16 feb. 2024, 16:27

Sollicitatietips! Wat vinden werkgevers belangrijk op een CV?

Sollicitatietips! Wat vinden werkgevers belangrijk op een CV?

Indrukwekkende CV's en Tips voor Jouw Volgende Sollicitatie

Ben jij klaar om een blijvende indruk te maken bij je volgende sollicitatie? Werkgevers delen waardevolle inzichten over wat zij essentieel vinden op een CV van sollicitanten. Ontvang waardevolle inzichten van werkgevers over essentiële elementen op een CV. Ontdek handige tips en inzichten om je CV te optimaliseren en bekijk hier gratis tools die je kunnen helpen

Wat werkgevers graag terugzien op een CV

Met een korte survey hebben we verschillende werkgevers die regelmatig vacatures hebben gevraagd wat ze belangrijk vinden en wat ze graag terug zien op een CV. Hieronder enkele reacties:

🌱 CFP Green Buildings: Affiniteit en Passie voor Duurzaamheid

Bij CFP Green Buildings waarderen ze op een CV duidelijk zichtbare affiniteit en passie voor duurzaamheid. Tijdens sollicitaties letten ze specifiek op pro-activiteit, relevante werkervaring en de vaardigheden die aansluiten bij de functie. Het toevoegen van hoe je werkt aan je ontwikkelingspunten en zelfmotivatie wordt ook gewaardeerd. Zelfstandig werken en proactief bijdragen aan teamdoelen zijn cruciale eigenschappen.

🌱 Twinstone: Ondernemendheid en Drive om Impact te Maken

Bij Twinstone kijken ze op een CV naar ondernemendheid, unieke eigenschappen en de drive om impact te maken. Tijdens sollicitatiegesprekken wordt beoordeeld hoe open en reflectief je bent. Voor succes binnen het team van Twinstone zijn een open houding, kennisdeling, flexibiliteit, groepsgericht denken en passie voor groene/sociale duurzaamheid van onschatbare waarde.

🌱 IVN, Instituut voor Natuureducatie: Kort Profiel en Teamgerichte Eigenschappen

Bij IVN zien ze graag een kort profiel op je CV waarin je aangeeft hoe de vacature past in jouw loopbaan en wat je hoopt te ontwikkelen. Tijdens de sollicitatie letten ze op het beeld dat je hebt van de functie en de werkzaamheden, evenals je oriëntatiefase. Succes binnen het team wordt bepaald door initiatiefrijk zijn, zelfsturing en tegelijkertijd een echte teamspeler zijn.

Neem deze waardevolle tips mee in je volgende sollicitatie en vergroot de kans op het verkrijgen van jouw droombaan


Tips voor het maken van een CV

Een indrukwekkend CV is essentieel bij het solliciteren. In deze sectie vind je waardevolle tips en handige tools om jouw CV te transformeren tot een krachtig document dat opvalt bij werkgeversHier zijn enkele tips en tools om je op weg te helpen met het maken van een sterk CV:

Overzichtelijke Indeling essentieel op een goed CV
Houd het overzichtelijk met duidelijke secties zoals Persoonlijke Informatie, Opleiding, Werkervaring, Vaardigheden en Eventuele Extra's.

Aangepast aan de functie
Pas je CV aan op basis van de specifieke functie waarnaar je solliciteert. Benadruk relevante ervaring en vaardigheden.

Korte profielschets
Voeg een korte profielschets toe waarin je jezelf voorstelt en benadrukt hoe je waarde toevoegt aan de organisatie.

Kwantificeerbare resultaten, data telt ook mee op een CV!
Geef concrete voorbeelden van je prestaties en resultaten, bij voorkeur met meetbare cijfers.

Gebruik actiegerichte taal
Beschrijf je taken en prestaties met actiegerichte woorden zoals "bereikt", "gecoördineerd", "geïmplementeerd", etc.

Opleiding en werkervaring
Plaats de meest relevante informatie bovenaan. Vermeld jaartallen, functietitels en werkgevers. Voorkom een overkill aan bijbaantjes op je CV. Dat je 15 jaar geleden in de horeca hebt gewerkt is nu niet meer nodig om te vermelden. Gaten in je CV en mis je misschien een paar jaar werkervaring. No worries! Gebruik je profielschets om hier gelijk onduidelijkheden over te voorkomen en leg uit wat je die tijd hebt gedaan.

Opvallende Vaardigheden
Benadruk vaardigheden die relevant zijn voor de functie, zoals technische vaardigheden, talen, en soft skills. Dit kunnen vaak leuke haakjes zijn in een sollicitatiegesprek.

Vermeld Certificaten en Trainingen
Voeg relevante certificaten en trainingen toe om je aanvullende kwalificaties te benadrukken. Ook hier geldt, voeg wel relevante certificaten en trainingen toe.

Referenties
Heb je referenties beschikbaar van vorige werkgevers? Zeker toevoegen! Voeg referenties toe indien mogelijk, maar zorg ervoor dat je hiervoor toestemming hebt.

Tools voor het maken van een CV

Het sollicitatieproces begint vaak met een eerste indruk - en je CV is de sleutel tot die indruk. Hieronder vind je een overzicht van 2 makkelijk te gebruiken tools die helpen met het maken van een goed CV. 

Canva
Canva biedt sjablonen en ontwerptools waarmee je een professioneel ogend CV kunt maken.

LinkedIn
Gebruik de LinkedIn CV Builder tool om een gestructureerd CV te maken en deze indien nodig te delen met werkgevers.

Online zijn nog andere CV tools te vinden!

Onthoud altijd dat je CV een reflectie is van jouw professionele identiteit. Pas het aan op basis van de specifieke eisen van de functie en zorg ervoor dat het een helder beeld geeft van jouw vaardigheden en ervaring.

✨ Succes met het maken van je CV en ontdek banen die bij je passen op Greenjobs.nl! ✨

Vond je deze blog interessant? Wellicht is een van deze blogs dan ook leuk voor je:

- Een duurzame baan, zo ontdek je wat je wilt

Waarom en hoe je kan overstappen naar een duurzame bank

- Wat is Greenwashing?