23 feb. 2023, 11:10

Greenjobs.nl heeft een nieuw kantoor! - Hoe verhuis je duurzaam?

Greenjobs.nl heeft een nieuw kantoor! - Hoe verhuis je duurzaam?

Greenjobs.nl heeft een nieuw kantoor! - Hoe verhuis je duurzaam?

Recentelijk is het greenjobs.nl team verhuist naar een nieuw kantoor. Hiervoor werkte we op een flex werkplek waar alle benodigdheden al waren dus dat betekend dat we een hoop 'nieuwe' spullen hebben moeten aanschaffen. Bureau’s, bureaustoelen, kast, tafel, bank, keukenspullen etc. Voor Greenjobs.nl was het de uitdaging dit zo duurzaam mogelijk te doen. Hoe kan je zo verantwoord en duurzaam mogelijk een verhuizing en het aanschaffen van een hoop nieuwe benodigdheden regelen?

Tips voor een zo duurzaam mogelijke verhuizing

Het vergt even wat extra zoekwerk maar dan heb je ook wat. Zodra je een lijstje hebt gemaakt met benodigdheden kan je verschillende plekken afgaan om te proberen het tweedehands te vinden.

  • Neem een kijkje op Marktplaats: daar kan je vaak ook spullen vinden die je gratis kunt ophalen. Dan hoef je nog alleen maar vervoer te regelen.
  • Download de Vinted App of neem een kijkje op de website van Vinted, Vinted staat het meest bekend om het verkoop van tweedehands kleren maar hier vind je van alles; vloerkleden, servies, lampen etc.
  • Breng een bezoek aan de kringloopwinkel bij jou in de buurt. Bekijk het overzicht van alle kringloopwinkels in Nederland om erachter te komen welke er bij jou in de buurt te vinden zijn. Sommige winkels hebben zelfs een bezorgservice voor een klein bedrag. Kringloopwinkels zijn ideaal voor het vinden van keukenspullen, kasten, banken etc.

Geef planten een tweede leven

Een ding wat zeker niet kan ontbreken op het greenjobs.nl kantoor zijn planten. En wat is er nou mooier dan planten een goed pensioen geven! Yardsale is een planten en vintage markt. Nadat de planten van Yardsale zijn ingezet voor verhuur, evenementen en projecten moeten ze even bijkomen en mogen ze met pensioen. Daarom geven zij graag hun planten een tweede leven en bieden ze ze ter adoptie aan voor een gereduceerd tarief op hun maandelijkse Yardsale. Als je in Amsterdam woont, bekijk de ook de Facebook pagina van Amsterdam Yard Sale (alleen tweedehands spullen) en Amsterdam Plant Sale (alleen tweedehands planten). Ook zijn er genoeg planten te vinden op Marktplaats, dus vergeet niet ook daar een kijkje te nemen.

Tweedehands is niet altijd duurzamer

Tweedehands is niet per uitstek de meest duurzame keuze. Stel je hebt een nieuwe koelkast nodig. Dan kan je zoeken via Marktplaats of in kringloopwinkels naar koelkasten die al een leven achter de rug hebben maar vaak zijn die koelkasten niet energie zuinig. Soms moet je dus afwegen wat belangrijker en duurzamer is. Koop je een gebruikte koelkast met energielabel A of een tweedehands met energielabel F. Dit geldt natuurlijk voor alle (elektronische) spullen die je koopt. Ook weet je niet hoe lang het product nog mee zal gaan, mocht je het nieuw kopen dan heb je garantie.

Of je nou op zoek bent naar een koelkast of een koffiezetapparaat. Het zijn allemaal producten waar je voor jezelf de afweging moet maken of je het liever nieuw of al gebruikt aanschaft. Onze tip: doe eerst onderzoek naar welk product je wilt hebben, bijv een bepaald merk koffiezetapparaat, ga vervolgens tweedehands opzoek naar exact dat product. Het zal je verbazen hoe vaak je kunt vinden wat je zoekt.

Waar heeft Greenjobs.nl haar kantoorspullen vandaan?

Greenjobs.nl heeft een hoop nieuwe dingen geleerd tijdens het zo duurzaam mogelijk inrichten van het nieuwe kantoor. Zo hebben we het grootste deel van de spullen tweedehands gekocht. Ook hebben we wat spullen gevonden op straat, in Amsterdam wordt er namelijk ontzettend veel nog goeie spullen aan straat gezet bij het grofvuil. (Overzicht van de grofvuil ophaaldagen in Amsterdam) De bank komt via Marktplaats en de planten via Yardsale en een lokale plantenwinkel. Bestek, glazen en mokken via de kringloop. De eettafel, stoelen, kast hebben we tweedehands gekocht via Marktplaats. De prullenbak, het vloerkleed en een extra stoel hebben we van het grofvuil. Het enige wat we nieuw hebben aangeschaft is de koelkast en de bureaustoelen.

Het komt er op neer dat als je zo duurzaam mogelijk wilt verhuizen en inrichten het wat meer moeite, tijd en creativiteit vraagt dan wanneer je alles nieuw koopt en besteld. Maar dan heb je ook wat! NIet alleen heb je een duurzamer kantoor maar het heeft ook een meer persoonlijke touch.

Heb jij nog duurzame verhuis tips voor ons? Laat het ons weten door ons te mailen via info@greenjobs.nl!

Vond je deze blog leuk? Misschien zijn deze blogs dan ook wat voor je: