29 nov. 2023, 11:02

Werken bij Rijkswaterstaat!

Werken bij Rijkswaterstaat!

Werken bij Rijkswaterstaat: Bouw mee aan de toekomst van Nederland!

Ben jij een gedreven professional die graag een bijdrage wil leveren aan een duurzame en veilige infrastructuur? Bij Rijkswaterstaat maak je deel uit van een team dat werkt aan de meest uitdagende projecten in Nederland. Van het aanleggen van nieuwe wegen en het verbeteren van waterwegen tot het beschermen van onze kust tegen overstromingen: jouw werk maakt echt een verschil.

Wat doet Rijkswaterstaat?

Rijkswaterstaat is de overheidsorganisatie die verantwoordelijk is voor de aanleg, het onderhoud en het beheer van de Nederlandse infrastructuur. Rijkswaterstaat is een Nederlandse overheidsorganisatie die verantwoordelijk is voor het beheer en onderhoud van de belangrijkste infrastructuur van Nederland. Opgericht in 1798, heeft Rijkswaterstaat een cruciale rol gespeeld in het ontwerp, de aanleg en het onderhoud van snelwegen, waterwegen, bruggen, sluizen, dijken en andere vitale infrastructurele projecten in Nederland.

Denk hierbij aan:

  • Wegen en snelwegen: Van drukke snelwegen tot landelijke wegen, Rijkswaterstaat zorgt voor een veilig en vlot verkeer.
  • Waterwegen: Onze rivieren, kanalen en havens worden beheerd om de scheepvaart veilig en efficiënt te laten verlopen.
  • Waterkeringen: We beschermen Nederland tegen overstromingen door dijken, duinen en andere waterkeringen te onderhouden.
  • Bruggen en tunnels: Rijkswaterstaat zorgt ervoor dat onze bruggen en tunnels veilig en betrouwbaar zijn.

Waarom werken bij Rijkswaterstaat?

  • Maatschappelijke impact: Je draagt bij aan een duurzame en veilige leefomgeving voor miljoenen mensen.
  • Diverse projecten: Geen dag is hetzelfde. Je werkt aan uiteenlopende projecten, van groot tot klein.
  • Persoonlijke ontwikkeling: Er zijn volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en door te groeien binnen de organisatie.
  • Collegialiteit: Je werkt samen met een team van gepassioneerde professionals.
  • Duurzaamheid: Rijkswaterstaat zet zich in voor een duurzame toekomst en speelt een voortrekkersrol in de energietransitie.

Rijkswaterstaat en Duurzaamheid

Om te zorgen dat Rijkswaterstaat nieuwe en lopende projecten op een duurzame manier uitvoeren, werken ze aan de hand van 5 ontwerpcriteria:

  • gebruik duurzame energie
  • sluit materiaalkringlopen
  • ondersteun biodiversiteit
  • stimuleer samenwerking
  • draag bij aan een schone en gezonde leefomgeving

Een van de focuspunten van Rijkswaterstaat is bijvoorbeeld Duurzame Infrastructuur. Om dat te bereiken willen ze in 2030 volledig circulair werken. Bij aanleg, vervanging, renovatie en onderhoud van onze infrastructuur willen ze zo min mogelijk primaire grondstoffen verbruiken. Dit betekent dat ze zoveel mogelijk grondstoffen gaan hergebruiken.

Meer lezen over Rijkswaterstaat en duurzaamheid? Lees meer over de duurzame werkzaamheden van Rijkswaterstaat.

Welke functies zijn er?

Bij Rijkswaterstaat zijn er talloze mogelijkheden voor professionals met verschillende achtergronden. Denk aan:

  • Ingenieurs: Civiele ingenieurs, werktuigbouwkundigen, elektrotechnici
  • Projectmanagers: Voor het coördineren van complexe projecten
  • Milieukundigen: Voor het verduurzamen van onze werkzaamheden
  • Verkeerskundigen: Voor het optimaliseren van de verkeersveiligheid
  • ICT'ers: Voor het ontwikkelen en beheren van onze IT-systemen

Werken bij Rijkswaterstaat: een duurzame keuze

Duurzaamheid staat hoog op de agenda bij Rijkswaterstaat. We streven naar een circulaire economie en willen onze CO2-uitstoot verminderen. Als medewerker krijg je de kans om hieraan bij te dragen.

Waarom is het leuk om voor Rijkswaterstaat te werken?

Werken bij Rijkswaterstaat biedt talrijke voordelen. Het stelt individuen in staat om een impact te maken door bij te dragen aan cruciale projecten die de Nederlandse samenleving ten goede komen. Medewerkers hebben de kans om aan diverse en uitdagende projecten te werken, van bruggenbouw tot waterbeheer en duurzaamheid. Bovendien ondersteunt Rijkswaterstaat de professionele groei van haar medewerkers door investeringen in opleiding en ontwikkeling, waardoor er ruimte is voor loopbaanontwikkeling.

In essentie biedt werken bij Rijkswaterstaat niet alleen de gelegenheid om betrokken te zijn bij cruciale infrastructuurprojecten, maar ook om een impact te hebben op de maatschappij terwijl je groeit in een dynamische en stimulerende werkomgeving.

Kantoren van Rijkswaterstaat en de verschillende werkplekken

Rijkswaterstaat, heeft zijn hoofdkantoor in Utrecht, gevestigd in het gebouw De Knoop. Naast dit centrale hoofdkantoor heeft Rijkswaterstaat diverse regionale hoofdkantoren verspreid over Nederland, waaronder in steden zoals Haarlem, Rotterdam, Lelystad, en Den Bosch. Deze regionale kantoren zijn gericht op het beheer en onderhoud van infrastructuur in hun respectievelijke regio's. Bovendien heeft Rijkswaterstaat steunpunten langs snelwegen die dienen als operationele hubs voor onderhouds- en calamiteitenteams. De geografische verspreiding van deze kantoren en steunpunten stelt Rijkswaterstaat in staat om een efficiënte en responsieve dienstverlening te bieden, met snelle reacties op incidenten op zowel wegen als waterwegen.

Opzoek naar een baan bij Rijkswaterstaat? Bekijk Rijkswaterstaat vacatures op Greenjobs.nl!

Enthousiast geworden?

Wil jij ook werken aan een duurzame toekomst? Bekijk dan onze vacatures op [link naar vacaturepagina Rijkswaterstaat].

Keywords: Rijkswaterstaat, werken bij Rijkswaterstaat, infrastructuur, wegen, waterwegen, duurzaam, ingenieur, projectmanager, vacature, carrière, Nederland, baan, overheid.


Vond je deze blog handig en interessant? Misschien zijn deze blogs op Greenjobs.nl dan ook wat voor je: