26 mrt. 2024, 11:36

Vegetarische catering: Moeilijk te vinden? Lijst met Vegetarische Cateraars!

Vegetarische catering: Moeilijk te vinden? Lijst met Vegetarische Cateraars!

Event en wil je een Vegetarische Catering?
De nadruk op vegetarisch en veganistisch eten groeit wereldwijd, en de wereld omarmt deze trend gelukkig. Toch blijft het vinden van volledig vegetarische catering een uitdaging. Om het gemakkelijker te maken om vegetarische catering te vinden, is Greenjobs.nl voor jou op onderzoek uitgegaan. In deze blog vind je een lijst van 100% vegetarische cateraars die zich specialiseren in volledig vegetarische en vaak ook veganistische gerechten. Na het lezen van deze blog hopen we dat je kunt genieten van een heerlijke vegetarische catering.


Event en op zoek naar een vegetarische catering? Lijst van Vegetarische Cateraars vind je hieronder!

HOLABOXY

HOLABOXY is bewust bezig met voeding en het milieu. Ze bieden heerlijke en gezonde op maat gemaakte cateringopties, met keuzes variërend van vegetarische tot volledig veganistische maaltijden. Het bedrijf levert buffetten tot aan de deur, inclusief eventuele bediening. De missie van HOLABOXY is om van een plantaardige levensstijl het nieuwe normaal te maken, met drie hoofddoelen: het stimuleren van een vegetarische en veganistische levensstijl, het verminderen van dierenleed en het beperken van milieuschade. Het bedrijf werkt dan ook uitsluitend met verse producten en maakt grotendeels gebruik van 100% biobased en composteerbaar verpakkingsmateriaal. Het streven naar zero food waste staat centraal bij HOLABOXY.

Eveline Cooks

Eveline heeft al 10 jaar lang mensen blij gemaakt met haar veganistische kookkunsten en biedt nu met veel plezier volledig vegan catering aan voor jouw evenement. De ingrediënten die ze gebruikt zijn volledig plantaardig, vaak biologisch en lokaal geproduceerd. Bij voorkeur doet ze haar inkopen bij lokale leveranciers. Ondanks dat ze alleen werkt, heeft ze alles wat nodig is om te koken voor meer dan 200 personen. Haar cateringdiensten zijn beschikbaar in Wageningen en omgeving, en kan eventueel met haar busje ook op verder plekken komen.

Ciels Table Tales

Cécile rijdt met haar oldtimer foodtruck door heel Nederland om te koken bij jou op locatie. Naast het serveren van heerlijke vegetarische gerechten kan ze ook de styling verzorgen. Of het nu gaat om lange tafels in het gras, een compleet verzorgde borrel of een prachtig aangekleed tuinfeest, Cécile regelt het. Van hapjes tot diners, van shared dining tot een walking dinner, ze deelt ook graag haar passie voor wijn en biedt bijpassende wijnarrangementen aan bij de diners.

Rebelicious

Vegan catering door Rebelicious biedt gezellige, knusse en kleinschalige duurzame catering tot maximaal 75 personen. Je kunt hier genieten van volledig vegetarische of veganistische maaltijden, met een breed aanbod van opties, variërend van een high tea tot Mexicaanse gerechten. Dit alles wordt bereid door Loes, die graag grenzen opzoekt en experimenteert, vandaar ook de naam Rebelicious. Haar doel is om je te laten proeven dat plantaardig eten meer is dan gewoon ‘aardig’ eten. Het eten wordt verwarmt in jouw keuken en alles wordt weer keurig achtergelaten bij vertrek.

SamsamKookt

Samsam een oud woord voor samen. Samsam staat voor samen delen, samen spelen, samen leren, samen verantwoordelijk voor een duurzame wereld en vooral samen eten. De missie van Samsamkookt is: Samen eten we de wereld een stukje beter! Ze koken met aandacht voor mens en milieu, waarbij alle voedsel keuzes worden gebaseerd op vier ingrediënten: Smaak, milieu-impact, voedzaamheid en sociaal belang. Samsam verzorgt seizoensgebonden en vegetarische catering met verse, kleurrijke groenten en lokale producten van Nederlandse voedselproducenten. Transparantie over voedselkeuzes is voor Samsam van groot belang. Samsam Kookt voor diverse gelegenheden zoals festivals, bedrijfsuitjes, retraites, crew catering en andere culturele en/of maatschappelijke evenementen.

Karmakebab

Wil jij de ultieme, duurzame, future proof festival snack proberen? Dan moet je zeker Karmakebab proberen: lokaal geproduceerde, super duurzame kebab. Er wordt geen vlees gebruikt, geen soja, maar knolselderij, wat de sleutel blijkt tot de lekkerste kebab van Nederland. Met een verse zelfgemaakte vegan knoflooksaus en een verse pita eromheen. Karmakebab verwelkomt graag een kritisch publiek; zelfs de meest doorgewinterde carnivoor gaat watertanden van Karmakebab. Als je catering van Karmakebab wilt, kun je hun foodtruck afhuren.

D.O.N.S Catering

D.O.N.S Catering staat klaar voor elke gelegenheid, met gerechten die (h)eerlijk zijn bereid volgens 4 principes!

Duurzaam: Ze koken volledig plantaardig en streven naar het gebruik van zoveel mogelijk lokaal geproduceerde biologische ingrediënten, waarbij ze zo min mogelijk verspillen.

Origineel: D.O.N.S speelt met smaken en technieken die zorgen voor een verrassend origineel resultaat.

Natuurlijk: Ze maken geen gebruik van kunstmatige toevoeging; alles wat ze bereiden en verkopen is puur natuur.

Smakelijk: Naast alles wat ze doen om duurzaam en gezond te zijn, staat bij hen de smaak voorop.

Bij D.O.N.S gaat het vooral om gezonde en duurzame voeding. Door duurzaam te eten, kan iedereen op een makkelijke manier bijdragen aan een beter milieu. Maar eten moet ook lekker en voedzaam zijn. Daarom is het hun passie om ervoor te zorgen dat plantaardig eten minstens net zo lekker en voedzaam is als traditionele gerechten.

Vleeschnochvisch

Vleesch Noch Visch heeft als missie het eetgedrag van consumenten positief te beïnvloeden en de vleesconsumptie te verminderen door duurzaam en vegetarisch streetfood te serveren. Door middel van een gevarieerder aanbod kunnen consumenten gezondere keuzes maken, wat beter is voor mens, dier en milieu.

Van marktkraam tot festival met duizenden bezoekers; dankzij hun diverse foodtrucks, party- & stretchtenten kunnen ze elke gewenste setting realiseren. Uiteraard vinden ze het belangrijk om naast lekker eten, sfeer te creëren. Als creatieve cateraar maken ze er graag een feestje van door middel van leuke aankleding en sfeervolle verlichting. Beleving staat bij hen hoog in het vaandel.

We hopen dat deze blog jullie helpt om meer vegetarische cateringopties te ontdekken en te omarmen. Door te kiezen voor plantaardige gerechten, draag je niet alleen bij aan je eigen gezondheid, maar ook aan de gezondheid van onze planeet. Geniet van de diverse en smaakvolle wereld van vegetarische catering, en maak een positieve impact op de wereld om ons heen. Eet groen, leef groen, en geniet van elke verrukkelijke hap die je neemt!


Ontbreekt er een volledig 100% vegetarisch of veganistisch cateringbedrijf? Mail het naar team@greenjobs.nl en hij wordt aan de lijst van Vegatarische Cateraars toegevoegd!


Vond je deze blog interessant? Misschien is een van deze blogs ook leuk om te lezen!

-Tips voor leuke en duurzame bedrijfsuitjes!

-Duurzame hotspots door heel Nederland!

-Op zoek naar de goede middenweg: Duurzaamheid in het dagelijks leven