Meer over Rel als werkgever

Bij Regionaal Energieloket helpen we woningeigenaren en ondernemers met het verduurzamen van hun huis of bedrijfspand. Regionaal Energieloket werkt intensief samen met ruim 90 gemeenten en provincies.

In 2015 zijn we dit bedrijf gestart vanuit de constatering dat de verduurzaming van Nederland niet snel genoeg gaat. Niet omdat men in Nederland niet wil, maar omdat het ingewikkeld is en de urgentie blijkbaar nog niet duidelijk is. Ruim 50% van onze woningen hebben nog energielabel D of slechter. En dat terwijl we zo snel mogelijk aardgasvrij willen zijn. Sterker nog: in 2050 móéten alle wijken aardgasvrij zijn. En dat is precies waar wij gemeenten en bewoners mee helpen. Om de woningen daadwerkelijk te verduurzamen werken we samen met een landelijk netwerk van ruim 400 installatiebedrijven van zonnepanelen, isolatie-oplossingen en warmtepompen.

We helpen met Regionaal Energieloket inwoners van Nederland met het verduurzamen van hun woning of bedrijfspand. Dankzij onze samenwerking met gemeenten kunnen we inwoners gratis helpen met onafhankelijke informatie en advies. Dit doen we via onze digitale energieloketten, maar ook met allerlei projecten. Denk bijvoorbeeld aan wijkadvisering, collectieve inkoopacties, cadeaubonnenacties en informatieavonden. In 2021 hebben we 130.000 bewoners geholpen met het treffen van maatregelen. Van tochtstrips tot aan warmtepompen!

Wat voor een impact kun jij maken bij Regionaal Energieloket?

Bij REL werken wij dagelijks met een gedreven team aan onze missie: Een duurzaam thuis voor iedereen. Wat REL zo bijzonder maakt is dat je met jouw werk direct kan bijdragen aan een betere wereld. Wij zijn namelijk dagelijks concreet bezig met het realiseren van meetbare CO2 impact en resultaten.

Met onder andere onze energieloketten en informatieve websites geven wij informatie over energiebesparende maatregelen. En met projecten zoals collectieve inkoopacties voor isolatie, dubbel glas, zonnepanelen of (hybride) warmtepompen helpen wij woningeigenaren op grote schaal bij het verduurzamen van hun woning.

Aan welke van de 17 SDG’s (Sustainable Development Goals van de VN) draagt Regionaal Energieloket bij?
Doel 5 - Gender gelijkheid

Bij REL krijgt iedereen dezelfde, gelijke kansen. Wij maken geen onderscheid tussen geslacht. Zo hebben wij voor iedereen dezelfde sollicitatieprocedure en zijn wij altijd open en eerlijk over onze arbeidsvoorwaarden. Deze zijn ook voor iedereen zichtbaar en terug te vinden op onze website.

Doel 7 - Betaalbare en duurzame energie

REL werkt mee aan het doel om Nederland zo snel mogelijk aardgasvrij te maken. Om daadwerkelijk te verduurzamen werken wij samen met een landelijk netwerk van ruim 400 installatiebedrijven.

Doel 11 - Duurzame steden en gemeenschappen

Bij REL zijn wij dagelijks bezig met het verduurzamen van woningen en wijken. Dit doen wij onder andere met projecten zoals collectieve inkoopacties voor isolatie, dubbelglas, zonnepanelen of (hybride)warmtepompen.

Doel 13 - Klimaatactie

Door het verduurzamen van woningen en wijken zijn wij concreet bezig met meetbare CO2 impact en resultaten.

Vacatures bij Rel vind je onderaan deze pagina!

Voordelen

Onbeperkt vakantiedagen
Werken waar en wanneer je wil
Regelmatige borrels en jaarlijks weekend weg
Holacracy - Onze strategie bepalen we samen
Collectieve (groene) pensioenregeling via DoenPensioen(ASR)
Persoonlijk ontwikkel- en vitaliteitsbudget van 750 euro per jaar
Een Macbook
Vergoeding van woon-werkverkeer als je met het OV komt
Duurzaam kantoor, 5 minuten lopen van station Amsterdam Zuid
Dagelijkse vegetarische/vegan lunch op kantoor

Een plek waar je jezelf mag zijn

'Samen sterk' is een van onze kernwaarden. Daarom willen we een werkomgeving creëren waar mensen met verschillende achtergronden zich veilig en thuis voelen. Je moet je 'volledige zelf' mee kunnen nemen naar het werk, dat vinden wij belangrijk. Naast deze ideologische reden is er ook nog een rationele reden om te streven naar een divers team: dagelijks zijn wij bezig met het verduurzamen van woningen in heel Nederland. In deze wijken wonen niet alleen maar 'hoogopgeleide witte mannen', om maar een stereotype te benoemen. We vinden het belangrijk dat ons team net zo divers is als onze doelgroep. Eerlijk is eerlijk: op dit moment is dat onvoldoende het geval. We zijn als organisatie daarom op zoek naar mensen die goed kunnen communiceren met én tussen verschillende achtergronden, culturen, leeftijden, geaardheden en levensovertuigingen. Naomi, People & Culture

Rel

Willem Landréstraat 2, Amsterdam

Duurzame Vacatures bij deze Werkgever

Laatste Duurzame Vacatures