Het verjongen en verduurzamen van het publieke domein.

Over Xstate

Terwijl we voor grote maatschappelijke uitdagingen staan, kijken wij vol vertrouwen naar de toekomst. Wij zijn overtuigd dat je altijd kan versnellen en veranderen. Zolang je maar de juiste mensen aan tafel zet.

Wij geloven in de kracht van jong talent. Frisse, ambitieuze professionals met de intrinsieke motivatie om te veranderen. Waarom? Jonge talenten zijn wendbaar. Kritisch. Ze zijn onafhankelijk en durven nog vragen te stellen en fouten te maken. Competenties die vaak meer naar de achtergrond verschuiven naarmate belangen en risico’s toenemen. Of het nu gaat om de woningmarkt, verduurzaming, digitalisering of polarisatie van de samenleving: de mindset van jonge talenten zorgt voor verfrissing en vernieuwing in de beleidsvorming. Het zorgt ervoor dat we bestaande systemen sneller durven los te laten. En dit zorgt weer voor versnelling van de transities.
Daarom vinden wij dat er meer jong talent nodig is in het publieke domein.

Om te versnellen heb je nieuwe competenties nodig. Een jonge, frisse state-of-mind.

Wij zijn Xstate, een jong, snelgroeiend detacheringsbureau binnen de fysieke leefomgeving. Met onze talent-ontwikkelprogramma’s “Duurzame Ontwikkeling” en “Vergunning Verleend” willen wij hoogopgeleide talenten enthousiasmeren, ontwikkelen en inzetten op opdrachten gerelateerd aan de (klimaat)uitdagingen van morgen.

Als organisatie zijn we ambitieus. Binnen deze snelgroeiende omgeving krijg je alle support en ruimte voor persoonlijke en professionele groei. Niet de functie, maar jij als persoon staat centraal.

Wat voor een impact kun jij maken bij Xstate?

Bij Xstate kun je rechtstreeks impact maken bij een instantie in de fysieke leefomgeving. Hierin kijken we naar jouw interesses en vakgebied, om zo voor jou de tofste projecten te vinden!


Aan welke SDG’s draagt Xstate bij?

De 193 landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties (VN) hebben zeventien werelddoelen voor duurzame ontwikkeling afgesproken om het grote klimaatprobleem aan te pakken. De kern van de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen, oftewel de Sustainable Development Goals, zijn een einde maken aan extreme armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering. De Sustainable Development Goals zijn enorm belangrijk aangezien ze bijdragen aan een mooiere toekomst en een leefbare wereld, ook voor de toekomstige generaties. Xstate draagt bij aan de volgende SDG's: 


4 – Kwaliteitsonderwijs

Xstate werkt samen met de Bestuursacademie Nederland, een erkende opleider in het publieke domein. Duurzame ontwikkeling is een thema wat bij ons centraal staat. Ook zorgen we dat starters, young professionals en ervaren personeel kunnen blijven leren naast hun werk.

5 – Gendergelijkheid

Bij Xstate vinden we het belangrijk dat iedereen gelijke kansen krijgt op de arbeidsmarkt en we hanteren dan ook een antidiscriminatiebeleid.

8 – Waardig werk en economische groei

Wij willen ervoor zorgen dat jong talent door kan ontwikkelen en tegelijkertijd meer kennis op kan doen in een vakgebied waar zij interesse in hebben tegen een volwaardig loon.

Voordelen

Uitdagende baan met een aantrekkelijk salaris o.b.v. 36 uur per week
Reiskosten/thuiswerkvergoeding, pensioen en vakantiegeld
Vakinhoudelijke opleiding verzorgd door de Bestuursacademie Nederland
Toegang tot de Online Academy met ruim 350 trainingen
E-learning programma’s; Hoe werkt de gemeente, AWB en het Omgevingsrecht
Direct een vast contract, waardoor jij je geen zorgen hoeft te maken over de toekomst!
Vaste coach die je helpt voor, tijdens en na het traineeship
Interessante bedrijfsbezoeken en gastcolleges van mensen uit de praktijk
Leuke Xstate feestjes en uitjes

Testimonial van één van onze werknemers:

“Wat ik belangrijk vind, is dat niet alleen het werk zelf bij mij past, maar ik ook mezelf kan zijn binnen een organisatie. Ik ben nuchter, hou van gezelligheid en (samen) ergens voor strijden. Dit is precies wat ik bij Xstate terugvind: een gezellige club, met oog voor elkaar en mooie ambities. Wat ons onderscheid, is de persoonlijke aandacht en betrokkenheid richting opdrachtgevers, trainees en interne collega’s.”

Sonja van der Veen – Accountmanager Overijssel & Gelderland.

Hoofdkantoor

Computerweg 22, 3542DR, Utrecht