Duurzame Opleidingen en Omscholing naar een duurzame baan - Waar te beginnen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief met de laatste vacatures, werktips en duurzame nieuwtjes. Je ontvangt hem 2x per maand.

Klik hier!
Duurzame Opleidingen en Omscholing naar een duurzame baan

Duurzame Opleidingen en Omscholing naar een duurzame baan

Duurzame Opleidingen en Omscholing naar een duurzame baan

Ben je klaar voor een carrièreswitch naar een duurzame sector? Overweeg dan een omscholingstraject naar een duurzaam beroep!

Of je nu meer wilt leren over de energietransitie, sustainable finance, of andere duurzame vakgebieden, er is een opleiding of omscholingstraject die bij jouw interesses en ambities past. Neem vandaag nog de eerste stap naar een duurzame carrière!

Maar hoe pak je het aan en hoe laat je je omscholen naar een duurzame baan?  Je leest er op Greenjobs.nl alles over. Gelijk antwoord op al je vragen? Check de FAQ!

FAQ Duurzame Opleidingen en Omscholingstrajecten

Duurzame opleidingen

Duurzame opleidingen

Duurzame opleidingen

Sta jij nog aan het begin van je carrière of wil je een nieuwe weg inslaan? Opleidingen helpen je een stevige basis te leggen voor een carrière in de duurzame sector. Een duurzame opleiding kan variëren van langdurige bachelor- of masteropleidingen aan universiteiten en hogescholen of een meer praktijkgerichte opleiding op het MBO.

Overzicht Duurzame Opleidingen

Omscholen naar een baan in de Duurzame Sector

Omscholen naar een baan in de Duurzame Sector

Omscholen naar een baan in de Duurzame Sector

Omscholingstrajecten of Leer-Werktrajecten kunnen variëren van intensieve bootcamps tot langdurige begeleide programma's, afhankelijk van de behoeften en achtergrond van de deelnemers en aanbieders.

De kosten van omscholingstrajecten kunnen variëren en kunnen worden gedekt door de deelnemer zelf, door subsidies van de overheid of door sponsoring van bedrijven en organisaties in de duurzaamheidssector. In sommige gevallen bieden omscholingstrajecten ook een salaris tijdens de omscholing en ga je gelijk in dienst. Hier zit dan vaak de voorwaarde aan vast dat je een bepaalde periode in dienst blijft na de omscholingsperiode. 

Als je in de ziektewet zit en op het punt staat weer aan de slag te gaan zijn er ook een hoop omscholingstrajecten die vanuit het UWV worden betaald.

Voor meer informatie over omscholingstrajecten, de duur, de kosten en de voorwaarden, bekijk de hele lijst met omscholingstrajecten:

Overzicht Omscholingstrajecten

Gratis kennis op doen!

Gratis kennis op doen!

Gratis kennis op doen!

Niet iedereen heeft de middelen om te investeren in betaalde trainingen, opleidingen of omscholingstrajecten. Gelukkig zijn er veel gratis opleidingen beschikbaar. Ook bieden non-profit organisaties en overheidsinstanties veel gratis bronnen aan voor duurzaamheidstraining. Deze gratis duurzame opleidingen duren in tegenstelling tot de betaalde varianten wel veel korter.

Overzicht Gratis Opleidingen