17 sep. 2024, 11:38

1 oktober is het Diversity Day! Waarom Greenjobs.nl meedoet aan Let's play equal

1 oktober is het Diversity Day! Waarom Greenjobs.nl meedoet aan Let's play equal

Heb je wel eens van Diversity Day gehoord

Dat is dit jaar op 1 oktober! Diversity Day is een jaarlijks evenement dat wordt georganiseerd om de diversiteit in onze samenleving te vieren en te benadrukken hoe belangrijk het is om verschillen te waarderen. Op deze dag wordt aandacht besteed aan onderwerpen als culturele achtergrond, seksuele oriëntatie, gender, leeftijd, religie en arbeidsvermogen.
Greenjobs.nl vindt dat een duurzame toekomst niet alleen draait om het milieu of klimaat, maar ook om de maatschappij en sociale rechtvaardigheid. Diversiteit en inclusie spelen hierin een cruciale rol. Op 1 oktober is het weer Diversity Day, een dag die iedereen eraan herinnert dat er nog veel werk te doen is op het gebied van gelijkheid en inclusie. Voor Greenjobs.nl is het een dag die extra motiveert om te blijven werken aan een eerlijke en gelijke samenleving – op de werkvloer én daarbuiten.

Waarom Greenjobs.nl meedoet aan Diversity Day

Als één van de vier B Corps die hebben bijgedragen aan het ontwikkelen van Let's play equal - The most unfair game in the world, voelen wij bij Greenjobs.nl een sterke verantwoordelijkheid om bij te dragen aan een inclusieve maatschappij. Diversity Day biedt de perfecte gelegenheid om hier extra aandacht aan te besteden. Greenjobs.nl is er terdege van bewust dat ongelijkheid en discriminatie helaas nog steeds deel uitmaken van het dagelijks leven voor veel mensen, en als organisatie willen wij actief meewerken aan het veranderen van deze realiteit.

Door deel te nemen aan Diversity Day, willen we niet alleen onze eigen organisatie blijven verbeteren, maar ook andere bedrijven inspireren om hetzelfde te doen. Samen kunnen we zorgen voor een omgeving waar iedereen, ongeacht achtergrond, geslacht, leeftijd of seksuele geaardheid, gelijke kansen krijgt.

Let's play equal: een bordspel wat het gesprek rondom diversiteit op gang brengt

Het spel Let's play equal is ontstaan uit de behoefte om moeilijke gesprekken over ongelijkheid en inclusie op een toegankelijke en interactieve manier te voeren. Bij Greenjobs.nl beseffen we dat het soms lastig kan zijn om deze onderwerpen bespreekbaar te maken. Daarom waren we enthousiast om samen met BLYDE BENELUX, BR-ND People, Misteli Creative Agency en B Lab Benelux aan de ontwikkeling van dit spel te werken.

Let's play equal is niet zomaar een bordspel; het is een krachtige tool die teams helpt om bewustwording te creëren en inclusie te bevorderen. Het spel confronteert deelnemers met ongelijkheden en stimuleert constructieve gesprekken over hoe we inclusie op de werkvloer kunnen verbeteren. Door het spel te spelen, ontdek je hoe we samen kunnen bouwen aan een werkomgeving waar iedereen zich welkom voelt.

Bedrijven zoals Triodos Bank, Tony's Chocolonely, Danone en KLM hebben het spel al gespeeld. Zij durfden de uitdaging aan te gaan en namen een belangrijke stap richting meer gelijkheid binnen hun organisaties.

Wat Diversity Day voor Greenjobs.nl betekent

Voor Greenjobs.nl is Diversity Day meer dan een symbolische dag. Greenjobs.nl streeft naar een inclusieve arbeidsmarkt waarin iedereen, ongeacht achtergrond of identiteit, de kans krijgt om een bijdrage te leveren aan een duurzame toekomst. Diversiteit is een kracht die ons sterker maakt en helpt om innovatieve oplossingen te vinden voor de uitdagingen van vandaag.

Op 1 oktober staan we niet alleen stil bij de stappen die we al hebben gezet, maar kijken we ook vooruit naar wat er nog nodig is. Diversity Day is een moment om onszelf uit te dagen, te leren van anderen en ons in te leven in de verhalen van mensen die misschien niet dezelfde kansen hebben gehad. Voor ons is het een kans om onze waarden opnieuw te bevestigen en concrete acties te ondernemen om de arbeidsmarkt inclusiever te maken.

Samen bouwen aan een inclusieve toekomst

Bij Greenjobs.nl zijn we ervan overtuigd dat we alleen door samen te werken een echt inclusieve toekomst kunnen realiseren. Daarom blijven we ons inzetten voor projecten zoals Let's play equal en blijven we op zoek naar manieren om diversiteit en inclusie te bevorderen, zowel binnen ons eigen team als bij de organisaties waar we mee samenwerken.

Dus, Let's play equal! Op Diversity Day doen wij mee – doe jij ook mee? Laten we van deze dag een krachtig signaal maken en samen bouwen aan een wereld waarin gelijkheid en inclusie de norm zijn. Op naar een toekomst waarin iedereen een eerlijke kans krijgt om bij te dragen aan een duurzame, inclusieve samenleving.

Vond je deze blog interessant? Wellicht is deze blog dan ook wat voor je: 
-
Hoe diversiteit en inclusie innovatie op de werkvloer stimuleren
- Bruggen slaan tussen generaties bij sollicitatiegesprekken
- Duurzame banen, wat is een Duurzame Vacature nou precies?