25 aug. 2024, 11:48

100 Maaltijden gered met Too Good To Go: Ontdek hoe jij ook voedselverspilling tegen kan gaan!

100 Maaltijden gered met Too Good To Go: Ontdek hoe jij ook voedselverspilling tegen kan gaan!

We hebben100 maaltijden Gered met Too Good To Go: ontdek hoe jij ook geld kan besparen en voedselverspilling kan verminderen.

Voedselverspilling is een groeiend probleem, maar met de Too Good To Go-app kun jij hier actief iets tegen doen. Bij Greenjobs.nl zijn we fan van de Too Good To Go app en eigenaar Annemiek heeft nu 100 maaltijden gered en daarbij veel eten gered van de vuilnisbak, flink geld én energie bespaard. Deze blog biedt waardevolle tips en inzichten over hoe ook jij, net als vele anderen, een verschil kunt maken en tegelijkertijd je portemonnee kunt spekken met de Too Good To Go app! Lees verder om te ontdekken hoe je eenvoudig kunt beginnen.

Wat is Too Good To Go?

Met de Too Good To Go app kun je goed voedsel voor een lage prijs redden van verspilling bij lokale winkels, cafés en restaurants. De app biedt verschillende functionaliteiten, zoals het instellen van je favoriete winkels, meldingen ontvangen wanneer er nieuwe Magic Boxen beschikbaar zijn en het filteren van aanbiedingen op basis van jouw dieetvoorkeuren. Met Too Good To Go draag je eenvoudig bij aan een duurzamere wereld, één maaltijd per keer!
Hoe werkt de Too Good To Go app?
Download de app: Download de Too Good To Go app op je smartphone.
Zoek een locatie: Gebruik de app om locaties in jouw buurt te vinden die Magic Boxes aanbieden. Een Magic Box is een verassingspakket.
Reserveer: Reserveer een verassingspakket en betaal via de app.
Haal op: Op het aangegeven tijdstip haal je je Magic Box op bij de betreffende locatie.
Genieten maar! 

    De beste plekken om maaltijden te redden met Too Good To Go

    Ok, 100 maaltijden gered met de Too Good To Go app, dat zijn er veel! Dus veel ervaringen opgedaan bij het redden van maaltijden, we delen graag de beste tips met je zodat jij ook kan helpen voedselverspilling tegen te gaan. Er zijn verschillende locaties waar je heerlijke maaltijden kunt redden, maar sommige plekken bieden net dat beetje extra. Hier zijn enkele tips voor de beste ervaringen van de Too Good To Go app:

    Patisserieën en Banketbakkers 
    Als je dol bent op zoetigheden, zijn patisserieën en banketbakkers de perfecte keuze. Bijna elke keer dat je een Magic Box ophaalt, kun je rekenen op een heerlijke selectie van taarten, gebakjes en andere lekkernijen. Deze traktaties zijn ideaal om te delen of om jezelf eens goed te verwennen. Favoriet zijn de patisserie van de Bijenkorf.

    Bakkerijen
    Bakkerijen zijn geweldig voor het aanvullen van de vriezer met een voorraad brood. Van volkorenbrood tot luxe bolletjes, het aanbod is vaak gevarieerd, dus scoor snel je broodpakket bij een van de aangesloten bakkerijen. Het meeste brood kan gemakkelijk worden ingevroren, zodat je altijd vers brood bij de hand hebt. Check de app voor welke bakkerijen allemaal mee doen en sla ze op in je favorieten lijst zodat je ze makkelijk kan checken om te weten bij welke bakkerijen je brood kan halen.

    • Supermarkten
    Supermarkten bieden vaak grote hoeveelheden eten aan, dus zorg ervoor dat je een stevige tas meeneemt. De inhoud varieert van groenten en fruit tot zuivelproducten en snacks. Dit betekent wel dat je soms creatief moet zijn in de keuken, omdat je ingrediënten kunt krijgen die je niet snel zelf zou kopen of dat je van 1 product heel veel mee krijgt. Zo kregen wij bijvoorbeeld een keer 4 pakken sla mee. Tja, dat is heel veel! Dus wellicht wil je wat echt te veel is aan je buren of vrienden geven. Wat je krijgt is altijd een verassing, dus dit is echter een geweldige kans om nieuwe recepten uit te proberen. In de Too Good To Go app kan je wel selecteren of je vegetarisch wilt of niet, dus dat is wel zo handig als je geen vlees wilt eten.

    Tip om de app in de gaten te houden en vaak te checken. Heb je een favoriet? Vaak zetten ze op dezelde tijden eten wat je kan redden in de app. Dus als je favoriete restaurant, bakker, supermarkt vaak in de ochtend een verassingspakket aanbiedt, dan is de kans groot dat diezelfde tijd ook op een andere dag gebruikt wordt. Verder kan je een lijst van favorieten maken, dan kan je snel en makkelijk kijken welke favoriete plekken eten over hebben.

      Besparingen en impact: Wat jij kan bereiken met de Too Good To Go app

      Met de juiste aanpak kun je met Too Good To Go niet alleen voedselverspilling verminderen, maar ook flink besparen. Annemiek heeft met 100 geredde maaltijden maar liefst €1.012 euro bespaart. Dat is geld dat je kunt besteden aan andere zaken, terwijl je tegelijkertijd helpt om voedselverspilling tegen te gaan.

      Daarnaast draagt jouw inzet ook bij aan energiebesparing. Door de CO2-uitstoot die we hebben vermeden, hebben we 951 kWh aan energie bespaart. Hoeveel? Dit is voldoende om maar liefst 861 minuten te douchen of je telefoon 59.800 keer op te laden! Deze indrukwekkende cijfers zijn direct terug te vinden in de Too Good To Go-app, die precies laat zien hoeveel jij hebt bespaard.

      Creatief koken met onverwachte ingrediënten

      Het leuke aan Too Good To Go is dat je nooit precies weet wat je zult krijgen, wat je soms voor verrassingen stelt in de keuken. Dit biedt echter een uitstekende kans om creatiever te worden met koken. Hier zijn enkele tips om het meeste uit je Magic Box te halen:

      Zoek Online Recepten: Als je ingrediënten ontvangt die je niet vaak gebruikt, zoek dan online naar nieuwe recepten. Er zijn talloze kookblogs die kunnen helpen bij het bedenken van iets lekkers.

      Mix & Match: Combineer de ingrediënten uit je Magic Box met wat je al in huis hebt. Soms ontstaan de beste gerechten door onverwachte combinaties.

      Wees Flexibel: Laat je niet ontmoedigen door onbekende ingrediënten. Zie het als een kans om je kookvaardigheden te verbeteren en nieuwe smaken te ontdekken.

      Duurzaam je verjaardag vieren op werk: hoe Too Good To Go je kantoortraktaties kunnen zijn, verassende traktaties voor je collega's

        Wist je dat je de Too Good To Go-app ook uitstekend kunt gebruiken voor traktaties en taart op het werk? Met deze app kun je op een duurzame en voordelige manier de lekkerste taartjes en cakes scoren om bijvoorbeeld je verjaardag te vieren. Stel je voor: je verrast je collega's met een heerlijke selectie van gebakjes, terwijl je tegelijkertijd helpt om voedselverspilling tegen te gaan.

        Het leuke aan Too Good To Go is dat je van tevoren niet precies weet wat je zult krijgen. Dit maakt het ophalen van de traktaties extra spannend! Elke keer is het weer een verrassing welke lekkernijen je in handen krijgt. Deze verrassingselement maakt het uitpakken van de taartjes tot een klein feestje op zich.

        Door de app te gebruiken, geef je niet alleen jezelf en je collega's een smakelijke ervaring, maar draag je ook bij aan een duurzamere wereld. Misschien inspireer je je collega's zelfs om zelf ook de Too Good To Go-app te gaan gebruiken. Zo kunnen jullie samen nog meer voedsel redden en de strijd tegen voedselverspilling aangaan.

        Dus, als je binnenkort iets te vieren hebt op het werk, waarom probeer je dan niet eens de Too Good To Go-app? Niet alleen is het een bewuste keuze voor het milieu, maar het zorgt ook voor een verrassend lekkere traktatie waar iedereen blij van wordt.

        Too Good To Go & Greenjobs.nl: Samen voor een betere toekomst

        Too Good To Go is niet zomaar een app; het is een B Corp-gecertificeerd bedrijf, net als Greenjobs.nl. Beide organisaties zetten zich in voor een betere toekomst, waarbij niet alleen winst, maar ook milieu en maatschappij centraal staan. Door gebruik te maken van Too Good To Go draag jij bij aan deze missie. Samen kunnen we een grotere impact maken en een positieve verandering teweegbrengen.

        Benieuwd hoe het is om voor Too Good To Go te werken? Bekijk dan snel de bedrijfspagina van Too Good To Go op Greenjobs.nl!

        Doe mee en red ook maaltijden met Too Good To Go

        Of je nu al een ervaren Too Good To Go-gebruiker bent of net begint, iedereen kan een bijdrage leveren aan de strijd tegen voedselverspilling. Elke geredde maaltijd telt en draagt bij aan een duurzamere toekomst. Download de app, begin vandaag nog met het redden van maaltijden, en ontdek hoeveel je kunt besparen en hoe groot jouw impact kan zijn.

        Laten we samen werken aan een betere wereld – één geredde maaltijd per keer!

        Bonus Tip: Download de Too Good To Go-app vandaag nog en begin direct met het redden van maaltijden. Houd je besparingen en impact bij via de handige statistieken in de app. Elke kleine bijdrage helpt!

        Vond je deze blog interessant? Wellicht is deze blog / pagina ook interessant voor je:

        Impact maken met je werk, bekijk de carrièretips van Greenjobs.nl 
        Ontdek duurzame werkgevers op Greenjobs.nl
        Microplastics, een onzichtbare vijand in je lichaam