. Een cv met een leuk en professioneel format geeft je net dat beetje extra flair dat je aan een sollicitatiegesprek kan helpen. Denk bijvoorbeeld aan: lettertype, grootte, kleur, afbeeldingen en het gebruik van bullet points. Al deze aspecten moeten representeren wie jij bent! Zorg er hiernaast ook voor dat het cv duidelijk en gestructureerd is.

KOM JE ER TOCH NOG NIET UIT?

Schakel de grondige, professionele en persoonlijke hulp van loopbaancoach Sjoukje Bonekamp in. Zij kan jou op de onderstaande manier helpen. Vul het formulier in via de button en ze neemt contact met je op.

Meer duidelijkheid over wat voor werk je wilt en kunt gaan doen? Of wil je je sollicitatievaardigheden uitbreiden? Of weet je wel wat je wilt, maar geen idee waar te beginnen? Neem contact op met Sjoukje. Zij kan je hierbij helpen.
€110 per (online) gesprek.


Aanvragen