De werkplaats voor Duurzaam Ondernemen

Meer over Stichting Stimular als werkgever

Stichting Stimular is de werkplaats voor Duurzaam Ondernemen. Wij vertalen de groeiende vraag om duurzaamheid naar praktische instrumenten en werkwijzen voor bedrijven, brancheverenigingen, overheden en zorgaanbieders. 

Wij willen de verduurzaming van bedrijven en organisaties versnellen door kennis en ervaring te delen, onder andere op https://www.stimular.nl/doe-het-zelf/. 

Ons doel is dat ondernemers en managers weten wat hun grootste impact op duurzaamheid is en wat de bijbehorende maatregelen gericht op verduurzaming zijn. Kenmerken van onze werkwijze zijn maatwerk, inspirerende samenwerking en heldere communicatie.

Welke positieve impact maakt Stichting Stimular?

De grootste impact op duurzaamheid (in positieve zin) hebben wij als wij erin slagen om bedrijven en organisaties duurzamer te laten werken. Daarom is het delen van kennis en instrumenten met ondernemers en managers onze topprioriteit. De impact van onze eigen bedrijfsvoering op duurzaamheid is veel kleiner en komt daarom in onze duurzame strategie op de tweede plaats.

Ons streven is om onze duurzaamheidsprestatie continu te verbeteren. Dit streven hebben we vastgelegd in ambities en doelen. We monitoren onze voortgang met de MilieubarometerISO 26000

Ons beleid is gebaseerd op ISO 26000, de richtlijn voor maatschappelijke verantwoordelijkheid van organisaties. In ons duurzaamheidsverslag beschrijven we onze duurzaamheidsprestaties. SDG'sWe dragen voornamelijk bij aan vier SDG's om van de wereld een betere plek te maken. Dit zijn: 8 Eerlijk werk en economische groei, 12 Verantwoorde consumptie en productie, 13 Klimaatactie en 15 Leven op het land.

Wat maakt het werken bij Stichting Stimular leuk?

Elk jaar organiseren enkele collega's een teamuitje, we lunchen dagelijks (vega(n)) met elkaar op kantoor. Onze activiteitencommissie organiseert allerlei feestelijke happenings, zoals het verwelkomen van nieuwe collega's, het vieren van jubilea (al vanaf vijf jaar). Jaarlijks doen we mee aan NLdoet.

Is er ruimte voor persoonlijke ontwikkeling bij Stichting Stimular?

Training on the job met een grote variëteit aan thema's, vakinhoudelijke trainingen, ontwikkelen van persoonlijke vaardigheden.

Vacatures bij Stichting Stimular vind je onderaan deze pagina!

Voordelen

Hybride werken
Trainingsbudget
Laptop
Reiskosten
Pensioen
13e maand
Vakantiegeld
Borrels
Overige arbeidsvoorwaarden

Stichting Stimular

Botersloot 177 3011 HE Rotterdam