21 mrt. 2024, 09:29

Enquête uitslagen 2024 – Weer positieve meningen over Greenjobs.nl onder werkzoekenden!

Enquête uitslagen 2024 – Weer positieve meningen over Greenjobs.nl onder werkzoekenden!

Bij Greenjobs.nl vinden we het belangrijk om de ervaring op de website te optimaliseren voor de website bezoekers. Dit doen we door te luisteren en feedback te ontvangen. Recentelijk hebben we werkzoekenden gevraagd naar hun mening over Greenjobs.nl via een enquête. De enquête is uitgevoerd in de eerste maanden van 2024. We delen de resultaten graag met jullie.

De uitslagen van de enquête - positieve antwoorden!

Greenjobs.nl deelt de uitslagen graag met jullie. De enquête bevatte een paar vragen over Greenjobs.nl, de vindbaarheid en de aangeboden vacatures.

 • 78,4% van de werkzoekenden zou Greenjobs.nl aanraden aan hun omgeving.
  We hebben werkzoekenden gevraagd hoe groot de kans is dat ze Greenjobs.nl zouden aanraden aan hun omgeving. Wij zijn enorm trots op dit resultaat. Het laat zien dat ons harde werk wordt gewaardeerd. Dit motiveert ons om Greenjobs.nl nog beter te maken.
 • 57% van de werkzoekende vindt het makkelijk om de door hun gezochte vacatures te vinden op Greenjobs.nl! We hebben werkzoekenden gevraagd hoe gemakkelijk de door hun gezochte vacatures te vinden zijn op Greenjobs.nl. Wij herkennen dat dit laag is en dit staat dan ook hoog op de agenda om aangepast te worden, wij hebben al een chatbot toegevoegd om makkelijker te navigeren.
 • 40% van de werkzoekenden vindt de site van Greenjobs.nl makkelijk te vinden!
  We hebben werkzoekenden gevraagd of de site van Greenjobs.nl makkelijk vindbaar is. Dit vinden wij een laag percentage en is dan ook zeker een aandachtspunt.
 • 81% zou het fijn vinden om een lijst met recruitmentbureaus te zien op Greenjobs.nl
  We hebben werkzoekenden gevraagd of ze geïnteresseerd zijn om een lijst met recruitmentbureaus te vinden op Greenjobs.nl die kunnen helpen met vinden van een nieuwe baan. Het is overduidelijk dat hier behoefte aan is dus binnenkort is de lijst op Greenjobs.nl te vinden!
 • 67% zou geïnteresseerd zijn om een aanbod aan trainingen en cursussen te vinden op Greenjobs.nl We hebben werkzoekenden gevraagd of ze geïnteresseerd zouden zijn in trainingen of cursussen op Greenjobs.nl. In totaal was 67% geïnteresseerd in verschillende trainingsmogelijkheden. Mensen hadden de mogelijkheid om uit verschillende opties te kiezen:

-19% was geïnteresseerd in training over een loopbaan, solliciteren en/of werk vinden.

-31% was geïnteresseerd in training over omscholing naar een duurzame baan.

-Duurzaamheid Senior Level - Ja, ik heb ervaring en behoefte aan training over duurzaamheid / ESG / energietransitie / CSR Reporting / Climate change: 27,6% antwoorde hier ja op

-Duurzaamheid Junior Level - Ja, ik heb nog geen ervaring en behoefte aan training over duurzaamheid / ESG / energietransitie / CSR Reporting / Climate change: 24,1% antwoorde hier ja op

 • Het grootste gedeelte van de werkzoekenden wil het liefst op de hoogte gebracht worden van de laatste vacatures via een job alert, namelijk 67,2%
  We hebben werkzoekenden gevraagd via welk platform ze het liefst op de hoogte willen worden gebracht over de laatste vacatures.

-67,2% wil via een Job Alert op de hoogte worden gebracht.

-34,5% wil via de nieuwsbrief op de hoogte worden gebracht.

-6,9% wil via Instagram op de hoogte worden gebracht.

-39,7% wil via LinkedIn op de hoogte worden gebracht.

-0% wil via Facebook op de hoogte worden gebracht.

-1,7% wil via TikTok op de hoogte worden gebracht.

-22,4% wil via de website op de hoogte worden gebracht.

Meld je hier aan om ook op de hoogte te worden gehouden via een job alert!Een aantal meningen die uit de enquête kwamen

In de enquête was er ook ruimte om commentaar achter te laten. Hieronder delen we enkele van de meningen die naar voren kwamen van de werkzoekenden die de enquête hebben ingevuld.

 • ‘Superblij dat jullie bestaan :)’
 • ‘Groter aanbod van vacatures.’
 • ‘Een groter aanbod zou natuurlijk mooi zijn’


Suggesties die uit de enquête kwamen

Het verschillende commentaar bevatte een aantal suggesties, die we graag met jullie delen. Bij Greenjobs.nl waarderen we deze feedback enorm, omdat het ons helpt om de website verder te optimaliseren! Hieronder een samenvatting van de verbeterpunten op de site van Greenjobs.nl:

 • ‘Zoekfilters op plaatsingsdatum en wel of niet via recruiter, nu moet je elke week die hele lijst weer door, zo onnodig’                                                                                                                                  

  Reactie Greenjobs.nl: Goed punt en nemen we mee! We willen de zoekopties continue verbeteren en optimaliseren, dus deze feedback is erg fijn!       
                                                                                                   

 • ‘Filters op provincies, zoeken op regio, lijst van echt duurzame bedrijven’

  Reactie Greenjobs.nl: Bedankt voor de reactie! Als je op de vacatures pagina zit kan je aan de linkerkant filteren op provincies. In de FAQ van Greenjobs.nl staat wat (in onze ogen) een duurzaam bedrijf is, hopelijk geeft dit wat meer uitleg.

 • ‘Salaris indicatie filter’

  Reactie Greenjobs.nl: Bedankt voor de feedback, we nemen het mee! Jammer genoeg geven de werkgevers zelf ook niet altijd het salaris aan.
 • ‘Een optie om specifiek te filteren op vacatures bij B Corps of andere gecertificeerde duurzame bedrijven. Dit maakt duidelijk zichtbaar welke werkgevers hun impact meten.’

  Reactie Greenjobs.nl: Bedankt voor de reactie, dit is zeker belangrijk! Als je op de vacatures pagina zit kan je aan de linkerkant bij vakgebied filteren op B-corps.
 • ‘De filters nog aanpassen: type organisatie: bedrijfsleven/ overheid, profit/ non profit : goede doelen etc’

  Reactie Greenjobs.nl: Bedankt voor de feedback, nemen we mee. We willen de zoekopties continue verbeteren en optimaliseren, dus deze feedback is erg fijn!
 • ‘Een functie om duurzame stages en traineeships te filteren. Dit helpt talent zich verder te ontwikkelen.’

  Reactie Greenjobs.nl: Goed punt! Op de vacaturepagina kan je aan de linkerkant al filteren op stages en dankzij jouw feedback hebben we nu ook traineeships toegevoegd.
 • ‘Een optie om de traineeships uit de zoekresultaten te filteren zou fijn zijn. Die staan altijd en overal open, waardoor je daar elke x weer doorheen moet gaan om echte actuele vacatures te vinden.’

  Reactie Greenjobs.nl: Dank voor je feedback! Wij hebben met behulp van jou feedback ook een filter aangemaakt voor traineeships.

 • ‘Ik mis een filter voor ervaring! En partijen als Bender of Sweco die 50 vacatures tegelijk uploaden zou ik er ook graag uit filteren, geeft ontzettend veel ruis. Verder superblij dat jullie bestaan :)’

  Reactie Greenjobs.nl: Bedankt voor de positieve feedback:) Wij snappen dat dit erg vervelend is en nemen deze feedback mee! We willen de zoekopties continue verbeteren en optimaliseren.
 • ‘Ik vind de enorme lijst aan vacatures van dezelfde bedrijven "storend". Mijn zoekgebied is best wel groot en breed, en dan een hele lijst (soms wel 1.5 pagina) van dezelfde partij (waar ik niet wil werken) zou ik graag willen excluden, zonder dat ik filters wil toepassen, want dan gaat er weer veel verloren. Misschien kunnen jullie er wat mee.’

  Reactie Greenjobs.nl: Begrijpelijk dat dit vervelend is en we nemen deze feedback mee! We willen de zoekopties continue verbeteren en optimaliseren, dus deze feedback is erg fijn!
 • ‘Investeren in betere zoekfunctie en filtering en zorgen dat de vacatures heel goed op die filtering aansluiten. Het aanbod vacatures is overweldigend in overheid dus zonder goede zoekfunctie door alles heen te moeten lopen wat bijna alleen overheid en geen omgeving is waar ik naar op zoek ben, kost teveel tijd en is niet leuk. Ik zou een categorie, type, salarisrange, aantal uur allemaal graag als filter kunnen opgeven. Voor mij is zoeken op functietitel te specifiek omdat de functie waar ik naar zoek overal anders wordt genoemd en soms zoek je iets gerelateerds aan een functie maar weet je niet hoe het genoemd wordt totdat je een vacature ervoor ziet met bepaalde naam/omschrijving.’

  Reactie Greenjobs.nl: Bedankt voor deze duidelijke feedback! Ons doel is om voortdurend de zoekopties te verbeteren en te optimaliseren.

 • ‘Filter with jobs posted in English!’

  Response Greenjobs.nl: Good point we'll take it with us! We want to continuously improve and optimize the search options, so this feedback is very nice!

 • ‘Your website looks very nice but only for Dutch people… would be great to make it more open to international people - we barely find opportunities for non-Dutch people which a a pity knowing the amount of international people living in the country. Even this survey is only in Dutch … which I don’t find very open to a broader audience’

  Response Greenjobs.nl: Thank you for your feedback. Although our website is available in English and we try to encourage more international vacancies, the availability still depends on the companies that list them. Regarding the survey it was provided in both English and Dutch if you scroll down in the mail you could find it, thanx for filling it in any way!

 • ‘Ik zou graag meer begeleiding willen in welke achtergrond de bedrijven willen. Vaak wordt er geen voorkeur uitgesproken maar gezegd een interesse in verduurzamen en een relevante studie/achtergrond. Nu heb ik deze, echter is het niet een voor de hand liggende studie als master circulaire economie of sustainability management. Nu onder vind ik elke keer dat dit toch indirect wel als vereiste wordt gezegd wanneer ik terug krijg dat ik helaas niet de voor de hand liggende achtergrond heb.’

  Reactie Greenjobs.nl: We begrijpen dat het belangrijk is om duidelijkheid te krijgen over de achtergrond die bedrijven zoeken. We proberen werkgevers te adviseren om dit beter te communiceren. Jouw suggestie helpt ons om de wervingservaring te verbeteren.

 • ‘Suggesties om Greenjobs.nl nog meer te laten aansluiten bij de doelstellingen van duurzaamheid en impact:’

  Reactie Greenjobs.nl: Wij streven ernaar om zoveel mogelijk duurzame en impactvolle banen online te zetten. Elke vacature wordt grondig gecontroleerd voordat deze wordt geplaatst. Hoewel er soms discussie kan zijn over de duurzaamheid van bepaalde vacatures, doen we ons best om te voorkomen dat vacatures van bedrijven die meer bezig zijn met greenwashing dan met duurzaamheid op Greenjobs.nl worden geplaatst. Als je meer informatie hierover wilt neem vooral een kijkje naar onze FAQ .

 • ‘Staan veel niet duurzame banen op’

  Reactie Greenjobs.nl: Bedankt voor de reactie! in de FAQ van Greenjobs.nl staat wat (in onze ogen) een green job is, hopelijk geeft dit wat meer uitleg.

 • ‘Uitbreiding van de mogelijkheden om een profiel aan te maken, bijvoorbeeld door skills en waarden toe te voegen. Zo krijgen werkgevers een completer beeld van kandidaten.’

  Reactie Greenjobs.nl: Goed punt en nemen we mee! Het is belangrijk dat het profiel goed gepersonaliseerd is dus deze feedback is erg fijn!

 • ‘Beter profiel maken van wat je zoekt zodat je enkel de voor jou relevante vacatures ontvangt.’

  Reactie Greenjobs.nl: Bedankt voor de feedback! Het is belangrijk dat het profiel goed gepersonaliseerd is dus we nemen dit mee!

 • ‘Kleine attentie als je je inschrijft. Ik wist niet eens meer dat ik stond ingeschreven namelijk. helaas namelijk geen resultaat op basis van mijn cv’

  Reactie Greenjobs.nl: Goed punt en nemen we mee!

 • ‘Ik heb het idee dat het aanbod aan vacatures nog vrij beperkt is. Ik wil bijvoorbeeld gaan werken als ecologisch hovenier, maar er staan helemaal geen hoveniersvacatures o.i.d. op de site, terwijl die er wel zijn (en waar nog geen centrale website voor is).’

  Reactie Greenjobs.nl: Bedankt voor de feedback. We proberen zoveel mogelijk verschillende vacatures te plaatsen maar zijn wel afhankelijk van de werkgevers die vacatures online zetten. We blijven ons best doen om meer variatie te bieden.

 • ‘If possible, I would like you to have more vacancies in the fashion industry including freelance positions -I understand that the polluting industry also needs to get greener to post on your platform.’

  Response Greenjobs.nl: Thanks for the feedback! We try to have a wide range of vacancies, but are depended on what employers post. We'll keep trying to offer more variety, including sustainable jobs in the fashion industry.
 • ‘Very few senior management jobs. Lot of traineeships. It feels like it is focused on young people.’

  Response Greenjobs.nl: We appreciate your observation! Our platform does not focus on age; rather, we strive to offer opportunities for individuals at all stages of their careers. We recommend checking the site regularly, as new job offers are added every day.

Greenjobs.nl is zeer dankbaar voor alle ontvangen feedback en meningen. De reacties waren heel positief en hier zijn wij trots op! Dankzij jullie kunnen we ons nog verder gaan verbeteren.

Wil je ook feedback achterlaten bij Greenjobs.nl en heb je de enquête gemist? Laat je reactie achter via team@greenjobs.nl en we reageren ook graag op jouw feedback.

Vond je deze blog interessant? Misschien is een van deze blogs ook leuk om te lezen!

- 9 Tips bij een sollicitatie om een goede indruk bij je kandidaat achter te laten

- Meer lezen over Duurzaamheid? Met deze duurzame boekenlijst kom je goed op weg!

- 17 Sustainable Development Goals (SDG'S): Wat zijn deze 17 duurzame ontwikkelingsdoelen?