16 nov. 2023, 14:17

Amsterdam zet in op duurzaamheid met 'Baan met Toekomst' project!

Amsterdam zet in op duurzaamheid met 'Baan met Toekomst' project!

Bouw aan jouw toekomst en aan Amsterdam!

Amsterdam staat bekend om zijn vooruitstrevende initiatieven op het gebied van duurzaamheid. Naast het streven naar milieubewuste praktijken, heeft de gemeente zich ook gericht op het bevorderen van duurzame werkgelegenheid. Dit initiatief heeft tot doel zowel werkenden als werkzoekenden te ondersteunen in het verkrijgen van betekenisvolle, langdurige banen die bijdragen aan een duurzamere samenleving.

Initiatieven voor werknemers en werkzoekenden

Een opvallend aspect van het initiatief is de focus op mensen die reeds een baan hebben. De gemeente Amsterdam erkent het belang van omscholing en bijscholing in een snel veranderende arbeidsmarkt. Om deze reden biedt het programma diverse mogelijkheden voor werknemers om vaardigheden aan te scherpen die relevant zijn voor duurzame sectoren.

Voor mensen die momenteel geen werk hebben en afhankelijk zijn van een uitkering, biedt de gemeente Amsterdam eveneens een reeks aan initiatieven. Het doel is niet alleen om werkzoekenden te helpen bij het vinden van een baan, maar ook om hen te begeleiden naar duurzame carrières.

Via workshops, trainingen en educatieve programma's stimuleert de gemeente Amsterdam werknemers en werkzoekenden om te starten of over te stappen naar banen in groene en duurzame industrieën. Denk hierbij aan opleidingen in duurzame energie, circulaire economie, groene technologieën en milieuvriendelijke bouwpraktijken.

Advies van een loopbaancoach

Nog geen idee wat jij wil of kunt? Gemeente Amsterdam helpt je om jouw droombaan te vinden. De loopbaancoaches denken met je mee, geven advies en matchen jou met interessante bedrijven of kijken naar omscholingsmogelijkheden. Het adviesgesprek is gratis en vrijblijvend.

Voorbeelden van bedrijven waar de Gemeente Amsterdam mee samenwerkt:

Kijk voor het volledige overzicht op de pagina Baan Met Toekomst.

Het initiatief van de gemeente Amsterdam om duurzame banen te promoten is een waardevolle stap naar een meer inclusieve, duurzame samenleving. Door zowel werkenden als werkzoekenden te ondersteunen in het verkrijgen van banen die bijdragen aan een groenere toekomst, draagt Amsterdam bij aan zowel individuele groei als maatschappelijke verandering.

Met voortdurende steun, betrokkenheid van bedrijven en blijvende inzet van de gemeente, zal dit initiatief niet alleen blijven floreren, maar ook dienen als een model voor andere steden wereldwijd. Meld je aan voor een gratis omscholing naar een baan met toekomst!

Meer weten?

Kijk op de website Baan met toekomst.

Stuur een bericht naar Baanmettoekomst@amsterdam.nl of bel/app naar 06 38 59 77 55.

Vond je deze blog interessant? Misschien is deze blog dan ook wat voor je: