WAAROM ZOU JE VOOR EEN DUURZAAM BEDRIJF WERKEN?

WAAROM ZOU JE VOOR EEN DUURZAAM BEDRIJF WERKEN?

WAAROM ZOU JE VOOR EEN DUURZAAM BEDRIJF WERKEN?

DUURZAME WERKGEVER
Je bent gelukkig met je baan, je hebt een prima werkgever en je voelt dat je een bijdrage levert aan de organisatie waarvoor je werkt. Geweldig! Maar heb je al wel eens nagedacht over de impact die je organisatie heeft op onze planeet?

Mogelijk klinkt dit gelijk al te te filantropisch voor jou, maar lees vooral nog even door; wie weet wat het je oplevert:


HET DOORBRENGEN VAN JE WERKDAG
Om goed werk uit te voeren zijn twee belangrijke dingen nodig: tijd en moeite. Beide zijn niet onuitputtelijk. In dit drukke leven hebben we beperkte tijd en je kunt gewoon niet meer dan je best doen. Dus hoe besluit je je tijd en moeite het beste te gebruiken.

In termen van impact -zowel direct als indirect- helpen jouw activiteiten een bedrijf ertoe om óf door te gaan met hun huidige onhoudbare activiteiten óf om het aantal positieve activiteiten uit te breiden. Welke van deze opties klinkt aantrekkelijker? De duurzame optie of de niet-duurzame optie? 

DUURZAME BEDRIJVEN HEBBEN EEN BETER VOORUITZICHT

DUURZAME BEDRIJVEN HEBBEN EEN BETER VOORUITZICHT

DUURZAME BEDRIJVEN HEBBEN EEN BETER VOORUITZICHT

Met de toenemende druk vanuit de consument om als organisatie een positieve impact te maken, ziet de toekomst er niet rooskleurig uit voor bedrijven die geen verandering aanbrengen (of die gewoon te langzaam zijn met reageren op deze tendens). Organisaties die nú hun kansen pakken om over te gaan tot een future proof en duurzaam business model of die zelf verandering initiëren, zullen in de toekomst geheid uitblinken. B Corps zijn hier een heel goed voorbeeld van. Deze wereldwijde cormmunitity zet zich in for 'using business as a force for good. Wist je dat Greenjobs ook een B Corp is? Hier op de website is er zelfs een aparte zoekcategorie voor vacatures bij B Corp, zeker de moeite als je graag wilt werken voor een B Corp

VERBIND JE BAAN MET JE PERSOONLIJKE WAARDEN
Als we op zoek zijn naar een baan, denken we na over carrièremogelijkheden, werkzaamheden en natuurlijk het salaris. Maar hoe zit het met de dingen die er uiteindelijk echt toe doen? Je (nieuwe) duurzame werkgever zou moeten investeren in maatschappij en natuur en meer bezig moeten zijn met MVO, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Voor de omgeving, voor de medewerkers en voor toekomstige generaties!

Hé, dat klinkt al meer als jou! Kies ervoor om voor een duurzaam bedrijf te werken!

WAT VOOR SOORT DUURZAME BAAN ZOEK JE?